Catastiful de termeni eşuaţi la mal: c*rvă

Nu ştiu alţii cum sunt, dar când eram eu mică, termenul “curvă” avea un singur sens: femeie uşoară, care împarte vagin cald şi primitor în toate cele patru direcţii, oricărui trecător care n-are avion sau tren de prins în mai puţin de un sfert de oră.

Pe scurt, dacă îţi vedeai de treburile tale în pace, erai femeie cinstită, iar dacă te zbânţuiai cu toţi hăndrălăii, erai o curvă nemernică.

Corect?

Corect.

A venit anul 2000. S-a răspândit internetul ieftin, ca o boală transmisibilă sexual. Şi o dată cu el, şi numărul de străini cărora nu le datorezi nimic, şi care vin să te facă curvă pentru cele mai neaşteptate motive.

Exemplu:

Gicu: Vezi că ţi-am lăsat mesaj privat neinteresant, de agaţament.

Tu: Îmi cer scuze, nu mă interesează să pierd timp de mesaje private de agaţament, consider că acestea nu aduc nimic valoros în viaţa mea.

Gicu: Asta pentru că eşti o curvă?

*

Deci, cum? Dacă te agăţai cu Gicu, erai femeie cinstită, dar pentru că nu vezi rostul amestecării fluidelor cu toţi insignifianţii netului, eşti o curvă? Păi, ăsta e exact sensul opus celui pe care îl dădea societatea pe vremea copilăriei mele. Pe atunci, curva era cea care accepta. Acum, curva e cea care refuză.

Mai poţi deveni curvă, dar nu chiar ca atunci când refuzi avansuri, în următoarele circumstanţe:

A) Ai argumente.

Explici de ce un proiect de lege e o aberaţie? Sigur apare cineva la subsol şi-ţi spune că eşti o curvă.

B) Vrei o carieră

Dai un text despre cum adolescenţii şi adolescentele ar face bine să lase tentativa de a convinge un membru al sexului opus să-i iubească şi mai bine să înveţe lucruri utile, care să-i ajute să-şi câştige pâinea, să-şi croiască o reputaţie şi un nume. Cineva o să ţipe la tine că eşti o curvă.

C) Susţii diversitatea

Scrii un text despre cum comunitatea LGBT merită drepturi, măcar pentru faptul că, la impozitare, nimeni nu le scade procente pentru că-s gay, şi pe contribuţii egale, oamenii ar trebui să aibă drepturi egale?  Hopa şi lătrăul cu “îţi plac poponarii, deci eşti curvă”. Dar stai, bre, poponarii nu caută să mă f*tă. În ce mod te face curvă faptul că susţii oameni care nu vor să te f*tă?

Şi aşa mai departe, până la Z.

De câte ori ai opinii ferme şi articulate, de câte ori nu laşi un prost să zbiere la tine după pofta inimii, de câte ori îţi urmezi aspiraţiile, de câte ori preferi să lucrezi, în loc să pierzi vremea, eşti curvă.

Termenul “curvă” începe să se transforme în femininul termenului “erou”.

Parcă văd că, în câţiva ani, mamele îşi vor trimite fetele la facultate cu:

-Copila mea, nu uita, te rog, să fii curvă până la capăt. Toate femeile din neamul nostru am fost curve şi mândre de asta.

Şi când un bărbat mişto te cunoaşte:

-Vai, dar tu chiar eşti o curvă!

-Mulţumesc, mă onorează. Mai am momente când nu mă ridic la înălţimea situaţiei.

-Nu, iubito. Tu eşti atât de curvă, că situaţia trebuie să se ridice la înălţimea ta!

Foto: Disney.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

1 Response

  1. Kathy Bates says:

    Se povestește că s-au întâlnit cândva două doamne de vîrsta a treia și tonaj superior. Dintr-o etnie și-o religie pe care nu e politically-corect să le numim, că se supără Mihaela Răsuflescu.

    Una zice:

    – Fata mea locuiește la New York, într-un loft, are o mașină de lux, se îmbracă numai de la designeri de renume și are de-a face numai cu oameni importanți!

    Cealaltă, printre dinți:

    – Și fata mea e tot o curvă de lux!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading