De ce îmi pare rău după Billa

După cum ştiu cei care mai deschid o revistă economică şi mai fac un cornet, Carrefour a preluat magazinele Billa din România, iar austriecii mai au o lună să-şi facă bagajele, stocurile şi să părăsească incinta. Totul spre bucuria casierelor, care mă au frecvent de ultimul client la zece fără zece, la merloturi şi pinot noaruri, şi au prins drag de mine, şi mi-au povestit că “se simte la salariu, ăia de la Carrefour dau două mii de lei pe lună, simţi că trăieşti”.

În timp ce sunt cu sufletul alături de aceste tanti simpatice care mă întâmpină mereu cu un zâmbet, deşi pentru ele nu sunt Lorena Lupu, ci o fată oarecare din blocul vecin, trebuie să mărturisesc că îmi pare foarte, foarte, FOARTE rău după Billa. Şi iată de ce.

A) Billa are cele mai arătoase (natural) şi delicioase fructe şi legume, şi are cele mai multe promoţii la acestea

Nu ştiu dacă e o politică de hrănire sănătoasă a populaţiei, dar la Billa, legumele şi fructele arată de-ţi vine să faci filme porno cu ele. Şi sunt mereu standuri cu reduceri consistente. Toată iarna, au alternat reducerile la lămâi, portocale, grepfrut, clementine, etc., şi mi-am ţinut nivelul de vitamina C erect pe sume relativ infime.

B) Billa are dulciuri puţine şi scumpe

Comparativ cu Lidl şi Carrefour, unde raioanele de dulciuri sunt cât jumătate din magazin, Billa are ceva prăjituri neinteresante şi overpriced, ceva cozonaci de Boromir şi ceva ciocolate, de la Lindt în sus. Dacă intri la Lidl, de exemplu, unde prăjituri enorme şi savuroase îşi dispută atenţia ta cu ciocolate elveţiene rafinate la 4 lei, ai toate şansele să vii acasă cu o sacoşă de dulciuri. La Billa îţi poţi ţine poftele porcoase sub control.

C) Billa are o vitrină caldă cu relativ multe opţiuni vegetariene şi vegane

Sunt zilele alea când n-ai chef să găteşti, n-ai răbdare să aştepţi o comandă şi vrei să mănânci ceva cald. Billa de peste drum era soluţia perfectă. Şi pentru carnivori, că aveau fripturici şi chiftele calde şi bune, dar şi pentru păscători, că aveau legume la grill, ciuperci sotate, cartofi în diverse forme, varză în diverse coafuri, mâncărici de mazăre, fasole, spanac şi aşa mai departe. Îţi lua exact zece minute să vii acasă cu o masă caldă şi bună, acompaniată cu o salată de crudităţi sau de varză cu mărar, proaspete şi crocante.

D) Billa are leguminoase la preţuri imbatabile

Şi sunt zilele alea când rar, dar ai chef să găteşti. Preferabil sănătos. La Billa găseai năut, linte roşie, linte verde, hrişcă, şi toţi carbohidraţii ăştia complecşi care îţi ţin glicemia sub control şi se mai şi transformă în mâncăruri foarte bune.

E) Marca de casă a Billei, Clevver, e superioară din punct de vedere calitativ mărcii Carrefour.

Ştiţi cum fiecare super- şi hipermarket are o marcă proprie care produce orice, de la scobitori la şampon, şi de la legume congelate la prosoape de hârtie? Clevver e o marcă mişto, pe care o cumperi că vrei. Carrefour Discount e o marcă jenantă pe care o cumperi în zilele de dinainte de a-ţi lua salariul.

F) Billa are mereu în ofertă nisip şi silicat pentru pisici.

În timp ce Carrefour Marketul meu de la Titan îşi imaginează că pisica ţi se pişă-n bască.

Buh bye, Billa. You will be missed dearly.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

6 Responses

  1. Laura says:

    Știi cumva dacă mai au rulourile alea bune cu vanilie? Au fost emblema copilăriei mele. Pe vremea când nu aveam nici Penny, nici Kaufland, nici Auchan în zonă, ci doar un Billa la vreo 15 minute de mers pe jos, mergeam mereu cu mama la o plimbărică până la Billa, de unde ne luam rulourile astea bune bune. Și mie îmi rămâne dragă Billa, poate dau o fugă până la unul până nu se inchid, for the good ol’ times.

  2. Coix says:

    No disrespect, dar ştii că Billa face parte din grupul Rewe, care rămâne în România sub forma Penny şi Selgros? Billa a fost doar o formă de a ieşi pe piață, care nu se mai preta României actuale…

  3. boemul says:

    oi fi eu mai “special”, dar constat că aici avem pe cineva “coix” care zice “penisgros”…. made my day 🙂

  4. LadyR says:

    @COIX

    Daca pur si simplu spuneai ca surorile Billei din grupul Rewe – Penny si Selgros – raman in Romania, erai util si informativ, nu faceai pe desteptu` si lasai si impresia ca intr-adevar nu esti disrespectful. 🙂

  5. Daciana says:

    Ok dar in marea majoritate totul ramane aproape la fek,mancarea v-a fii aceeasi ,furnizorii de legume fructe aceeasi,personalul acelasi ,deci nu aveti de ce va plange,o sa vedeti noul Carrefour este deosebit!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading