Ultimul trend în bullying pe net

De când mi-am făcut blog şi cont pe reţelele sociale, am văzut toate formele de masculi fără coloană vertebrală lurkerind ca viermii şi cerşind băgarea în seamă cu cele mai jalnice manevre. De la insulte (eternul “Eşti urâtă şi grasă”, de parcă era directorul de agenţie de casting care avea un rol principal de multe mii de euro pentru tine dar, na, nu corespunzi standardelor) până la ameninţări (“Ştiu unde stai” / “Te caut şi te bat” / “Te caut şi pun gaşca să te bată” (pentru că, nu-i aşa, un bărbat adevărat trebuie să se bazeze pe haită, să agreseze o femeie pe care n-o cunoaşte) şi până la jegoşii deosebit de creepy care au făcut rost de numărul meu de telefon. Bine, verbal sunt chiar mai bună la morţi de mamă decât în scris, drept care tentativa de intimidare n-a funcţionat. L-am pulit pe un prost, apoi i-am închis, i-am banat numărul şi a doua zi, m-am uitat la apeluri banate. 54. Atât de bolnavi mintal pot fi unii.

 

Dar noua idioţenie pe care am avut-o de înfruntat m-a făcut să inventez nişte pule-n gură cu 50% mai colorate, mai dârze şi mai bârzoete. Regret noua politică Facebook care face ca, din secunda în care dai block cuiva, să dispară şi conversaţia din mesagerie. Mi-ar fi plăcut să livrez şi dovezi, ca să închid gura găştii de avocaţi-ai-prostului, care cer dovadă pentru cea mai mică acuzaţie referitoare la numiţii proşti, dar îşi permit să facă curve femei pe care nu le cunosc, şi în cazul ăsta nu mai e nevoie de dovezi.

Deci, va trebui să mergeţi pe încredere.

Acum vreo trei săptămâni, îmi trimite un mesaj extrem de insultător un Viteaz de Tastatură 1. N-avea nume de om, avea poză generică, cu Vodă-n Lobodă. Mă prinde nervoasă pe nişte mărunţişuri, deci nu-i dau block direct, îmi descarc şi nervii luându-i morţii-n primire lung, detaliat şi cu gingăşie, cum e frumos să tratezi morţii omului.

“Mai ţii minte când mi-ai supt pula?” întreabă el subit, ca pătruns de o amintire lungă şi rece ca buzele lui Mirciulică.

Ce, mă? Asta vă învaţă mai nou la şcoala de pick-up, aka cum să devenim căcaţi stresanţi şi masă parazitară pe nervii altora? Asta e noua “replică” forte de răpus adversara?

“Eu nu m-aş atinge de genul tău de gunoi cu ochi decât cu mănuşi chirurgicale şi mască medicală, în universul alternativ în care s-ar nimeri să ne pomenim faţă în faţă”, i-am replicat sec. “Prefer să modelez figurine de şah din căcat decât să iau vreodată contact fizic cu tine. Scârboasă încercare, în orice caz.”

La asta, efectiv a tăcut. OK, recunosc, la nervi exagerez cu metaforele. Dar nu. Serios, dacă ar fi de ales, aş prefera să modelez figurine de şah din căcat decât să ating, chiar şi cu mănuşi chirurgicale şi mască medicală, genul de gunoi uman care bântuie pe net şi se dă fostul receptor de sex oral revenit să înjure. Că-mi imaginez că nu era o schemă pe care o încerca doar pe mine. Probabil e strategie universală de intimidare.

Şi am profitat de tăcere, şi i-am dat block.

Şi viaţa  a continuat.

Acum o săptămână, mă ia alt cont. Să-i zicem Viteaz de Tastatură 2. Insulte, băşini, eu îi descriu tot ce mi-ar plăcea să-i fac mamei lui pentru că a fost ocupată cu telenovele şi a omis să-l educe, şi deodată: “Mai ţii minte că mi-ai supt pula?”

Posibil era primul ratat, deşi am avut impresia că pe ăla l-am ucis definitiv pe interior cu figurinele de şah din căcat. Posibil e un trend între cele mai de jos specimene umane care vor să se facă remarcate.

“Nu, jegule, dar mai ţin minte cum mi-ai supt-o tu pe a mea. Foarte prost, cu dinţi cariaţi care zgâriau. Mi-a dat nostalgia dulce-amară a momentului când mi-a supt-o mă-ta”.

“Sigur eşti femeie?”

Certificatul de naştere zice că da, dar organismele vii se adaptează vicisitudinilor terenului. Literalmente n-ai cu ce să mă insulţi, şi eu să nu te insult mai dureros.

Oricum, îmi imaginez cu tristeţe cum e să aibă o fată inocentă de 14 ani cont pe Facebook şi să vină căcaţii ăştia cu ochi cu asemenea mizerii.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

5 Responses

  1. Stefan says:

    Pai ii deblochezi pentru cateva minute si poti livra dovezi idiotilor care nu te cred.

  2. Alexandra D says:

    Inainte sa mai dai block le faci print screen si apoi ii blochezi.

  3. Deea says:

    Tu ai nevoie de Facebook, prin prisma profesiei tale, insa Facebookul se transforma din ce in ce mai mult in defunctul Hi5. Daca pe Facebook te agreseaza jeguri umane sau esti nefericit ca vezi pozele din vacante in strainatate ale X-ulestilor (da, cunosc persoane ale caror nefericire e generata de epatarea altora pe Facebook), sau esti asaltat de poze cu bebelusi si citate lacrimogene si telenovelistice, cat de greu o fi sa stergi mizeria asta? Cat de greu o fi sa apesi pe butonul “Delete account” si sa-ti vezi de viata, sa faci ceva util cu timpul in care te-ai fi holbat la chestii insignifiante sau ingrozitor de cretine?

    • Lorena Lupu says:

      Ăia nefericiţi de epatarea altora pe Facebook merită un şut în zonele delicate. Să aibă motiv de nefericire concret.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading