#TrollywoodStops: Sibiu2

Notă: din cauză de consum exagerat de vinuri seci, roşii şi rose, toate pozele pe care mi le-am făcut până acum au ieşit tremurate şi unsharf. Dacă vreţi să vedeţi autorul în sharf, haideţi la evenimente.

Ieri, am ars-o pur şi simplu prin Sibiu.
Dimineaţa, ne-am dus la cafea la prietenul nostru sibian Sory Leicu. Locuieşte într-o casă frumoasă, cu curte mare şi verde, plină de pisici de toate vârstele şi culorile. Printre ele şi un Pulică negru lucios, care însă m-a ignorat superior şi a refuzat să se lase mângâiat. Am suferit mai crunt decât dacă m-ar fi refuzat o persoană. Asta pentru că mi-e un dor de Pulică al meu, originalul, de mă usuc.
Apoi, am făcut un pic de comunicare pe evenimentul din seara de ieri, din Essenza Cafe, şi, până se lăsa seara, am hotărât să ne bucurăm de soarele blând al după-amiezei frumoase de octombrie, de răcoarea adorabilă şi de pacea zilei minunate de octombrie.
Ne-am plimbat prin centru, pe străzile acelea frumoase, unduitoare, care ba urcau, ba coborau, am mâncat (eu salată şi apă plată, băieţii burgeri, cartofi prăjiţi şi Cola), am mai rătăcit un pic, cu Ruse care făcea pe ghidul şi ne dădea detalii despre oraş, şi noi care ne lăsam îmbătaţi de frumuseţea locului şi lumina aurie a toamnei şi nici măcar nu mimam interesul.
Doar la Timişoara vom petrece două zile şi ne vom bucura de pauză.
În rest, vom trece prin oraşe din galopul armăsarului şi vom vedea strict oamenii care vor vrea ei să ne vadă pe noi.

*

Essenza Cafe e un loc de o frumuseţe aparte. Mic, cochet, într-o veşnică penumbră, care face femeile să pară frumoase şi misterioase, te cucereşte prin atmosfera de fericire inopinată, prin cafeaua neobişnuit de tare şi de aromată şi prin vinurile de colecţie.
Datorită acestui fapt, niciodată n-am lansat într-o stare mai accentuată de ebrietate, dar niciodată n-a râs lumea atât de mult şi atât de copios. Mai ales că Bogdan Sărătean a avut o zi să se familiarizeze cu textele şi mi-a surprins atât de bine umorul caracteristic, încât s-a râs cu picioare-n tavan. Nu puteam să nu-i fac gluma aia foarte proastă cu: “Se pare că p*lele mele se integrează perfect în gura ta.”

*

Dincolo de glume, din toată promoţia mea din 2004, de la ATF, Bogdan mi se pare că e fratele meu karmic. Aceeaşi nelinişte existenţialistă, acelaşi dor înverşunat de mai bine, aceeaşi nevoie de coerenţă în demers şi acelaşi perfecţionism cu care faci tabăra “merge-şi-aşa” să turbeze. Sper ca, la un moment dat, să avem unul dintre noi bani de migraţie temporară în oraşul celuilalt şi să facem un proiect împreună. Din orice poziţie: dramaturg – actor, dramaturg – regizor – actor, colegi actori, colegi zidari, livratori de pizza, matroană – prostituată. Poate că ultimul ar ieşi cel mai glorios. 🙂

*

Acum e dimineaţă. În mod bizar, nu mă doare nici capul, ceea ce dovedeşte că vinurile din Essenza rulează ca nişte zeiţe, mi-am luat eu nesuri şi mi-am făcut o cafea intensă ca sărutul Gorgonei, şi mă pregătesc să organizez haosul din cameră sub formă de bagaje.

La 17, vom fi în Framm’s, Alba Iulia. La 20, la Deva, Hotel Deva. Două locuri frumoase, elegante, ceea ce înseamnă un singur lucru: ţol festiv.

Cei din Alba Iulia şi Deva, fiţi pe fază. Restul lumii, vă invit la #Trollywood Afterparty, la mine pe wall, după ce se termină ostilităţile.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
Advertisment ad adsense adlogger