Muie Consiliului Local Bucureşti

UPDATE: Reclamaţia mea către PETA:

To whom it may concern,

I am a freelancing author and journalist in Bucharest, Romania, contributing editor for a few widely-circulated magazines.

I would like to report a completely outrageous draft law presently discussed by the Local Council in Bucharest, Romania.
You know, accomodation facilities in Bucharest are of such nature, that numerous people live in small apartments, in huge blocks. And the Council wants to deny dog owners the right to keep their own pets, unless all the inhabitants of the same block sign a written permission. Otherwise, the owner would be fined for owning his / her own pet.

If adopted, this law will lead to a massive increase in the number of stray dogs – not to mention severe violation of animal rights.

Please, try to act as soon as possible.

Best regards,
Lorena Lupu

Şi tu poţi face acelaşi lucru!!! Mergi pe pagina asta: http://www.peta.org/mc/contactmedia.asp, şi spune cu cuvintele tale ce ai pe suflet! Dacă nu ştii engleza, copiază scrisoarea de mai sus, înlocuieşte numele, profesia şi oraşul cu ale tale, şi dă-i send. Poate trezim România la normalitate!

POSTAREA INIŢIALĂ:
Ţigane, de ce-ţi baţi nevasta?

Preventiv.

Ei bine, această muie se duce preventiv la consiliul local, pentru ideea genială a unora dintre consilieri de a pune proprietarii de căţei să bată din uşă-n uşă, să ceară acord scris de la toţi vecinii – incluzând babe psihopate, moşi acriţi de andropauză, femei părăsite care se urăsc şi cocalari care incendiază pui de animale în casa scărilor – pentru a-şi păstra animalul.

Say what??? Într-un oraş deja afectat de numărul mare de câini abandonaţi, voi vreţi să trimiteţi pe străzi încă o haită de câini? Bine, ăştia crescuţi în puf o să dea colţu’ o dată cu primul ger mai drastic, veţi replica voi. Pentru că mă uit la unele maimuţe cu chip de om – maimuţele să mă scuze! – cu care am prea infima plăcere de a plăti iluminatul scării în comun, şi realizez că ăştia nu vor semna pentru vecinii lor proprietari de căţei nici traşi pe roată. De ce? Uite-aşa, să facă şi ei o răutate, care să le dea timp de cinci minute sentimentul puterii.

Şi totuşi, în loc să încurajezi adopţiile de animale, tu, Consiliu local de cretini, încurajezi abandonurile? Nu te pune pe gânduri faptul că eşti singura capitală de UE care face asta? Ai pune o băbuţă văduvă, a cărei singură bucurie e căţeluşa căreia îi brodează veste înflorate, să o arunce pe stradă doar pentru că nea Culai-cel-sărit-de-pe-fix n-o să-i dea semnătură?

Nu am câine. Dar dacă l-aş avea, aş plăti amendă. Apoi m-aş duce cu chitanţa şi te-aş reclama la toate forurile europene posibile. Ţi-aş scoate amenda aia pe nas de sute de ori. M-aş coaliza cu toţi proprietarii de câini din Bucureşti pentru asta. Pentru că noi investim în animalele noastre mai multă dragoste şi mai mult suflet decât investiţi voi în oraşul ăsta. Şi pentru că nu e normal ca trei cretini nefutuţi din bloc să decidă destinul unor făpturi pe care noi, proprietarii, le iubim mai mult chiar decât ne iubim conturile din bancă.

Împuşcaţi-vă, toţi cei care aţi căcat ideea asta. Sau luaţi laxative – vă vor stimula căcarea pe unde trebuie, şi nu veţi mai căca cu creierul. Şi muriţi pe străzi, jegurilor – dacă nu semnează toţi labagiii de la voi din bloc că meritaţi o locuinţă. Nu vor semna, vă garantez. Şansa de a spune “nu” o să le provoace orgasme.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

No Responses

  1. Lorena Lupu says:

    OK, scrie şi tu despre asta. trebuie să luăm atitudine.

  2. cleomf says:

    Nu ma ingrijoreaza deloc situatia patrupedului meu – si nu pentru ca as avea vecini de pus in rama, din contra -, insa ma ingrozeste imaginea batranilor care risca sa ramana fara. Fix situatia de ai prezentat-o si tu. Si imaginea tuturor cainilor de apartament de ar putea ajunge caini de maidan. Eu, spre exemplu, platesc o amenda, ma bat si scuip si cu vecinii si cu mama si tata si soacra vecinilor si cu cine-o mai fi, ii si injunghii la sfarsit pe toti, ii dau cu apa si o luam de la capat, dar altii? Si problema suprema este de fapt: ce vina au, neica, bietii caini?!

  3. Lorena Lupu says:

    Scrie şi tu despre asta.

    —-

    Şi în altă ordine de idei, nu am eu PETA în sidebar? Ia să-i frigem o reclamaţie!

  4. coramica says:

    Lorena, m-ai uns pe suflet cu postarea ta. Eu am suferit mult dupa ce m-am mutat de la casa la bloc, pt ca m-au pacalit ca le trebe acordul TUTUROR proprietarilor, iar eu aveam semnaturile a 50+1 persoane. Cora a stat un an la iubitul meu, unde sefii de bloc au fost intelegatori.Bine, o vizitam zilnic. Apoi, dupa un an am adus-o la mine si m-am trezit cu politaii la usa. Norocul meu ca politaii erau iubitori de caini si m-au sfatuit cum sa fac sa fie bine. Am mers din nou la cei care mi-au mai semnat. Porcul de sef de bloc a incercat din nou sa ma minta si i-am zis sa invete legea, ca eu am acordul a juma plus unu locatari dintre care obligatoriu de la cel de sus, jos si lateral(el zicea ca si ala din fatza mea e lateral, ca acolo statea pretenu-so, care nu iubeste cainii). In final, am reusit, cu mari eforturi.Cora e la mine si e bucuria mea…dar ei nu inteleg.

  5. Lorena Lupu says:

    hai să facem ploaie de reclamaţii la PETA.

  6. coramica says:

    Gata! Am trimis si eu!

  7. coramica says:

    Ma gandesc daca imbecililor dela noi le va pasa. Doamne, da! Cine stie?

  8. alexandru says:

    E de crezut ca lombrozienii decerebrati care au scremut ineptia asta sunt niste frustrati care s-au pus pe facut copii finca n-au putut sa aiba un câine. Marele talent românesc de a crea solutii de cacat la probleme prost puse. Ceea ce duce la alte batai de cap. Ca sa ma dumiresc: daca stai la casa, cui ceri acordul ? Bulevardului ? Si ucazul e doar pentru câini, sau se aplica si la pârsi, cameleoni, cobai, perusi si motani ? Nu de alta, dar gusturile în materie de animale de companie se globalizeaza si ele (am vazut un tip plimbând un arici si un altul cu o jivina din aia simpatica foc, o lutra cred). Nici eu n-am câine, dar mi se rupe fix în saispe ca ala de la etajul trei locuieste cu un ogar afgan sau ca madam Marcu de la sapte îsi înmoaie ridurile în blana cockerului Michi sau Pichi sau cum l-o chema. E placerea lor, foarte bine ! Ce, le cumpara consiliul local zgarda anti-purici si crochete din banii contribuabililor ? Sau îsi pun ei manusi de plastic sa le adune rahatii ?

  9. Lorena Lupu says:

    Alexandru, problema e că doar noi câţiva gândim aşa, şi o să semnăm cu zece mâini pentru toţi proprietarii de câini de la noi din bloc.

    Dar ce te faci când se vor duce la vecinul meu psihopat, care toamna trecută vâna porumbei cu puşca în jurul blocului, pentru că îi lăsau găinaţi pe geam? Evident, ăla va fi mai mult decât încântat să le dea jet.

    Singura soluţie: reclamaţii la ce foruri îmi mai sugeraţi voi. Şi la PETA.

  10. coramica says:

    Eu l-am amenintat pe sefu’de bloc ca-i aduc un leu

  11. coramica says:

    O, si la noi e unu’ cu boala pe ciori si pisici, le omoara si pe alea, boul

  12. Lorena Lupu says:

    Iar eu îţi zic ce e în dedesubturile căcănăriei ăsteia de iniţiative legale.

    Evident, proprietarii o să bage mâna în buzunar, să îşi salveze odoarele prin magica iarbă-a-fiarelor românească: ŞPAGA. Şi buzunarele se vor umple de bani, căţeii vor merge pe şestache, şi periodic băetzii îşi vor aminti din nou: “Gogule, ai căţel, n-ai semnături, bagă banu’ gros!”

    Mină de aur, nu alta. 🙄

  13. coramica says:

    Ai dreptate, nu m-am gandit la ce ai spus; eu nu am dat spaga; dar pe bisnitaru’de la etaju’2 il pot banui de asta.

  14. OK; dam reclamatie la PETA; una la mana.
    Doi la mana- hai sa ne punem mintea la contributie sa facem un text de bagat pe petitieonline.ro; promovam pe toate blogurile si facebook-urile.
    Trei la mana- ar fi tare sa scrie aia de la care2 despre…vad daca nu reusesc sa-i contactez eu.
    Patru la mana- daca legea trece; eu zic ca ar trebui facut inclusiv protest/pichetare/flashmob pe bune, in strada, in fata primariei (if *knock on wood* we’ll need the info, cunosc eu un prof care s-a ocupat de protestul impotriva scoaterii logicii din licee si as putea sa aflu de la el cum se organizeaza/c hartoage ne trebuie)

  15. Lorena Lupu says:

    raluca hippie:
    una la mână – s-a făcut. dă şi tu una, cu cuvintele tale.

    două la mână – hai!

    trei la mână – scrie-le.

    patru la mână – genial!

  16. coramica says:

    S-o incins rau atmosfera la Rhetta, wow

  17. alexandru says:

    S-o gatat, s-o dat cu extinctoru.

  18. Lorena Lupu says:

    Eu nu am mai intrat, că nu am avut chef să mă mai enervez degeaba. 🙂

  19. alexandru says:

    Am bagat la babe asa mai spre sfârsit un post mai lung ca de fumat pipa pacii. Mare lucru n-ai pierdut. Io stiu, câteodata pleaca un topic asa-n confetti si-n fistic, cu tesle-n coaie si cururi muscate. Un pic prematur, ca luna plina e mâine. As fi-nteles. Deh.

  20. evergreen says:

    ar trebui ca legea asta sa fie pentru toate animalele: papagal, pisica si chiar gandacii din apartamente… sa fim drepti.

    e o mizerie. sunt niste incapabili si nu stiu ce sa mai scorneasca. mi se pare o nedreptate si nu cred ca se va finaliza acest proiect.

  21. Lorena Lupu says:

    pentru gândaci daaaaa. dar pentru ăia ar semna vecinii, pentru că au şi ei. 🙂

  22. alexandru says:

    Ca pentru limbrici, micoze si paduchi. Asa, la deruta, la design, da’ sa vezi atunci catastif cu iscalituri. Sa moara de gelozie pâna si un candidat la prezidentiale.

  23. Lorena Lupu says:

    Corect. am ciupearca mea, sînt pionieeeeer… 🙂

  24. miruna] says:

    la asta m-am enervat şi eu! mi se pare absurd, în loc să privească adevăratele probleme, au dat o lege care nu aduce nimic bun.
    eu stau la casă şi chiar dacă am doi câini luaţi de pe stradă, la mine nu ar fi o problemă. dar dacă m-aş muta la bloc, sunt convinsă că nu aş renunţa la ei. şi cunosc multe persoane care fac ca mine, chiar dacă se înghesuie în garsoniere (ca vărul meu, care a luat o căţeluşă din mâna hingherilor, minţindu-i că e a lui).
    probabil autorităţile se gândesc că deranjează lătrând, dar apartamentele au început să se izoleze fonic, plus că animalele se pot educa până la un punct. mai ales câinii.

    nu pricep: dacă tot vor să revoluţioneze viaţa la bloc, de ce nu dau o lege prin care să nu se poată da muzica la maximum la 3 dimineaţa, sau să nu se poată lăsa chiştoace în scara blocului decât cu acordul tuturor vecinilor?

    hotărât lucru, scriu şi eu la PETA!

  25. Petrisor says:

    aaa, da, este o cretinitate aceasta decizie a Consiliului Local al PMB, dar trebuie sa luati in considerare ca acolo, la Consiliu, sunt numai analfabeti si batuti in cap. Fratilor, vorba cuiva, primar al Bucurestiu lui au fost Crin Halaicu si Viore Lis, bucurestenii isi merita soarta.

  26. Lorena Lupu says:

    luăm, luăm. dar nu ne bucurăm.

  27. Isa says:

    Dupa ce ca sunt rai si, cum ai zis si tu, au orgasm cand te refuza atunci cand le cer ajutorul prin a semna ca sunt de acord, mai sunt si prosti. Nu am caine. Dar am fost nevoita sa merg dupa semnaturi atunci cand am facut sediul social pt o firma. Raspuns de la doi dintre vecini. DOI!!!! din PATRU!!!: cum sa semnez, domne’, ca sunt de acord sa-ti faci sediu le firma aici? ce? adica…daca tu dai faliment sau nu-ti platesti darile la stat, eu garantez cu casa mea? eu girez cu casa mea ca-ti platesc eu? sa-mi pierd casa pt care am muncit atat? Am ramas muta…
    Nu era despre caini. Sunt un pic off topic. Dar era despre cat de prosti sunt, pe langa rautate.
    Mi-e sila.

  28. Lorena Lupu says:

    Nu eşti off topic. era despre muie. 🙂

  29. valer says:

    Nu prea-s de acord cu tine – să zicem că e un abuz ce compensează alt abuz.

    Hai să vedem cum ar fi o ţară normală:

    În primul rând într-o ţară normală nu sunt câni vagabonzi pe stradă: cei pe care nu-i adoptă nimeni şi nu mai au loc în nici un adăpost particular sunt eutanasiaţi. La noi laba asta tristă cu sterilizarea / deparazitarea nu face decât să umfle consistent buzunarele câtorva.

    Într-o ţară normală cei care nu strâng rahatul patrupedelor sunt amendaţi consistent.

    De fapt cred că într-o ţară normală există legi similare cu cea pe care o înfieraţi voi.

    Există şi clădiri în care la cumpărare sau la închiriere se specifică clar “fără animale”. Sau există clădiri în care chestia asta se permite şi e specificat ca un bonus.

    În fine, până ajungem noi la nivelul respectiv va mai fi. Totuşi legea asta e ceva. Bine, ar fi prea crud să se aplice de azi pe mâine. Ar fi cumva de bun-simţ să se lase o marjă de un an, doi sau chiar să se refere numai la câinii “noi” nu la cei deja existenţi.

    Dar măcar e un pas înainte.
    Protipul iubitorului de animale nu e “bătrânica” ce croşetează pentru iubita ei căţeluşă, ci “baba tembelă” care strânge în scara blocului şi pe lângă bloc n-şpe potăi care fac o murdărie consistentă, hămăie tot timpul şi mai şi atacă din când în când pe cei care nu consimt să le arunce resturi.

    Iar cei care nu vor animale în bloc nu-s neapărat nişte sadici dedicaţi, ci unii care nu simt nevoia de lătrături continue, se tem că vor apărea rahaţi peste tot şi nu agreează ideea de a se trezi cu nişte colţi în pulpă.

    Bine ar fi de preferat să se rezolve problema amiabil,fără intervenţia legii.
    În blocul bunică-mii au fost doi câini: o labradoriţă roşcată care nu deranjează pe nimeni şi după care proprietarii strâng – asta a rămas. Şi un căţel de rasă nedefinită al unor pensionari care prefera să latre mai ales noaptea. O lună au răbdat vecinii cât au răbdat, apoi s-au dus în delegaţie la ăia şi le-au zis “nu se mai poate, noi totuşi trebuie să ne trezim dimineaţa, trimiteţi-l la ţară, faceţi ce ştiţi, dar scăpaţi de el”.

    Cum ziceam, în cazul ăsta ambele părţi au fost rezonabile. Legea asta există pentru cazul în care unii pur şi simplu nu pricep că e de preferat să-şi găsească “împlinirea” emoţională fără să-i enerveze înfiorător pe restul.

  30. Lorena Lupu says:

    vorbeşti aiurea, aşa cum faci de fiecare dată când nu pui capul la contribuţie.

    da, puteau amenda oamenii care nu adună excrementele. puteau educa lumea, puteau iniţia programe care să încurajeze adopţiile. puteau afişa pe clădiri: no pets, să ştie lumea cum stă treaba din primul moment. Dar nu să oblige oameni care DEJA au animale, să le lepede. Şi tot ei să se vaiete că sunt câini vagabonzi. Adică, pe bune, nu sesizezi absurditatea?

    Cunosc şi eu prototipul bătrânei care adună animale în jurul blocului. Dar ceea ce tu ratezi să pricepi este faptul că legea se referă la ANIMALELE DE APARTAMENT!!!! NU LA CELE DIN JURUL BLOCULUI!!!!!!!!!!!

  31. valer says:

    păi am scris frumos înainte că ar fi mai de bun-simţ ca legea să se aplice de acum încolo, pentru animalele noi, nu pentru cele deja luate sau măcar să se dea un termen de graţie de vreun an

  32. valer says:

    iar de haitele de pe străzi primăria nu vrea să scape fiindcă aduc bani – nu cât o autostradă, dar aduc

  33. Lorena Lupu says:

    ok. dar şi aşa, nu e normal ca un proprietar care adună excrementele animalului şi nu lasă jeg să fie nevoit să ceară acordul altora pentru a avea un animal de companie.

  34. Madi Rosca says:

    Aaaatat de bine!!!! Lasand la o parte ca text e ataaaaat de bine, si ca sunt si proprietara de animale, si locuiesc si la bloc, am experimentat mersul prin bloc dupa semnaturi. Asociatie cu sediul social in bloc si confor cu pozitionarea geografica a apartamentului pe scara, imi trebuiau vreo 6 semnaturi numai. CA ce?? Ca sunt ei de acord ca eu sa primesc corespondenta in cutia mea postala???!! Si cine?? Madam Francu saracuta, careia “i-a luat diabetu ochii”, si tovarasu de sub mine, care s-a speriat ca cine stie ce si azis ca nu semneaza “ca am vazut si eu la televizor cate si mai cate”, si vecinii din fata, plecati in strainatate, sau cu vaca la raze, cert e ca nu ai cum sa dai de ei.
    Pai sa nu pui mana si sa-i semnezi pe toti, si sa vari tipizata in curul cui a venit cu ideea? Cu pix cu tot.

    Multumim, deci, de text.

  35. cipslim says:

    nu respect PETA din pacate, in rest decizia consiliului este abuziva, proprietatea personala fiind sfanta.

  36. alecs says:

    nasty attitude

    dar daca te face sa defulezi mai usor e ok.

    accept partea de organizare pt un scop comun , dar chiar e nevoie sa te cobori la nivelul lor ? si sa vb / scrii asa ?

    ai mei parinti m-au invatat simplu si corect , nu ai ceva bun de zis despre o persoana mai bine nu spui nimic. Inteleg ca nu prea se aplica in cazul asta , but still , relaxxx

  37. Lorena Lupu says:

    madi. 🙂

    cipslim: just.

    alecs: hai să nu mai gândim după clişee. dacă nu reproşăm ce avem de reproşat, nu avem nici o şansă la succes de cauză.
    şi “coborârea la nivelul lui X” se petrece în clipa în care ajungi incoerent sau iraţional în ceea ce spui, nu dacă foloseşti argou.
    Ţi-am spus şi pe site-ul pandora – consider limbajul licenţios un instrument artistic de exprimare. acesta este stilul meu. eşti liber să îl accepţi sau să îl ignori – dar nu încerca să mă schimbi.

  38. alecs says:

    nu ti-am cerut sa te schimbi ( de parca ai fi asa de labila incat sa asculti de parerea unui anonim online si chiar sa faci asta )

    si nu gandesc in clisee , sunt adeptul mai multor proiecte in sensul celor exprimate de tine.

    de aceea am si scris ca :” inteleg ca nu prea se aplica ” , my point being …. pari stressed out ( pari nu inseamna ca si esti ) , iar genul de idei pe care incerci sa le pui in aplicare implica de obicei o masa de oameni , si nu cred ca ti-ar placea un “miting” cu personaje atrase de o aparenta vulgaritate ( nu neaparat argou ).

    Dar as prefera macar sa vad efecte pozitive reale in ceea ce faci. Atata timp cat atitudinea ta e ….a ta , dpmdv e ok.

  39. Lorena Lupu says:

    nu mi se pare că par stressed out.

  40. alecs says:

    putini recunosc asta 😀

  41. Strainul Din Mine says:

    aplicata cu cap si discernamant, initiativa mi se pare ok. nu am nimic impotriva animalelor de companie. nu este vina lor pentru zgomotul si eventuala mizerie pe care o provoaca. insa..cand 2 posesori de caini isi scutura paturile si presurile pe geam si mai ales vara tot parul acela de caine intra in casele celor de dedesubt, nu este chiar o fericire. sa te trezesti aproape zilnic cu par in cafea, pe birou, pe geamuri este destul de urat. si statul cu geamul inchis nu este o solutie. nici vorbitul frumos cu acele persoane care nu inteleg si nu au bun simt. sa nu mai pomenesc de tot zgomotul facut de latraturi si topaitul prin casa care uneori iti pun creierii pe moate. sa nu mai mentionez de toti rahatii din spatele blocului lasati de acei caini cand sunt scosi la plimbare. de aceea consider ca acest proiect de lege ar trebui aplicat. dar numai impotriva posesorilor de animale care intrec limitele bunului simt si se scalda in nesimtire.

  42. eu says:

    Si totusi, ginditi-va la faptul ca, sub apartamentul in care locuiesc, o familie detine 3 ciini si 6 sau 7 pisici. Pur si simplu nu poti sa tii geamul deschis. Ca sa nu mai vorbesc de galagia pe care o fac aproape mereu pentru ca acei ciinilatra da niste descreierati. TREBUIE sa luati in seama si astfel de situatii. TREBUIE sa va ginditi si la ceilalti vecini. Nimeni nu spune sa nu tii un ciine, doi. Dar legea asta se refera tocmai la sitiuatia de mai sus.

  1. February 27, 2010

    […] la Lorena că în ţara noastră minunată şi lipsită de probleme s-a dat sau se va da o nouă lege. În […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading