Top 10 articole populare pe 2016

A fost un an lung şi greu. Ăsta e deja începutul clişeu. Eu aş zice că spre deosebire de anul trecut, când am luat o suită de muie nemeritată, anul ăsta am greşit şi mi s-a greşit tandea pe mandea, deci sunt – care e cuvântul – împăcată cu bilanţul.
Dar să trecem în revistă cele zece texte pe care le-aţi sharuit isteric, le-aţi iubit, urât, înjurat, îmbrăţişat – pe scurt, cele zece texte care m-au făcut om. 😀 Glumesc. Om nu ştiu să fiu, sunt un unicorn.

10. “Las’ că-ţi găseşti altul”

“Unui prieten i-a murit zilele trecute câinele.

Omul suferă crâncen, după cum uşor se poate bănui. Îşi trece prin minte, iar şi iar, momentele petrecute împreună cu el.

Apoi, vin diverşi idioţi să-i spună: “Nu-ţi face griji, sunt atâţia căţei fără stăpân, adopţi tu altul.”

Aşa, la modul: e ok, se găsesc becuri ieftine, te duci, cumperi şi-l schimbi.

Iar eu rămân iar şi iar năucă de cât de proşti şi lipsiţi de empatie pot fi nişte oameni.”

9. “Marina Minoiu: Fantomele de la Operă”

Cel mai citit interviu pe care l-am făcut anul ăsta. Un interviu care vorbeşte de tot balastul de răutate şi invidii din instituţiile unde arta e regulată de stat şi, implicit, parazitată de diverşi nonartişti.

“Una dintre prim-balerinele bine ştiute ale Operei Naţionale Bucureşti a avut o afecţiune serioasă a coloanei vertebrale, iar Johan şi Alina i-au plătit drumul până la Londra, tratamentul şi cazarea. Şi tot ea se simte nedreptăţită. E greu de înţeles această atitudine. De unde atâta umilire? Că dansezi nişte partituri din marile teatre? Că ai beneficiat de ajutor şi sprijin? Ca apoi să arunci cu noroi şi să te întorci împotrivă?
Un pic de discernământ, oameni buni. Johan e unul dintre marii balerini ai lumii. A obţinut nişte rezultate deosebite intr-un timp extrem de scurt, pe care acesti oameni, în felul în care se poartă, n-o să le atingă niciodată.”

8. “Da, mănânc.”

O parodie a confesiunii foarte viralizate pe atunci a Andrei fără zahăr că, pe bune, suge pula. Pe bune?

“N-aţi fi crezut niciodată asta despre mine, ştiu, dar eu mănânc feroce, nesăţios, cu toată gura. Oh, da. Întâi plimb delicat cârnatul în cerculeţe pe buza borcanului cu muştar – neapărat cu hrean, că aşa-s eu, amatoare de picanterii. Îmi place să simt împunsătura condimentului. Da, normal, pe limbă. Limba mea e avidă de împunsături. Şi în afară, şi înăuntru.

Ohh, şi acum am lubrefiat cârnatul cu suficient muştar, simt nevoia să mi-l îndes până în esofag. Nu, nu trahee, că nu vreau să mor sufocată-n cârnat. Nu-s atât de nesătulă. Vreau doar să-mi satisfac poftele devoratoare. Pofta de a devora care mă devorează totodată. Devoratoarea devorată. See what I did there?”

7. “Despre păr pubian

Textul ăsta stupizel scris la mişto într-o zi în care nu aveam subiecte a fost ceva de genul sute de shareuri pe Facebook. Şi abia atunci m-am prins cât de sexy e prostia.

“Ei, bine, şi părul pubian cu care făceam acum cunoştinţă prima oară era tot blond, dar blond auriu. Cea mai frumoasă nuanţă de blond din viaţa mea. Strălucitor, mătăsos, creţ. Mă uitam la el ca la o minune. Mi s-au umplut ochii de lacrimi amare.

Uite, caz clasic de tragedie. Cum e să ai părul potrivit la locul nepotrivit.

În cele din urmă, mi-am luat inima în dinţi şi benzile de ceară în mână.

“Sorry, my friend, dar trebuie să te sacrific pe altarul aroganţei mele. Poate într-o viaţă viitoare creşti şi tu unde trebuie.”

6. “Ce nu vor să înţeleagă lătrăii de grase”

Articol de combătut fat shamingul. Pentru că nimeni nu are vreo obligaţie să îndure mitocănia altora doar pentru că nu e conform standardelor respectivilor, mai ales când are zero obligaţii contractuale remunerate să se conformeze.

” Aşa-numita “feminitate” e strict în ochii privitorului. Eu nu am nici un avantaj direct de pe urma numitei feminităţi, nu-mi umple puşculiţa, nu-mi dă un drink free în plus la cârciumă, nu-mi pavează drumul cu aur.
Singura formă de feminitate pe care mă interesează s-o asum e pe scenă, când sunt plătită pentru un rol care implică asta, sau într-o poveste de dragoste, când tandreţurile mă abundă de la sine.
Restul lumii mă poate scărpina la coaie în pace.”

5. “De ce mi-e greu să-i cred pe romii daţi afară de la Therme”.

Un text de urinat pe corectitudinea politică. M-a costat vreo 30 de unfrienduri de la dudui oengiste. Oricum aveau comentarii prea moralizatoare pentru gustul meu, deci mi-au făcut un bine.

“Trăim în secolul XXI, fraţilor. Hai un pic de realism. În nici o corporaţie din asta nu vin bodyguarzii să te elimine cu şuturi doar pe bază de ten brunet, că ten brunet au şi nişte domni din Orientul Mijlociu, care întreţin jumătate din piţiponcărimea României, acum că piaţa românească e în ruine.
Şi mai ales nu vin să te elimine în şuturi într-o corporaţie din asta pe bază de etnie.
Te elimină în şuturi când faci ceva dubios.”

4. Scrisoare scurtă pentru Liana Stanciu aka ziua când Teleşpan mi s-a pogorât pe blog.
Un mesaj în forţă pentru drepturile comunităţii LGBT, care a circulat pe la toate televiziunile, a spart toate zelisturile şi a scos-o pe Liana Stanciu din campania Coal-ISIS.

“Doamnă, eu știu că ați avut niște greutăți în viață. Chiar credeți că lecția pe care Dumnezeu v-a dat-o ajutându-vă să treceți peste ele e că ar trebui să sădiţi în minţile unor cetăţeni ostilitate şi ură pentru alţi cetăţeni, care nu greşesc cetăţenilor din prima categorie cu absolut nimic?
Noi nu vrem să vă punem reguli peste ce aveţi dumneavoastră voie şi ce nu.
Cât o fi de greu să returnaţi favoarea?”

3. “Dragi prieteni basarabeni, votaţi cu stearpa”


Când popii au atacat-o pe candidata la alegerile prezidenţiale a Republicii Moldova, Maia Sandu, pentru sterilitate.
Cât timp va exista acest blog, iar o haită de idioţi vor ataca o femeie aflată într-o misiune publică pe orice alte criterii decât competenţa pe post, pula de negru va fi veşnic pregătită să le rectifice dantura. Şi mentalitatea.

“Aşa cum nu eşti mai binecuvântată de Dumnezeu dacă ai rinichi buni şi faci pipi de patru ori pe zi, lin şi catifelat, ca un golden shower; aşa cum nu eşti mai binecuvântată de Dumnezeu dacă ai glande lacrimale sănătoase şi produci urdori limpezi precum cristalul în fiecare dimineaţă; aşa cum nu eşti mai binecuvântată de Dumnezeu dacă ai un intestin gros bine funcţional şi n-ai ştiut în viaţa ta ce e constipaţia, aşa Dumnezeu nu se bagă în zona ta de ovulaţie. Dumnezeu nu e tampon, nu e test Papanicolau şi nu e pompă vaginală. Şi nu e cazul să-l reducem acolo.”

2. “Da, mamelor, pupaţi-vă liniştite copiii…”

“Sunt teribil de mulţi oameni infirmi sufleteşte pe lume. Oameni care nu au fost iubiţi în copilărie. Oameni care nu au primit dragoste, oameni care au primit doar smuceli, îmbrânceli şi ordine. Oamenii ăştia sunt pur şi simplu incapabili să înţeleagă, să proceseze şi să ia ca atare afecţiunea. Pentru că ei personal nu au tandreţuri decât în momente sexuale, tind să vadă sex în gesturi care, în cazul oamenilor sănătoşi, vorbesc doar despre intimitate şi iubire pură.”

1. Ce s-a întâmplat de fapt în Turcia?

Pe 16 iulie, armata turcă a încercat să-l dea jos pe preşedintele Erdoğan, în încercarea de a opri radicalizarea islamismului în această ţară nu demult moderată. Ca fapt, divers, ştiaţi că înainte de talibanizare, şi Afganistanul fusese o ţară veselă şi frumoasă, unde femeile votau, aveau locuri de muncă şi puteau ieşi din casă neviolate?

“Armata turcă nu este (dar dacă lovitura de stat eşuează, e posibil să devină), subordonată preşedintelui în funcţie şi politicii acestuia. Ei au misiunea de a servi viziunea fondatorului statului modern turc, Mustafa Kemal Atatürk, care a visat un stat democratic, independent, laic.”

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

16 Responses

 1. Unu says:

  La mulți ani si multe bucurii in noul an

 2. Lorena Lupu says:

  Mulţumesc, la fel.

 3. GEORGE says:

  moama, nici nu-mi vine sa cred cat am citit anu’ asta! si fara sa ma oblige nimeni. ba din contra. :))
  m-ar fi greu sa fac un top la ce-am citit de la tine.
  recent am murit (din nou) cu “Tipa de la stiri” + bonus comentarii, si m-am trezit cu amintirea supei crema facuta de invitata ta care astepta curieru’.

 4. Lorena Lupu says:

  topul e făcut strict pe bază de views şi succes social media. altminteri, sunt prea bătută în cap să ţin minte ce am scris.

 5. GEORGE says:

  stai ca am revazut “Cum sa agati gagici”. prea tare. :))
  am inteles ca e pe baza de algoritm, da’ eu unu nu pot sa fac un top. clar. esti foarte tare.

 6. Ratacind pe net says:

  Un an nou bun, Lorena, si celor obisnuiti ai blogului. Fie ca blogul sa stranga de 10 mii de ori mai multe vizualizari in 2017!

 7. hei,ai cumva o adresa de mail sa-mi dai si mie ? eu : dinu.deleanu@gmail.com

 8. Lorena Lupu says:

  dar numai dacă e cu scop profesional – pecuniar.

 9. Lorena Lupu says:

  Mulţumesc mult, Rătăcind pe net. Te aşteptăm să rătăceşti şi anul viitor pe la noi.

 10. pai nu la a-ti trimite poezii in mail ma gandeam,dar nici pecuniar sa fiu sincer,as avea nevoie de un ucenic vrajitor ca sa zic asa,si cred ca nici tie nu ti-ar strica unul

 11. Lorena Lupu says:

  Îmi pare rău, ofer suficient din timpul meu pe acest blog şi pe conturile aferente de social media, nu mai am timp gratis de dat nimănui.

 12. offf..sunt convins ca m-ai putea ajuta sa inteleg mai bine lumea,si cred ca si eu pe tine,dar daca crezi ca pt tine ar fi pierdere de vreme..zi cu pecuniaru atunci 🙂

 13. Lorena Lupu says:

  mă refeream la colaborări pe domeniile mele de specialitate, articole, social media şi actorie. mă tem că pentru ce cauţi tu nu am ofertă şi îţi recomand prieteneşte să-ţi rezolvi în altă parte aceste nevoi. mulţumesc de înţelegere.

 14. k,point taken,cum ti-am mai zis nu ma simt pregatit sa incerc sa fac oamenii sa ma asculte cand inca nu stiu sigur ce vreau sa spun

 15. Lorena Lupu says:

  good.

 16. felicitari! Sper sa ai un an si mai frumos! Sper sa avem parte de si mai multe articole!

Leave a Reply

%d bloggers like this: