#
MENU

Zoe

Produse pe care le cumpăr de la raioanele de...

April 20, 2017 Comments (6) Views: 1881 SPICY

Dragă mămică de gay

Te găsesc frecvent în secţiunea mea de comentarii. Spre deosebire de homofobii “simpli”, care nu sunt conştienţi câţi gay se află în proximitatea lor, şi care au impresia că gay-ii sunt versiunea umană a păsărilor flamingo şi se recunosc după mersul de fotomodel şi penele roz cu care îşi decorează decolteul, tu eşti ceva mai potolită. Pentru că fi-tu ţi-a zis zilele astea că e gay. Sau ceva mai indignată. Pentru că fi-tu ţi-a zis zilele astea că e gay. Sau ceva mai tragico-melodramatică. Pentru că fi-tu ţi-a zis zilele astea că e gay.

Şi mă întrebi dacă nu e mai creştineşte să se însoare şi să facă copii, să “fie în rândul lumii”. Acest detestabil rând al lumii, pentru care toate prietenele tale şi poate şi tu aţi tolerat nişte boi agresivi şi incapabili de iubire, aţi renunţat la toate visele voastre personale, aţi trăit o imagine publică generică şi multă disperare privată, ştiind că de acum nu urmează decât bătrâneţe, disperare şi boală.

Dragă mămică de gay, ia gândeşte-te un pic la copilăria puştiului tău. De mic, a fost diferit. A fost mai mămos decât fraţii lui. Te-a ajutat la treburile casei fără să i-o ceri. Te-ai lăudat cu asta la toate prietenele tale. Fetele lor nu le ajutau prin casă cât te ajuta pe tine băiatul tău. Ai savurat invidia cu năbădăi a bestiilor.
Ai avut cu el conversaţii profunde, de la inimă la inimă, cum n-ai avut cu boul de taică-su niciodată. Taică-su nu dădea doi bani pe rahaturi emoţionale. Venea acasă de la muncă, băga în el şi se culca. Erai incredibil de mândră şi de fericită că ai pe cineva în familie care te înţelege, care nu are impresia că i se cuvine efortul tău şi care empatizează profund cu tine.

Dacă toate astea ţi-au convenit, dragă mămică de gay, de ce nu îţi convine acum şi faptul că vin cu un preţ ataşat?

Oricât ne-am dori să putem selecta din oameni doar partea care convine intereselor noastre şi să aruncăm la gunoi restul, realitatea este, dragă mămică de gay, că lucrurile nu funcţionează aşa. Omul e un tot unitar. Dacă beneficiezi de părţile lui bune, corect e să le accepţi pe cele care nu te avantajează pe tine.

Nici un om nu s-a născut să le slujească pe noi şi atât. Nici măcar propriii noştri copii. Înainte de a avea o datorie de a se conforma ideilor tale preconcepute, copiii tăi au o datorie ceva mai valoroasă. Cea faţă de ei înşişi şi faţă de propria lor fericire.
Un om fericit şi împlinit poate oferi iubire şi grijă altora. Un om nefericit nu poate decât să contribuie la capitalul de minciuni, clişee şi ură cunoscut ca “familie tradiţională”.

Dar nu se poate vindeca?

Dacă îl chinuieşti cu tot felul de vizite pe la popi, vrăjitoare şi prostituate, pune-ţi următoarea întrebare: oare pe tine te-ar putea “vindeca” toate aceste persoane să-ţi placă de mâine femeile? Crezi că există vreun medicament pe care să-l iei atrasă de bărbaţi şi dimineaţa să te trezeşti atrasă de femei?
Şi dacă nu, de ce ai trăi cu impresia că în cazul fiului tău se poate?

Dar ce o să spună vecinele din sat / bloc / mătuşa Pamfilica / scorpia aia de Tanţa?

Contează? O să bârfească o vreme, ca nişte gâşte proaste, după care, una dintre ele o să se fută cu un prost care se va lăuda că e cocoş, şi vor trece la următorul subiect de bârfit.
Asta în cazul în care vecinele şi mătuşa Pamfilica nu ŞTIU deja, mult înaintea ta, că fi-tu e pe invers, şi nu îi protejează de ochii tăi iubirea cu Mircel, eventual îi şi împrumută un rând de chei la apartamentul neînchiriat, să se poată întâlni liniştiţi. Am văzut şi astfel de cazuri. Oh, şi încă câte. Tot blocul ştia că fiul e gay, numai părinţii aberau despre idealul lor de noră.
Şi chiar dacă vecinele tale ar fi cele mai proaste ţărănci din univers şi l-ar umili pe copilul tău – cine e mai important pentru tine? Nişte ţărănci proaste sau propriul tău sânge?

Dar poate am greşit eu ceva…

Nu. Orientarea sexuală nu are legătură cu nimic din ce au făcut părinţii, cu ce n-au făcut, cu ce au zis sau cu ce n-au zis. E ca o loterie. Pur şi simplu, aşa s-a nimerit.
Poţi influenţa educaţia copilului. Poţi să-i educi gusturile. Poţi să-l duci la sport, la canto, la limbi străine, la pian sau la dans. Îi poţi insufla nobleţe, generozitate, grijă faţă de semenii lui. Dar nu-i poţi insufla ce anume să-l atragă.

Dar dacă îl şantajez să se însoare de dragul meu, la un moment dat o să se obişnuiască cu fofoloanca, nu?

Recurgem la metafora precedentă. Dacă părinţii te-ar fi şantajat să te măriţi cu o femeie, la un moment dat te-ai fi obişnuit cu fofoloanca?
Îţi zic eu că nu. Dimpotrivă, te-ar fi dezgustat din ce în ce mai tare în timp. În timp ce femeia respectivă şi-ar fi pretins dreptul normal, conjugal, de a fi iubită pe toate planurile.
Te gândeşti, dragă mămică de gay că, şantajându-ţi fiul, îl împingi la nefericire nu doar pe el, ci şi pe o tipă absolut nevinovată, care se va mărita din start cu cineva care n-o să fie atras de ea în viaţa lui?
“Dar e creştineşte”.
Nu. Creştineşte e să înţelegi că nimeni nu e obligat să joace după cum fluieri tu şi că a-ţi folosi influenţa asupra propriului copil pentru a-l şantaja împotriva propriei fericiri e cel mai egoist şi oribil lucru cu putinţă.

Dragă mămică de gay,
Du-te la fiul tău şi spune-i că îl iubeşti exact aşa cum e. În fond, e exact acelaşi copil cu care te lăudaseşi la tot cartierul. Orientarea sexuală nu îl face subit altcineva. Nu sta să te cerţi în rubrica mea de comentarii. Unu, că nu-ţi voi răspunde. Am zis deja tot ce e de zis pe subiect în acest text. Şi doi, faptul că mă faci pe mine proastă şi curvă (ceea ce chiar sunt 🙂 ) nu-l va face pe fiul tău să fie mai puţin gay.
Deci, du-te şi fă pace cu copilul tău, cere să-i cunoşti prietenul şi arată-i că-ţi pasă de el, cel real. Prin asta, îi vei face cel mai valoros cadou din viaţa lui. Iar mie îmi vei mulţumi mai încolo.

Ce le-a fătat mintea
Sharing is caring!Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someoneShare on LinkedInPin on PinterestShare on Reddit

6 Responses to Dragă mămică de gay

 1. Cristina says:

  O prietena a fost casatorita cu un tip caruia i-au trebuit 10 ani sa realizeze chestia asta si sa divorteze. Mama tipului a spus la tot orasul (amandoi au crescut in acelasi orasel) ca e vina ei.

 2. Alexandra D says:

  Ca e vina mamei sau ca e vina fostei sotii ?

 3. Marius D says:

  @Alexandra, daca e vorba de nora si soacra, tu pe cine crezi ca da soacra vina??

 4. Alexandra D says:

  Una cu coaie intre picioare si capul pe umeri si-ar asuma greseala.

 5. pisica says:

  despre sex se vorbeste mereu mai mult decat se face. oare de ce? de ce trebuie mereu sa trambitam sexu’ si sa defilam cu sexu’n gura si-n alte orificii mai mult sau mai putin atragatoare? oare nu mai mor copii si batrani de foame, de sete, de boli? oare am salvat universul de saracie si mizerie fizica si morala si acum nu ne-a mai ramas decat sa ne batem pentru dreptul de a ne imperechea in toate orificiile existente? personal detest ideea ca lumea sa fie dirijata si schimbata de apucaturile noastre sexuale hetero sau homo.. vreau ca jertfa inaintasilor nostri pentru drepturi si libertati sa nu fie redusa la o ..gaura! din fata sau din dos.

 6. Lorena Lupu says:

  wtf?

Leave a Reply

%d bloggers like this: