Poşta redacţiei: Cum să nu fii jenant în mesaje private

Dragă Lorena, te citesc de ani buni, şi pentru că am văzut că ai rubrică de poşta redacţiei, îţi trimit această tentativă extrem de jenantă de agăţat în privat, să explici de ce nu are nimeni nimic de câştigat din genul ăsta de interacţiuni. 

Eu am un blog şi un Instagram de nişă, mult mai puţin urmărite decât ale tale. Nu-ţi cer să-mi dai numele, pentru că n-am pretenţia să-mi ofere nimeni publicitate gratuit, mai ales că publicitatea e profesia mea. Am blurat şi numele individului, pentru că nu contează persoana în sine, sunt mult prea mulţi care se comportă aşa. 

Şi poate cineva se miluieşte de ei şi le dă link la articolul tău, să înceteze. 

Keep up the great work, 

X.

Draga mea co-bloggeriţă,

Empatizez întru totul cu situaţia. Spre deosebire de bloggerii bărbaţi, care au de a face doar cu oameni care le iubesc oferta, şi o savurează pur şi simplu pentru calitatea ei, şi oameni care le urăsc oferta, şi o urăsc pur şi simplu pentru calitatea ei, noi avem să ne confruntăm cu a treia categorie: oamenii cărora nu le e de ajuns că scrii bine şi că livrezi entertainment, ci, pe lângă astea, trebuie să te deranjeze şi cu intenţia lor de a-şi demonstra lor înşişi că sunt masculi feroci şi agresivi abuzând de nervii tăi.

De aceea am şi eu o listă de block mai lungă decât aceea de prieteni, pentru că eu l-aş fi blocat pe unul care mă lua cu din astea de la “dar nu e niciun deranj” şi-mi scuteam nervii cu “ai adormit”, cu “nu vin la tine ca la sultan” şi cu “eşti plicticoasă”. Mă mir că nu te-a făcut şi curvă.

Domnii mei internauţi,

Care vreţi să ţineţi cont de câteva sfaturi prieteneşti de cum să nu fiţi infinit de jenanţi în mesaje private, faceţi-o. Care nu, ignoraţi acest articol şi continuaţi, iar după ce vă blochează a o mia gagică, poate recitiţi şi vă revizuiţi atitudinea.

A)

Nici un om, femeie sau bărbat, nu-şi datorează obligatoriu timpul unui alt om, decât dacă îşi exprimă interesul în acest sens. Încetaţi să mai iniţiaţi conversaţii pe un ton de parcă timpul altuia vi s-ar cuveni. Nu e cazul. Americanii de exemplu plătesc munca la oră, şi o oră în care tu freci nervii unui alt om care nu şi-a dat acordul să-i fie frecaţi nervii e o oră în care ăla putea face un bănuţ traducând sau lucrând la un proiect.

Atâta timp cât persoana nu te cunoaşte şi nu-ţi datorează nimic, evident că o să prefere să facă proiectul ăla de pe Upwork, şi nu să-ţi ofere ţie consilere moca pe net.

“Nu te deranja” înseamnă exact asta: “Iartă-mă, n-am timp de bullshit. A se scuti”. Şi cum am stabilit că persoana nu-ţi datorează timpul ei, are tot dreptul să refuze interacţiunea.

B)

“Dar totuşi, mi-a răspuns la salut”.

Puteai fi un om care are un proiect de propus. Fie publicitate nişată, fie articol sponsorizat, fie materiale publicitare. Evident că ţi-a răspuns la salut. Şi operatorul de la Orange îţi răspunde la salut, când în sfârşit treci de robot.

Şi cred că ăsta e motivul pentru care toate companiile au roboţi, care te pun să bifezi la infinit dacă vrei informaţii, ai de raportat deranjamente sau vrei să afli factura curentă: sunt un mod extraordinar de a sorta aflătorii-în-treabă.

C)

Simplul fapt că cineva de pe Facebook e femeie nu înseamnă că, totodată, e material de f*tut.

Pe Tinder, lumea are conturi să caute relaţii. Acolo, da, are sens să te bagi în seamă şi să bagi direct abureală, că ĂSTA E SCOPUL LUI TINDER. Pe Facebook, not so much.

Unele or căuta hookup, dar sunt multe care menţin profiluri strictly business.

Exact de aceea ajută să dai scrollul pe care ţi-l recomanda doamna. Nu ca să te duci “ca un supus în faţa sultanului”, ci ca să te prinzi încă din profil dacă agaţamentul are şanse de succes sau nu.

D)

Când persoana îţi sugerează direct că avansurile nu-s binevenite, ÎNŢELEGI ŞI TE RETRAGI. Acel “dar nu e un deranj” e momentul când ţi-ai semnat cu mânuţa ta condamnarea.

E)

Familiaritatea e o stare cu doi participanţi. “Ai adormit” e momentul când ai promovat de la “idiot cu centură galbenă” la “idiot cu centură portocalie”.

Întrebări şi discuţii legate de dormit, mâncare şi futut se poartă între prieteni. Prieteni care, you know, sunt ambii parte a numitei prietenii. Când una tocmai ţi-a comunicat glacial că n-are timp şi chef de tatonarea ta, e orice altceva decât prietenă.

Tonul ăsta obraznic e inadmisibil în relaţii cu străini. Şi nu obţine decât faptul că te face mai detestabil cu 20%.

Priveşte problema aşa: un om îşi exersează dreptul de a nu avea chef să interacţioneze cu tine. Cum omul nu-ţi datora nimic, n-ai niciun motiv să-l agasezi suplimentar.

F)

Faza cu “nu dau scroll că nu-s supusul sultanului” te-a promovat de la “idiot cu centură portocalie” la “idiot cu centură roşie”.

Ori de câte ori tu baţi la poarta altuia şi tu emiţi o pretenţie la timpul lui sau ei, interesul e unilateral. Indiferent de motivul prin care celălalt ţi-a atras interesul, fie că e o pasiune pentru ce face, fie că e o faţă frumoasă, tu încă n-ai oferit nici un motiv de interes. Deci, celălalt are zero obligaţie să-ţi răspundă cu interes. Prin urmare, nu discuţi de pe o treaptă de egalitate decât în minţişoara ta dusă cu pluta.

Eu vreau să comunic cu Mircea, Mircea nu are deocamdată nici un motiv să vrea să comunice cu mine? Damn right îi scrollez peretele să văd cine e Mircea şi ce pot să-i propun, să avem un punct de interes comun.

“N-am nimic de oferit interesant, dar suntem egali” e ca şi cum ai agăţa de piept o pancartă cu “SUNT IDIOT” şi ai începe să defilezi prin Piaţa Universităţii.

G)

“De fapt, eşti plictisitoare, proastă, curvă, frigidă, nefutută” e punctul care-i promovează pe agăţaci de la “idiot cu centură roşie” la “idiot cu centură neagră”.

Pe bune. Nimic nu e mai lamentabil, mai dezgustător, mai penibil, decât individul care caută să te agaţe, vede că nu ţine şi începe să te porcăie. Într-o lume dreaptă, unui astfel de individ ar trebui să i se revoce permisul de portpulă. Oricum o are degeaba.

Cum vedem în dialog, femeia nu căuta nici o secundă să fie amuzantă. De când s-a prins că ăla vrea s-o frece la icre, s-a postat pe “fuck off mode” şi tot ce vrea e ca ăla să înceteze să mai tasteze retarzenii, să se poată uita în linişte la “Narcos”, sau la ce se uita.

În această fază, ai zice că nu te poţi coborî mai jos în interacţiune, nu?

Ba poţi.

H)

Când stresul ambulant începe să se victimizeze: “pune-mă pe ignore!”, “dă-mi block!” “dacă nu mă vrei, îmi tai venele cu o lingură”, e momentul când agăţacul trece de la “idiot cu centură neagră” la “campion olimpic la proba de idioţenie freestyle”.

Trecând peste mica glumă involuntară când ăsta se cere pus pe ignore deşi vorbea singur de două print screens – se pune întrebarea pe care eu o adresez mereu ăstora cu “dacă nu vrei să fii psihologul meu moca, dă-mi block”: frăţioare, dar să taci tu singur, de bună voie, şi să te controlezi ca o persoană matură nu se poate? De ce nu e o opţiune?

Uite, nu e. Retezarea deranjului prin coerciţie e singura opţiune. Procesarea de bună voie a faptului că nu poţi deranja pe alţii, dacă ăia nu vor să fie deranjaţi, e algebră superioară.

*

Ca să conchidem: bărbaţi, nu fiţi ca ăsta din print screenuri. Nu doar că nu veţi obţine păsărica mult dorită prin aceste metode, dar aşa apar şi feministele alea furioase, turbate, de la Marşurile Femeilor.

Fiecare dintre ele a fost o dulce copilă, până când, încet-încet, pas cu pas, mitocănie cu mitocănie, a ajuns să urască din rărunchii făpturii ei noţiunea de interacţiune cu un bărbat.

În Bucureşti, poţi obţine o felaţie contra cost cu 50 de lei. În provincie, chiar mai ieftin. Folosiţi aceste outlet-uri, descărcaţi-vă excesul de zel, şi nu vă mai transferaţi insatisfacţia sexuală în comunicarea cu oameni care nu vă datorează nimic.

 

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

10 Responses

  1. Radu says:

    Ca om care a ajuns la varsta de 45 nefiind niciodata casatorit, dar cu multe relatii si tentative de relatii la activ, pot spune ca rezonez cu sugestiile/sfaturile tale Lorena. Nu cred (sper) ca am fost vreodata atat de penibil ca individul din exemplul prezentat. Iar purtatorii de penis ar face bine sa bage la cap. Insa cu siguranta penibil am fost si m-am simtit in incercari de a agata, sau mai frumos spus, de a crea o punte de legatura cu o persoana de sex opus. Iar explicatia e foarte simpla:
    Se poate intampla sa iti placa o persoana pe care nu o cunosti. Si nu e vorba exclusiv de atractia sexuala ci de acel intreg mix de senzatii care ne duc in momentul in care spunem/gandim “Ce faina e! Trebuie sa incerc sa o cunosc, sau voi regreta toata viata ca nu am incercat ”
    Ei bine, cateodata nu avem un pretext bun/obiectiv la indemana, nu avem o cunostinta comuna care sa poata mijloci interactiunea si singura modalitate este de a ne adresa direct.
    Si se mai poate intampla ca imaginea proiectata pe care ne-o facem despre persoana respectiva sa fie destul de diferita de realitate, sau pur si simplu sa fim pe lungimi de unda mult prea diferite. Iar cand se intampla asta, post factum orice tentativa de deschidere a unui dialog, pare, sau este penibila. Se intampla. Nu e o tragedie. Face parte din viata. Conditia e sa invatam din greseli si sa nu insistam unde nu e cazul. Daca insistam abia atunci incepem sa ne calificam la gradele de centura a idiotului.
    Nu va fie teama sa fiti penibili tineri barbatei. Dar nu fiti idioti. Multumesc Lorena!

    • Lorena Lupu says:

      OK. Dar în această interacţiune trebuie să ţii cont de faptul că
      a) unele chiar NU sunt interesate de agăţat pe net. Aici intervine scrolatul peretelui, să te prinzi dacă încercarea ta e oportună sau nu. Nu de alta, dar şi mie îmi provoacă diverşi domni volume întregi de senzaţii, şi totuşi, conştientizez că nu este cazul.
      b) simplul fapt că nu e interesată nu înseamnă că trebuie s-o urăşti până la moarte sau că trebuie să te răzbuni. uneori nici nu are legătură cu tine personal. uneori femeia pe care cauţi s-o agăţi şi n-are chef poate fi un foarte bun partener de business, dacă încetezi s-o mai priveşti ca pe ceva în jurul unei găuri, ci examinezi real ce are de oferit.
      c) şi chiar dacă nu, poţi opta să fii pur şi simplu civilizat.

  2. Radu says:

    a) de acord, cu mentiunea ca nu iti poti da seama intodeauna. faptul ca e interesata, transpare de multe ori. Ca e dezinteresata, daca nu o exprima explicit, e mai putin evident in multe cazuri. Depinde de persoana. De ce content pune pe perete. In cazul tau, pare clar. Desi unii ar folosi si probabil ca o fac o pseudopshihologie si logica inversa ca sa isi justifice tentativele.: “Tu doar vrei sa pari inabordabila si …rea, dar de fapti esti insetata dupa p…, dragoste, etc. ” 😀
    b) evident si absolut de acord.
    c) corect.
    Multumesc

  3. Lorena Lupu says:

    a) aici se pune următoarea problemă: cât de explicit să fie explicitul?

    că în general, femeile sunt educate să fie politicoase şi să nu rănească sentimentele interlocutorului.

    dacă ele caută să fie subtile şi graţioase în a transmite că interesul e nedorit, unul ca ăsta din print screen nu pricepe nimic.

    dacă îşi exprimă lipsa interesului într-un mod brutal şi ferm, ăla va trece la drame şi la victimizare.

  4. Radu says:

    Din pacate, ma tem ca oricat de explicita ar fi. Tot se vor gasi idioti. Si asta cred ca face parte din viata si din modul in care suntem construiti. Nu e o scuza. Nici o acuza. Doar o realitate. Nu mi-as dori sa fiu in pielea unei femei singure, sau aparent single. Poate ca blogul tau si alte mesaje similare mai rarefiaza cu x% asalturile. Sau cel putin, si cred ca asta e mai important, le da celor asaltate exemple de cum se pot inchide si/sau rezolva unele situatii.

  5. Lorena Lupu says:

    🙂

  6. Radu says:

    Insa, mai periculosi ca idiotii, care sunt destul de transparenti si identificabili, pentru voi doamne si domnite, sunt cei care sunt suficienti de inteligenti si subtili incat sa va provoace la o dicutie/dialog interesante, avand insa in final acelasi target. Nu sa va cunoasca, la modul frumos/romantic si profund, etc. ci sa va fragezeasca (vorba lui Stefan Caraman), sa va provoace oarece orgasme intelectuale/emotionale, sau perspective spre (…), avand ca scop final tot orgasmul personal si bifarea casutei – i-am tras-o. Dar asta e alt subiect. Iarta-ma Lorena, dar nu stiu daca l-ai atins. Daca da, ok, scuze. Daca nu, poate nu ar strica sa o faci, din perspectiva ta feminina si originala. ( de influencer 🙂 ). Nu, nu iti spun ce sa faci. E doar o sugestie. 🙂

  7. Lorena Lupu says:

    Poţi să chiar îmi spui ce să fac, în format “articol sponsorizat”. Alegi subiectul care te frământă, donezi pe Paypalul din lateral şi voi trata subiectul.

  1. February 25, 2018

    […] Poşta redacţiei: Cum să nu fii jenant în mesaje private; […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading