Cele mai sinistre cinci pizze din univers

Nu există zi proastă pe care să n-o poţi drege cu o pizza. Caldă, săţioasă, crocantă. Proaspăt ieşită din cuptor, aburindă şi delicioasă.
Dar, pentru că prostia e uniform răspândită pe suprafaţa Terrei, oamenii nu au cum să nu caute să strice această bunătate cu specific italian. De ce? Pentru că îi ţine.
Iată cele mai crâncene cinci idei de pizza din univers.

5. Pizza Hawaii

Trecând peste legătura absolut inexistentă între Italia şi Hawaii – cum Dumnezeu nu există shaorma Stockholm sau gulaşul Congo? – simpla idee de a pune ananas pe pizza mi se pare un motiv să reinventezi pedeapsa cu moartea. Ananasul se fleoşcăie, îşi pierde aroma şi consistenţa specifică, gustul lui se potriveşte cu cel specific de pizza exact ca nuca-n perete şi ai putea obţine o pizza de trei ori mai gustoasă înlocuindu-l cu ciuperci.
Motivul pentru care pizza Hawaii persistă pe meniurile restaurantelor mă depăşeşte.

4. Pizza cu ton

Nu există asociaţie mai nesfântă decât aceea dintre ton şi brânză.
Eram prima oară în casa unei prietene când maică-sa, care voia să pară gospodină, ne-a făcut salată. Cu ton şi cu brânză. Mi-era foame, dar inclusiv aşa, lipsa absolută de armonie dintre ton şi brânză mi-a izbit inima.
-Auzi, fără să te superi, maică-ta nu prea găteşte de obicei, nu?
-Ne găteşte bunică-mea, a venit confesiunea. De unde te-ai prins?
Oh, well. Prima condiţie a gătitului e să nu ucizi pe nimeni cu rodul mâinilor tale.
Pe pizza, în cuptor, tonul se mai şi pleoşteşte şi arată ca şi cum l-ar mai fi mâncat cineva o dată. Iar toppingul gros şi onctuos de mozzarella care face deliciul pizzei ca gen şi specie îl anulează complet pe domnul ton şi-l văduveşte de orice funcţionalitate practică.

3. Pizza cu fructe de mare

Fructele de mare, în sine, sunt un lucru minunat. Au arome pe care le-am putea descrie drept dominante. De aceea, o paella cu fructe de mare, sau o salată de fructe de mare sunt absolut delicioase, pentru că atât orezul, cât şi legumele, au arome complementare.
Dar pizza, cu sosul ei de tomate şi mozzarella ei, are ea însăşi o aromă specifică. Exact ceea ce cauţi când te aşezi la masă şi comanzi o pizza. O aromă care are exact zero legătură cu fructele de mare. Noroc că restaurantele româneşti le cumpără congelate şi văduvite de orice gust.
Dar pe acest principiu, poţi pune pe pizza şi carton.

2. Pizza cu shaorma

Ideea absolut strigătoare la cer le-a venit creierelor odihnite de la Trenta Pizza acum mai mulţi ani. Şi a fost urmată de o ploaie infinită de miştouri pe Facebook. Suficient încât să-i oblige pe inovatori s-o retragă în câteva luni.
În timp ce noţiunea de fusion între bucătării pare drăguţă, ea devine devastatoare când cauţi să reuneşti alimente care, real, n-au nici în clin, nici în mânecă unele cu altele, doar pe bază de succes la cocalari.
Ca să nu punctăm evidentul: sosul de maioneză şi usturoi pe pizza e cel mai scârbos lucru de la viermii comestibili ai chinezilor încoace. Yuck.

1. Pizza chili con carne

Sorry, Lidl, dar coroana acestui top se duce la tine.
Chiar nu e cazul să pui pe blatul de pizza tot ce-ţi fată mintea, de la ciorba de agrişe a bunică-tii la sushi-ul de la delivery, iar tentativa asta de a reuni pizza cu binecunoscutul dish mexican mi se pare că merită un cazan special în infern.
Ce legătură are pizza cu o mâncare compusă din fasole, carne de vită şi usturimi intense de limbă?
Absolut niciuna.
Ce senzaţii se pot crea asociindu-le?
Chin şi groază.
Iată un mod eficient de a pedepsi criminalii aflaţi în investigaţie. Le dai pizza chili con carne până recunosc tot.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

1 Response

  1. boemul says:

    suedejii au făcut ceva şi mai sinistru decât şaorma. şi pentru că trebuia să poarte un nume, i-au zis Tunnbrödsrulle 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading