Top 5 produse cosmetice de care nu mă satur

Făceam ieri pe la prânz ordine prin makeup. Da, ştiu, o cauză pierdută. Femeile n-o recunosc, dar niciuna nu-şi aruncă makeupul expirat. Dacă încă se întinde uniform şi nu miroase a descompunere, e ca nou. N-au dat echivalentul unei cine “fine dining” pe produsul respectiv să-l arunce.

Eu sunt fetişistă cu machiajul, în general. Dar sunt anumite produse pe care le cumpăr cu vagonul. Nu doar că le folosesc zi de zi şi-mi place să am varietate, dar cum apare ceva nou, cum vreau să încerc intensitatea şi calităţile noii lansări. Gotta have it, or else.

Aşadar, top 5 produse cosmetice din care am exagerat de multe exemplare:

 

5. Primere – 8 (opt) bucăţi 

Pentru cine nu ştie, primerul e baza de machiaj. O cremă relativ hidratantă, care ascunde porii, face ca fondul de ten să nu facă nici o cută ciudată, să nu-ţi pătrundă în piele şi să nu-ţi creeze riduri în locuri în care nu le aveai.

Pot compara primerul cu supa.  În sensul că în adolescenţă nu stai să pierzi timpul şi banii cu aşa ceva, pentru că pare o prostie, dar, pe măsură ce te maturizezi, descoperi că e cel mai bun lucru din univers. Cum e supa pentru alimentaţie, aşa e primerul pentru piele. Preludiul necesar.

“Şi totuşi, opt bucăţi?” Da. Am nimerit primerul ideal, de aceea nu deţin mai multe.

 

4. Truse de contouring – 9 (nouă) bucăţi

Pentru cine merge mult cu metroul, contouring e când îşi fute Mariţa două dungi ciocolatii pe obraz şi tu te întrebi dacă asta înseamnă că a declarat război, şi dacă da, cui.

Pentru cine ştie să-l folosească şi nu dă produsul cu bidineaua, contouringul e un excelent mod de a crea umbră acolo unde e nevoie şi lumină acolo unde nu e necesară umbra. Aşa îţi sculptezi un năsuc finuţ de domnişoară, nu pliscul de acvilă cu care sunt dotată eu, poţi umbri o frunte lată de filosof, s-o faci mai lady-like şi poţi chiar să-ţi creezi iluzia de pomeţi, chiar dacă tu ai faţa rotundă ca pita ardeleneasxă.

Secretul e să estompezi produsul, să creezi o umbră aparent naturală, ca şi cum nasul tău nu ocupa jumătate din faţă, ci era sfios şi zvelt, respectiv ca şi cum a patra guşă de sub bărbie nu exista, aveai doar o feţişoară mică şi finuţă, şi restul, umbră. Practic, îţi poţi desena ce faţă vrei tu.

Muncă de fineţe.

Iar produsele de contouring sunt diferite. Unele sunt praf (adică pudre), altele creme. Prafurile sunt mai uşor de îndepărtat dacă îţi atingi involuntar faţa, cremele se pot sau nu înţelege cu fondul de ten şi cu baza de machiaj.

Unele sunt mai dense, arată ca Mariţa mânjită cu ciocolată şi nu-s ok pentru stradă, în schimb arată bine sub lumini de reflector. Altele, dimpotrivă, sunt foarte subtile. Arată extrem de natural şi nici nu par altceva decât conturul normal al feţei tale, în schimb, sub luminile de reflector dispar cu desăvârşire.

Creme anticelulitice – 12 (douăsprezece) bucăţi 

Ştiu, astea-s mai degrabă un produs de îngrijire a corpului, nu unul cosmetic, dar facem şi noi o extorsiune a unui degajament, ok? Ok.

Am fost un copil grăsuţ şi sedentar, înainte să fie norma să fii grăsuţ şi sedentar, iar în adolescenţă aveam celulită. De când m-am uitat în oglindă la curul meu care făcea portocalele de ruşine, am zis no fucking way. Şi am început să fac sport şi să aplic tone de anticelulitic.

“Dar, Lorena, alea sunt ineficiente”.

Sunt ineficiente dacă stai pe canapea şi aştepţi minuni. Sunt ineficiente dacă te aştepţi să-ţi dispară celulita fără urme, ca şi cum nu tu avuseseşi o alimentaţie deficitară şi nu tu aveai straturi adipoase sub piele.

În schimb, în combinaţie cu sportul, ce fac aceste creme e să atenueze aspectul de celulită. Să reducă imaginea dezastrului. Şi dacă te ţii de treabă, în timp, chiar apare o îmbunătăţire a calităţii pielii din zonă. Datorată, desgur, mai mult sportului; dar cremele au fost şi ele acolo, să te susţină moral, creând iluzia că ai fundul pe care ţi-l doreşti.

Concealere – 16 (şaisprezece) bucăţi 

Ce s-ar face încercănaţii profesionişti ca noi, dacă nu ar exista concealerul, această armă imbatabilă împotriva cercurilor vineţii cu care ne pedepseşte destinul?

Am o pasiune pentru concealere de calitate. Să fie cremoase, să nu-ţi usuce zona de sub ochi, să acopere perfect cearcăne şi eventuale mici riduri, să nu intre în numitele mici riduri şi să se încreţească în ele, să le facă să pară canioane. Şi, desigur, să stea unde le pui.

Unele sunt mai uşoare, perfecte pentru lumină naturală; altele sunt mai dense şi mai onctuoase, bune pentru reflector. Iar surpriza e că preţul nu-ţi spune nimic despre calitatea produsului. Găseşti concealere incredibile la 20 de lei şi jafuri sinistre la 150. De-aia s-a inventat Black Friday.

Şi am ajuns în vârful topului, şi abia acum mi se face ruşine. Zău, intru-n pământ. Pe de altă parte, probabil că multe fete fac aceeaşi tâmpenie, deci, hai să exersăm sinceritatea.

De câte ori deschid un catalog de makeup, intru pe un site de makeup sau păşesc într-o Sephoră, ceva, primul lucru după care mă uit, instinctiv, sunt eye linerele, creioanele kohl mici şi mari, gelurile negre de conturat ochii. Chit că ultima pâlpâire a raţiunii îmi spune că am acasă suficiente. Pur şi simplu, nu mă pot abţine.

Şi rezultatul este, precum urmează:

Eye linere, creioane kohl şi alte negreli de ochi – 65 (exact, şaizeci şi cinci) de bucăţi. Şaizeci şi… cinci. Asta e, măcar nu-s o mie, nu-s nici măcar o sută. 

Eu nu prea ies din casă, nici măcar la colţ după nesuri, fără dermatograf. E parte din procesul natural de îmbrăcare. Iei haine pe tine, iei un palton, iei o poşetă, îţi pui eye linerul (dacă ai mai multe minute pentru operaţiune) sau creionul (dacă ai zece secunde). Când ai ochi de o culoare foarte închisă, negrelile pe la ochi sunt prelungirea naturală a mâinii.

Şi totuşi, 65 de produse! Majoritatea pe la jumătate. Puţină lume consumă un fard sau un creion până la capăt. Eu sunt puţină lume.

Şi, în definitiv, ce mare brânză? Alţii dau în cap pe stradă. Alţii iau droguri grele. Alţii fură bugetul unei ţări şi caută să fure ţara cu totul. Eu fac abuz de eye liner. Pe o scală a păcatelor de la 1 la Dragnea, eu zic că stau bine.

 

 

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

1 Response

  1. Pam says:

    Buna!
    Ce primer folosesti?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
Advertisment ad adsense adlogger