Iubită Nokie

Aflu cu nespusă jale-n suflet că nemernicul ăla de Microsoft a decis să te eutanasieze. Că, zice el, e spre binele tău. Ţi-ai trăit traiul, ţi-ai mâncat mălaiul. Şi încă ce mălai! Multă lume nici măcar nu îndrăzneşte să viseze la cantitatea şi calitatea mălaiului de care ai avut tu parte, în zilele tale de glorie.

Tu, iubită Nokie, ai fost idealul tinereţii mele. În zilele alea fumurii, când dacă aveai Alkatel, Samsung sau Motorola, erai inexistent pe hartă, pentru că adevăraţii şmecheri aveau Nokia. Datorită ţie am ajuns să fac recorduri impresionante la Şarpe, iar asta mi-a făcut mai uşoare orele de aşteptare la medici, impozite sau castinguri.

Iubită Nokie, eu încă te mai am. Am un dumbphone mai bătrân decât motanul – deci, să tot aibă 12 ani, care funcţionează impecabil, iar bateria ţine o săptămână. E adevărat, dumbphone fiind, nu poţi sta cu el pe Facebook, să consumi Mb după Mb de Internet pulindu-te cu trollii.

Iubită Nokie, stau şi mă gândesc cu milă şi groază cum, din gigantul ăla care făcea ravagii cu 3310-le şi rupea gura pieţei joacelor cu N-Gage-ul, care ne familiariza pe toţi cu Symbianul pe 6600 şi cu 3G pe 6630, azi ai ajuns pe lista proiectelor cărora Microsoft le pune cruce.

Mă simt acum ca o babă care stă să se uite la un concert cu Sandra grasă, asudată, şi ridată, mimând neconvingător cântatul, şi oftează “Coaie, ce-am mai îmbătrânit”.

Iubită Nokie,

dă-mi voie să te urăsc măcar pentru asta.

Mulţumesc.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

12 Responses

  1. mihai nebunu says:

    Demult am cunoscut o fata care nu-si lasa telefonu din mana nici o secunda……observandu-mi iritarea mi-a marturisit:”eu si telefonul meu avem o relatie foarte speciala”.Io am conchis,in mod logic dar si iritat ca “tre sa fie pe vibratii”.A fost finalul,simulacru de conversatie n-a mai putut continua.Ulterior , Nokia ei nu mai raspundea……am continuat sarguincios s-o sun sperand ca astfel, in mod indirect,sa fiu responsabil de macar un orgasm.Asta numesc eu altruism…….

  2. mihai nebunu says:

    Asta ar fi multitasking la un alt nivel.Io m-as oferi ca model da’ nu mai suntem in the 80’s si telefoanele sunt mult mai mici…….ca sa nu mai zic ca cu avansu medicinei…..noi masculii ne-am pierde utilitatea……acu ca ma gandesc e o idee buna pt o distopie:))))

  3. Frumoasă odă, frumoasă muză.

  4. ion says:

    Nu mai plange, Jeane,
    Plansul te diforma,
    Jeana nu e moarta,
    Jeana se transforma.

    Cateva ganduri triste, tehnice si plicticoase la prohod.

    Nokia nu s-a inchis ca firma, doar ca acum produce numa chestii industriale, care nu ajung nici pe emag, nici prin Germanos. Nokia mai are un singur produs “pentru oameni”: Nokia Maps (aplicatia de harti)

    Aia de la Microsoft, mitocanii, de, nu au inchis ei ca au avut chef. Ei au cumparat toata divizia care facea telefoane, dar actionarii de la Nokia le-au zis, pre limba matale: “Coaie, da nu va ajunge ca luati divizia? Credeti ca aveti voi bani sa luati si numele Nokia? Ia plimba ursul.” Verii astia moi trebuie sa termine cu numele Nokia pana la Craciun. Ca altfel nu erau nebuni sa renunte la nume, ca o tona de indivizi din Europa si din alte tari cu apa caldutza chiar tin la numele asta (nu esti singura pe lume!). O sa fie folosit numle Lumia pt toate telefoanele astea noi, facute de fostii oameni de la Nokia

    Iar astia de la MS au voie sa foloseasca numele Nokia 10 ani pentru telefoanele proaste. Inca se mai pot cumpara cativa ani caramizi cu numele Nokia pe ele.

    Si ultima bomboana pe coliva: Exista un acord Nokia-MS, prin care Nokia nu are voie sa se apuce iar de telefoane. Acordul Nokia-MS e valabil pana in 2016. Si cred ca o sa fie al naibii de greu sa o ia de la capat, ca au vandut chiar tot, oameni, ingineri (astia sunt tot un fel de oameni), fabrici si uzine. Dar nu e totul pierdut. Si a doua tinerete poate sa fie misto, mai ales daca nu o mai ai pe prima.

  5. Joker says:

    Relatia MS – Nokia a fost un caz clasic de seducere & abandonare. Se intampla in business, ca si in viata. MS mai intai a curtat-o, plantand in Nokia la varf un fost manager al MS. Apoi, dupa ce relatia s-a-nfiripat, a lasat-o de cateva ori sa pice de fraiera in piata. Cand a ajuns suficient de slabita, a cumparat-o la pret de sold. In final a vandut-o bucata cu bucata. The End. Ramane in urma nostalgia generatiilor ce s-au bucurat > 10 ani de calitatea telefoanelor Nokia.

  6. Nokia says:

    Da, stiu, sunt o zeitza.

  7. Vasile says:

    Ah, ce vremuri. Mrrr.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading