Clişeul mizerabil al săptămânii: Dar de ce nu alăptezi în baie?

Cum spuneam şi pe peretele de Facebook, am avut ghinionul de a da cu ochii de un thread legat de subiectul fierbinte al zilei: alăptatul în public. Şi m-am enervat dincolo de cuvinte de prostia unora dintre combatanţi.

Dacă vreodată voi ajunge mamă, eu îmi voi alăpta copilul exact unde şi când o să i se facă foame. Bebeluşii trebuie hrăniţi frecvent. Perioada de până la un an e una în care nu îşi pot controla nevoile: foamea e chinuitoare, pipi şi caca sunt eliminate când vin. Au nevoie de hrană să poată creşte, şi nu cândva într-un viitor, ci atunci. E important. E vital. Sentimentele estetice sau de altă natură ale adulţilor din jur, care se presupune că au primit educaţie şi au deprins un oarecare autocontrol sunt de importanţă secundară.

Şi nu, nu e o temă pe care să mă intereseze s-o dezbat. Dacă vii să-mi cârâi la subsol că nu te poţi uita în altă parte, şi că băşinile din mintea ta sunt mai importante decât sănătatea unui bebe, ai block. Eşti un cancer egoist şi nu mă interesează să te am de cititor.

Nu e nimic sexual, nici să vrei cu tot dinadinsul, în imaginea unei mame care alăptează. E un act inocent, pur, curat, nobil, care mi-a inspirat respect şi umilinţă de câte ori, întâmplător, am asistat la el. Eu nu sunt siropoasă aproape niciodată, dar când văd o mamă alăptând, mă izbeşte mereu cât de miraculos e să poţi da viaţă, şi, cel puţin în primul an, să ai puterea s-o şi întreţii doar prin resursele corpului tău.

La care, unii idioţi o trântesc: “Să meargă să alăpteze la baie”.

Ceee?

Eu ştiu că asta e o ţară fără canalizare, unde mulţi au crescut cu căcăştoare în fundul curţii. Drept care, o baie li se pare o încăpere de lux, pe care nu prea ştiu de unde să o apuce. Pentru spălat nu o folosesc, că de aceea put în halul ăsta în mijloace de transport în comun. Şi nedumeriţi fiind la ce foloseşte, i-au ticluit la repezeală o utilizare: cameră de alăptat.

Wrong.

Când o să mâncaţi voi la baie, o să aibă şi bebeluşul motiv să mănânce la baie. Sau poate nici atunci, că nu e obligat să fie părtaş la mâncătoria voastră de căcat.

Una peste alta, când militaţi antiavort – că, minune, sunteţi aproximativ aceiaşi proşti – guiţaţi că viaţa e sfântă. Dar pentru voi, e sfântă doar nenăscută. O dată ce s-a născut, viaţa e invitată să se hrănească în budă.

Păi, hotărâţi-vă. Sau viaţa e sfântă, şi atunci îi oferim cele mai bune condiţii să se nască şi să se dezvolte, sau e indezirabilă, şi atunci hai să ne stingem ca neam. Cel puţin ăştia care se leagă de femei care alăptează ar trebui castraţi chimic. Neînţelegerea elementară legată de condiţia de părinte e vizibilă din avion.

 

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

2 Responses

  1. Joker says:

    Cu toate riscurile, te contrazic: ar trebui castrati cu patentul. Incins in foc, din motive umanitare.
    Sau cu clestele de scos cuie, second thought.

  2. Lorena Lupu says:

    🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: