Bocitorii liberei exprimări

În ultima vreme, dau tot mai des de următorul model de comportament: vine Gicu, împroaşcă ceva sau pe cineva cu mizerii, îşi ia muia de rigoare, după care începe să urle că libera expresie nu e liberă.
Interesant e că văicăreala asta cu libera expresie nu a emis-o niciodată vreun cetăţean care şi-a ales să viziteze locuri care îi plăceau, să interacţioneze cu oameni care îi plăceau şi să-şi centreze viaţa pe lucruri frumoase pentru ei.
Întotdeauna, drama exprimării libere o are individul care se foloseşte de arma liberei exprimări pentru a asalta, hărţui şi presa persoane care nu îi datorează nimic.

E important de notat că adeseori jalea liberei expresii o au ăia care încearcă să te înjure pe net, şi tu le ştergi înjurăturile, şi le recomanzi să le redirecţioneze spre propria mumă, care i-a ouat idioţi. Jalea liberei expresii e jalea neputinţei de a abuza verbal.

Alteori, jalea liberei expresii o are câte o creatură pe care ai lăsat-o să posteze 30-40 de comentarii doldora de inepţii, şi i-ai explicat aproximativ politicos de ce afirmaţiile ei sunt inexacte şi greşite. Simplul fapt că încercai să-i creezi o portiţă spre informaţie era baraj al libertăţii de a debita rahat.

Jalea liberei expresii o au şi creaturile care s-au născut angajatorii tăi moca. În mintea lor, tu exişti pe net să le furnizezi lor gratis tot timpul şi toată răbdarea ta, şi te freacă la cap cu insistenţă, orbi şi surzi la aluzii, până te obligă să zici pe şleau: Marş în morţii mă-tii.
“Vai, îmi limitezi libera exprimare”.

De fapt, ce vor toţi ăştia nu e liberă exprimare, ci exprimare lipsită de consecinţe. Adică, ei să poată posta inepţii doldora de prostie şi răutate, fără ca alte persoane să tragă concluziile de rigoare. Mai exact, nu vor doar liberă exprimare, ci MONOPOL pe liberă exprimare.
Din păcate, viaţa nu funcţionează aşa.
Odată cu libertatea de a te da de gol, vine şi responsabilitatea.
Nu te-a obligat nimeni să te autodenunţi ca prost. Dar dacă ai făcut-o apelând la libera exprimare, asumă-ţi că vei fi tratat ca atare.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

4 Responses

  1. Emilia says:

    Buna, te urmaresc pe facebook, de obicei imi plac articolele tale and yeah, i’m a fangirl. :)Ok, si eu sustin libera exprimare pana in maduva oaselor si nu inteleg specimenele peste care ai dat tu. Te asigur ca nu toti suntem asa, cred ca majoritatea sunt extrem de constienti de repercusiunile faptelor si cuvintelor lor si tocmai asta e partea cea mai frumoasa a liberei exprimari. Debate-urile, criticile si impartasirea ideilor ne fac sa progresam, asa ca din nou, no problem there. Din contra, eu cred ca majoritatea care sunt impotriva liberei exprimari isi doresc de fapt sa se exprime in voie, dar fara sa fie criticati, pentru ca se simt ofenati si poor them, ceilalti ar fi mai bine sa taca si sa le permita sa traiasca in their safe bubble. Bineinteles, libera exprimare le poate permite unor ratoi prosti cu spume sa chinuie timpanele oamenilor, dar personal cred ca it’s a small price to pay for being free.

  2. Oana Clapa says:

    “Nu te-a obligat nimeni să te autodenunţi ca prost. Dar dacă ai făcut-o apelând la libera exprimare, asumă-ţi că vei fi tratat ca atare.”
    Daaaaaaaaaaaaaaaaaaa
    Fată, ți-am zis că te iubesc? Te iubesc! 🙂

  3. Nautilus says:

    Un mare jurnalizd român (renumit pentru faptul că stă la locuinţă socială şi are BMW) a zis cam aşa:

    Dreptul la vot sau la liberă exprimare trebuie interzis expres anumitor categorii sociale (el începea cu tinerii între 18-25 de ani, sau căpşunarii), fiindcă ei s-au situat de o anumită parte (atunci, era de partea lui conu’ Trăienel) şi astfel au dezechilibrat balanţa. Indiferent de măgăriile pe care le face acea parte în dispută, ei tot o susţin.

    Asta îmi aduce aminte de răposata Marioara Zăvoranu, care a zis că i-ar fi dat fiică-sii banii cuveniţi din moştenirea ei, dacă ar fi avut garanţia că nu îi aruncă pe prostii. Neavând o astfel de garanţie, nu îi dă nimic.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading