“Nu eşti omul pe care l-am cunoscut!”

Invariabil, fraza asta mi-o adresează genul ăla iritant de om care se comportă cu ceilalţi aşa: cât îi sunt străini, îi linge îndelung, rafinat şi cu optuleţe (8-uleţe) în punctele sensibile, să le intre în graţii, apoi, când îi devin apropiaţi, îi consideră redute cucerite şi se poartă oribil.

Eu sunt pe invers. Mă port indiferent cu străinii. În schimb, caut noi şi noi moduri de a-i răsfăţa pe oamenii pe care-i iubesc. Dar dacă ei mă dezamăgesc, îi lovesc unde-i doare mai tare. De ce? Pentru că nu m-a câştigat nimeni la belciuge.

Şi atunci vine fraza aia penibilă: “Nu eşti omul pe care l-am cunoscut!” Omul pe care l-ai cunoscut era cel care răspundea la un comportament tandru, iubitor şi plin de atenţie. Dacă dispar toate astea, “omul pe care l-ai cunoscut” nu mai are din ce să se hrănească, şi-şi va căuta tandreţea şi afecţiunea în altă parte. Şi le va răsplăti cu calităţile “cu care l-ai cunoscut”. Iar ţie îţi va da o imensă şi înrămurată muie, pentru că ţi-ai permis să crezi că gata, de acum ne tragem de brăcinari. Nope, nu funcţionează aşa.

Pe “TABU”, un reportaj despre o repetiţie pe care am întrerupt-o la “Amedeu, sau scapi de el cu greu“. Spectacole la Operetă pe 4 şi 18 aprilie.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

No Responses

  1. Tristan da Cunha says:

    Eu nu cred in cunoasterea unei persoane din simplul motiv ca nu suntem niste fiinte criogenizate, agatate in timp, intepenite, care pur si simplu nu se schimba in veci, ci fiinte schimbatoare.

    Asta are o implicatie cat se poate de directa si – din pacate – vine sa completeze, dupa opinia mea, postarea aici de fata cu taken for granted si suna cam asa: in momentul in care afirmi despre cineva ca il/ o cunosti, il desconsideri si il etichetezi… In speta, ca om criogenizat, mergand pe ideea “Lasa ca te stiu eu. Tu esti asa si pe dincolo…”

    Cam atat. Sper ca nu sunt un bataus de campi. 😀

    Ziua buna!

    • Lorena Lupu says:

      De cum aud “Lasă că te ştiu eu, eşti aşa şi pe dincolo”, e ca atunci când “Nu crezi că tu, ca femeie, ar trebui să scrii feminin, gen lugu-lugu-la-la-la”. Vezi deja conturându-se fulgerul mâniei lui Zeus în zare.

      • Tristan da Cunha says:

        “[…]fulgerul maniei lui Zeus in zare.” a fost tragi-comic, dar comic pana la urma. 😀

        Acum… in ce priveste formularea “ar trebui sa…” puteti sa completati cu orice forma de control doriti pe linia punctata. Pentru ca pana la urma asta e, insa partea cu etichetarea imi pare mai periculoasa.

  2. evelind says:

    Frumos! mi-a placut felul inn care, scurt si cuprinzator ai atins toate problemele necesare acestui subiect, ca un meci in care s-au batut toate golurile. Aferim pentru optuleţe 🙂 la inceput am crezut ca e un substantiv feminin nou pe care trebuie sa-l caut in dex(cum ar fi blandeţe, tristeţe), dar apoi am inteles ca sunt 8-uri:) etc , restul – clar ca buna ziua:)

  3. scorchfield says:

    Am intrat pe blogul acesta din curiozitate, atras tocmai de ceea ce trebuia să mă îndepărteze, și-am încercat să asezonez postările cu comentariile mele, nu mi-a mers, gazda se dovedește optuză (geometric -unghiul dat pe spate), îi tratează pe toți la fel, chiar și pe călători, pe cei ce fac o haltă numai.

    • dan ametitu' says:

      Eu cred (corecteaza-ma daca ma insel, Lorena) ca “gazda” nu e obtuza cu toti comentacii dansei ci doar cu cei care nu se pricep la belciuge!

      Si acum, fara misto, nu inteleg de ce e Lorena obtuza cu oameni care folosesc exprimari gen “atras tocmai de ceea ce trebuia să mă îndepărteze” si “asezonez postările cu comentariile mele”. Libinosenia si lipsa de logica mi se par irezistibile. Eu cred ca face pe interesanta.

      • scorchfield says:

        “atras tocmai de ceea ce trebuia să mă îndepărteze”
        -mimica mâinii stângi-

        “asezonez postările cu comentariile mele”
        -titlurile; un ton jurnalistic, spre marea mirare care nu este tocmai mediul-

        P.S. am uitat italicul, dar se înțelege și așa, nefiind avocat.

  4. Buba says:

    Esti de-a dreptu’ geniala! Ma bucur ca am descoperit acest blog,astept cu mare interes viitoarele articole…;)

  5. goodman says:

    eu urmez ferm si neabatut calea libidinoseniei: te futzi ?

  6. dan ametitu' says:

    Vin pentru articole, stau pentru comentari.

  7. neax says:

    Citisem “înmărmurită muie” şi rămăsesem pansiv.

  8. thecreatrix says:

    mi-a atras atentia o faza “daca oamenii pe care ii iubesc ma dezamagesc, ii lovesc unde ii doare mai tare…”

    eu cred ca daca X te dezamageste, nu e de vina lui (neaparat) ci si a mea- pt ca eu m-am amagit (ca e ok, bun, afectuos) si apoi, cand il descopar (rau, meschin, interesat) eu singura ma dez-amagesc. deci (probabil) nici eu nu trebuia sa am asteptari asa de mari.

    daca cineva drag ma supara, nu il lovesc la randul meu, ma retrag.

    daca cineva vorbeste urat despre mine, nu ii cer socoteala. imi cam dau seama de unde vin frustarile alea, mi se face mila si ma retrag.

    inteleg ca oamenii se comporta cum vor ei, nu cum vreau eu si ca si ei, la fel ca si mine, nu sunt perfecti.

    mi-e cumva usor sa fac asta pt ca sunt destul de echidistanta si nu las lucrurile sa ma afecteze prea tare.

    si oamenii din jur nu imi fac (prea multe) cacaturi pt ca nu sunt genul cu care te targuiesti pe 2 semintze si cu care iti permiti orice.

    am sangele rece 🙂

    si inca o chestie care imi place foarte tare- “cimitirul este plin de oameni neinlocuibili- care toti au fost inlocuiti” (georges clemenceau).

    nu stiu ce mi-a venit in seara asta sa scriu atat.

  9. thecreatrix says:

    ca tot ziceai express yourself, mi-a venit in minte ca vroiam sa iti dau o parodie dupa born this way despre “gagadonna”. foarte tare. http://www.youtube.com/watch?v=FFvE9D3zMfY

  10. thecreatrix says:

    stai ma ca ti-am dat-o.

    *lecitin.

  11. Alina says:

    Cred ca majoritatea oamenilor ajung sa spuna asta deseori, mai ales cand vad ca persoana respectiva nu mai face tot ceea ce i se spunea inainte sau nu mai este la fel de prietenoasa sau ca si-a dat seama ca nu se merita, iar ei fiind nemultumiti ca nu mai pot face ce vor din tine ,încep sa se poarte cu tine foarte urat sau cel putin diferit fata de cum se purtau inainte ..dar macar de aici vezi cu adevarat ce fel de persoane sunt ,de fapt ..

  12. jademan says:

    Nu eşti omul pe care voiam să-l cunosc. În schimb… mergi. 😀 Una bucată rugăminte am: ori bagi sarcasm la greu când discuţi cu mine, ori mă ignori, ori amândouă! Îţi alegi! 😀 Nu cumva să îndrăzneşti să mă pui să-ţi apreciez sau să-ţi înţeleg creaţiile! 😀

  13. jademan says:

    Sau să nu-ţi comentez pe blog! 😀

  14. Charon says:

    @Lorena Lupu – “Nu crezi că tu, ca femeie, ar trebui să scrii feminin, gen lugu-lugu-la-la-la”. mediocritatea e la ea acasa si-n ceea ce scrii si-n ceea ce spui. o mica dovada: scrii corect cu diacritice (pentru ca te ajuta tastatura, of course) dar nu stii sa pui corect ghilimelele specifice limbii romane. acum, normal, ca una careia ii place mai mult vocea lui guta decat vocea lui billy corgan o sa se apuce de protestat . zi-le guta, pardon…lorena.

    • Lorena Lupu says:

      Nu, vită. Normal ca un om care nu stă să-l pisălogească un prost conform căruia mediocritatea stă în ghilimele o să se apuce de protestat.

      Şi încă ceva, vită: vocal, tehnic, Guţă stă mai bine decât Billy Corgan, poţi întreba orice profesor de muzică. Că şi-a greşit opţiunile artistice – e partea a doua. Acum, trage-ţi un glonţ în urechile alea afone.

    • Tristan da Cunha says:

      @ Charon: E ok. Postarea e inca aici. O poti reciti. Poate ti-a scapat ceva. 😉

  15. roxana says:

    Genial articolul! Felicitari… trebuie sa te citesc mai des… 🙂

  16. radu4 says:

    De pe strada:
    Nu esti omul pe care l-am recunoscut !

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading