Avocaţii prostului

Ieri, răbdarea mi-a fost pusă la grea încercare.

Pentru că un număr mare de idioţi (suficient de mare încât să-mi ocupe o bună parte din zi, chiar la un ritm de block după a treia replică) a sărit să mi-l apere pe Scripcariu, cu o vehemenţă de zici că le purta testiculele pe post de colier în jurul gâtului, şi noi îl aruncam peste bord cu respectivul colier cu tot.

Că dacă Roxana minţea?

Clar, editorul-şef de la Elle n-are altă treabă decât să inventeze chestii legate de oameni random din tren.

Că de ce n-a sunat la 112 sau ceva?

Că s-a blocat.

Că de  ce n-a depus o plângere la poliţie?

Pentru că la poliţie nu eşti băgat în seamă dacă nu vii cu semne fizice. Din păcate, abuzul verbal nu lasă semne fizice. Şi Roxana era cu copilul mic, pe care vrei să-l scuteşti de discuţiile astea neplăcute. Pui pe Facebook poza boului, să ştie altele să se apere, şi cam asta ar fi. Ceea ce e o idee bună. Când m-a agasat şi pe mine individul, acum câţiva ani, nu mi-a dat prin cap să-l fac vedetă. I-am administrat nişte morţi de mamă până mi-a dat block (el mie) şi cam asta a fost.

Altminteri, avocaţii prostului ignorau cu deosebită măiestrie detaliile care apăreau: că mai multe femei îl recunoşteau pe prost şi descriau acelaşi pattern de comportament. Că oameni din HR îl recunoşteau pe prost, care a muncit şi a dat dovadă de incompetenţă crasă în mai multe companii. Că a apărut chiar un clip de la nu ştiu ce emisiune mondenă, unde prostul se ţărănea la prezentatoare, iar respectiva l-a dat afară din platou. Iar la emisiunile mondene, trebuie să fii din cale afară de idiot să zbori din platou. Să fii moderat idiot e util şi chiar recomandat.

Dar cred că adevărata motivaţie a avocaţilor prostului este alta: ei înşişi sunt extrem de agresivi în limbaj şi abordare cu femei pe care nu le cunosc. Din punctul lor de vedere, prostul n-a făcut decât ce fac ei, zi de zi. De aici şi încrâncenarea cu care se întind ore în şir să latre pe oricine scrie şi spune că prostul e prost.

Bine, posibil o parte din avocaţii prostului sunt spiritele alea blânde care nu-şi imaginează că alţi bărbaţi pot acţiona altfel decât ei. Şi aici urmează povestirea zilei.

*

Marin şi Marina se iubeau ca doi porumbei. Marin era genul uriaş blând, echivalentul lui great dane la câini. Marina era o brunetă atrăgătoare, cu alură misterioasă.

Singurul lor punct de dezacord era în momentele când Marina ajungea acasă nervoasă şi începea:

-Futu-i în gură de muişti siniştri, iar s-a băgat unul în seamă cu mine…

-Hai, dragă, că exagerezi. N-are cum…

-Băi, dacă îţi zic!

-Poate ţi s-a părut.

-Adică mă faci mincinoasă în faţă? Când eu îţi spun că s-a băgat în mine aşa şi aşa, şi mi-a zis cutare şi cutare!

-Nu te fac mincinoasă, zic doar că nu cred că un bărbat se poate purta aşa.

Se acumula furia Marinei, zi de zi, de mai avea puţin şi se muta înapoi în celibat. Dar îi părea rău de Marin, că altfel era un tip bun, iubitor, tandru. Bun la pat. Şi nemaiştiind ce să facă, i-a zis aşa:

-Am o idee. Hai să facem un experiment mâine, de la zece la şase. Ne plimbăm prin magazine şi prin oraş. Stai prin jur, dar să nu pară că eşti cu mine. Şi te convingi.

Bun.

De dimineaţă, a început Marina să se plimbe printre rafturi la Mega Image. Marin, ceva mai încolo, la alte rafturi. Aduseseră pepeni galbeni, preferaţii Marinei. Când i-a văzut, s-a dus direct la ei şi l-a băgat pe cel mai mare în coş.

Exact în secunda următoare, un pulălău în trening, cu un rânjet grosolan, i-a strigat:

-Da’ ce-ţi trebe ţie pepeni, dragă, că ai deja!

Marin era un uriaş blând. Aşa îl cunoştea Marina. Dar când l-a apucat pe pulălău de colţul de la trening şi l-a proiectat direct cu botul în pepeni – nu ai ei, ci ăia ai magazinului – Marina şi-a dat seama că există faţete ale lui Marin de care nu fusese conştientă.

A început să râdă:

-Hai, mă, nebunaticule. Abia e 10:28 şi tu ne-ai stricat deja experimentul.

 

 

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

1 Response

  1. dadatroll says:

    Bine ca na cunparat castraveti.

Leave a Reply

%d bloggers like this: