Argumentul urâţenie

Există o formă de prostie masculină care îmi face stomacul să se strângă. Mai ales atunci când e manifestată de bărbaţi care au oarecare pretenţii de inteligenţă. Din când în când, îşi mai scoate căpşorul la iveală şi de fiecare dată simt nevoia să-i răspund cu un pumn în freză.
Şi asta se întâmplă când aceşti bărbaţi “desfiinţează” un text, o fotografie, o acţiune a unei femei cu argumentul “După ce că e urâtă…”

Să ne înţelegem. Nu e vorba că femeia categorisită drept urâtă a venit la ei şi le-a propus sex fără prezervativ. Asta, probabil, ar fi fost ok. Oricât ar fi de urâtă, atâta timp cât nu te arată pe stradă şi nu-ţi cere pensie alimentară, merge. Te lauzi tu că “n-aş f*** pe asta nici cu tractorul comunei”, dar dacă exact urâta aia se întoarce spre tine şi îţi spune fără ironie că e dispusă, te bagi. Am fost constant uimită să aflu cu ce specimene au fost dispuşi să facă trebuşoara ceea câţiva dintre cei mai atrăgători tipi pe care-i cunosc.

Dar, să nu divaghez: singurul moment în care un bărbat ar avea dreptul să spună dezgustat despre o femeie că e prea urâtă e ăla în care ea i se uită în ochi şi îl întreabă: Te f*ţi?

Nu, nu mă f*t, că eşti urâtă ca limba rusă.

(N-o să spună nici un bărbat vreodată.)
Mai e şi momentul în care el e jurat la Miss Univers, dar nu se pune, pentru că juraţii la Miss Univers sunt gay cu toţii.

În rest, argumentele de tip “după ce că e urâtă mai şi pune poze pe Facebook / poartă fustă scurtă / scrie articole de opinie / bea whisky / votează / trece strada” se lovesc de infracţiunea de penibil şi uz de penibil.

Nici o femeie nu are obligaţia faţă de Univers să placă cu tot dinadinsul. Poate să vrea să placă, în anumite contexte, anumitor oameni. În rest, îşi poate permite un cur cât Asia, ţâţe cu care mătură pe jos, celulită cât o livadă de portocali, nas cât turnul din Pisa (de strâmb, vreau să zic) şi, indiferent de toate astea, să scrie ce vrea ea, să umble cum vrea ea, să facă ce vrea ea. Regula fiind: nu-ţi cere de mâncare? Nici nu eşti în raporturi intime cu ea? Nu îi acorzi tu permisiuni ce să facă şi ce nu.

“Dar, tu, Lorena, le spui constant ăstora că-s urâţi ca ciuma bubonică.”

Niciodată unuia care lasă şi el o opinie politicoasă şi pertinentă pe temă. Unicele contexte în care spun: “Nu te uiţi, bă, la tine, că arăţi de parcă ai fi murit acum un an şi au uitat ăştia să te înhumeze după datina străbună” e dacă ăla începe prin a mă agasa cu apropouri. În rest, treaba lui cum arată, treaba lui ce face la cum arată.

Şi nu, perceputa urâţenie a unei femei nu e contraargument la părerea ei. Nu-i anihilează pertinenţa unui punct de vedere sau abilitatea de a face ceva mai bine decât tine. Dar faptul că încerci s-o combaţi prin “eşti urâtă / e urâtă” tinde să sugereze despre tine că nu ai un comeback mai inteligent.

***

Îţi plac textele Trollywood? Poţi susţine şi tu proiectul.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

6 Responses

  1. George says:

    duminica trecuta(da, duminica) am facut greseala de-am iesit din laptop si-am ajuns la o nunta. inafara de mireasa, si vreo doua, trei, bineinteles insotite, zici ca era un congres al uratelor.
    asa ca stateam linistit la masa, si incercam sa aud ce zice un fost coleg de facultate si conjunctural de suferinta. taman cand sa soseasca friptura, se aseaza intre mine si interlocutor, punandu-se la propriu cu fundu’ pe masa si cu bratele in juru’ saracului om, o uraciune cam pitica, destul de solida, cu fata si atitudine de boxer.
    ulterior am aflat ca omu’ intr-adevar, intr-un moment de ebrietate (spre coma zic eu), “marcase” la duduie, si acum se facea c-a uitat cu desavarsire rusinea respectiva.
    da’ uraciunea nu si nu. tinea mortis sa se faca remarcata de cat mai multa lume, pe post de felu’ trei.

  2. De ce nu? says:

    Argumentul cu uratenia nu e decat o forma de agresivitate. Nici nu e argument, e un fel de pumn in gura.

  3. Ratacind pe net says:

    Daca esti un cocalar retardat care baga la inaintare vrajeala cu uratenia: NU traieste nimeni pentru incantarea cariciului tau!! Nu esti asa de important.

  4. Dan says:

    Partea cu ‘e beton’ si-n secunda doi ‘e urata cu spume’ e atat de transaprenta incat toata lumea isi da seama. In rest pot exista si de o parte si de alta oameni urati. Exista si asa ceva. Exista si barbati foarte urati.

  5. Bianca says:

    Dar despre femeile care “desfiinteaza“ alte femei cu acelasi argument, pe acestea unde sa le incadram?

  6. Kathy Bates says:

    George: După cum ar fi zis un anume Churchill, momentul lui de ebrietate trece până mâine, dar urâțenia tipei în cauză nu.

    Tipa fiind Bessie Braddock, care sărea mult peste media urâțeniei printre femeile în vârstă din patria ei. Ele, la rândul lor, sărind cu mult peste media europeană a urâțeniei. Se spune că Donald Knuth a inventat Notația Knuth fiindcă altfel nu putea așeza pe o scară urâțenia femeilor din Regatul Unit.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading