Aberații cu petarde

Îmi beam și eu liniștită cafeaua, după un party prelungit de Anul Nou, când dau de știrea asta. O haită de imbecili siniștri și sadici care au băgat o petardă aprinsă în gura unui câine, să se distreze de moartea acestuia.

Alaltăieri, îmi trimitea un prieten un clip cu altă haită de imbecili inutili și făcători de umbră pământului degeaba – incorect, definiția corectă e producători de pagube pe care nu le va plăti nimeni – care băgau o petardă aprinsă într-un frigider pornit și se distrau de faptul că tot interiorul aparatului exploda spectaculos.

Din câte știu, petardele sunt interzise. Anul trecut, cel puțin în sectorul 3, a fost liniște ca-n filme, poliția și-a făcut exemplar treaba măcar din acest punct de vedere. Anul ăsta, a bubuit ca la balamuc. Și care e ideea? Unde e amuzamentul, unde e plăcerea, unde e nota festivă în bubuielile alea de final de lume?

La un moment dat, un alt cunoscut era să-și piardă un ochi. Mergea el calm la treaba lui, când, brusc, l-a lovit o petardă aprinsă. În frunte, deasupra unui ochi. Să fi nimerit câțiva centimetri mai încolo și l-ar fi desfigurat pe viață.

Dar ok, ăsta a fost un accident, iar frigiderul era al gunoaielor dotate accidental cu buletin. Puteau să facă ce voiau cu el.

Câinele, însă, e o ființă vie. Blândă, benignă, submisivă, de aceea a și lăsat haita de imbecili să pună mâna pe el. Iar ideea de entertainment și de fun a acestor jegoși a fost să caute să-l omoare cu o petardă aprinsă în gură.

Imaginați-vă nivelul de cruzime, de prostie, de ticăloșie fără sens.

Câinele a supraviețuit, conform știrii, probabil pentru că reușise să împingă petarda pe lateral și probabil că încerca s-o scuipe. Doar i-a sfâșiat jumătate de față.

Iar legea permisivă față de cruzimi din România o să le dea o amendă. Poate niște ani de închisoare, să trăiască liniștiți, fără să muncească, cu trei mese asigurate pe zi, pe impozitele mele și ale tale.

Putem reintroduce, vă rugăm, pedeapsa capitală?

Ne e clar că jeguri care își găsesc distracția în a chinui animale nu se vor duce miraculos acasă, să devină membri productivi ai societății, oameni responsabili și persoane cu care să poți construi ceva. Sunt balast din toate punctele de vedere. Ce rost mai are viața lor? E doar un izvor infinit de rele pe care le vor face altora, oameni și animale.

Omul e specia dotată cu rațiune. Specia care poate alege între bine și rău. Poate că nu putem face tot binele pe care l-am dori, din lipsă de timp și de bani. Dar putem alege să nu facem rău.

Cei care aleg să facă rău – și nici măcar nu-l fac de nevoie, ca hoțul care fură o pâine să aibă ce mânca – ci pentru plăcere personală nu au nici o scuză, pe nici o scară a valorilor, și ar merita o singură sentință: moartea.

Viața acelui biet câine nu periclita și nu afecta pe nimeni cu nimic. Și în mod cert, nu a făcut nimic care să merite să i se mutileze jumătate de viață.

Viața acestor gunoaie umane e o bombă cu ceas. La adresa cunoscuților, la adresa necunoscuților, la adresa celor care se nimeresc să treacă pe acolo, la adresa animalelor nevinovate, la adresa posesiunilor personale ale altora, și chiar la adresa propriilor familii. Pentru că amenzile nu le va plăti jegosul probabil șomer. Le va plăti un părinte rupt de muncă, o nevastă care trage în două joburi să compenseze pentru inutilitatea “stâlpului casei” sau un frate care s-a chinuit toată viața să achite oalele sparte de elementul problemă și care poate că se întreabă în fiecare zi cu ce i-a greșit lui Dumnezeu.

Suntem o țară săracă. Executați infractorii recidiviști și reinvestiți banii în educație și sănătate, acolo unde e în mod real nevoie de ei. Imensă nevoie.

Pe jegoșii ăștia nu ai cum să-i recuperezi uman. Vor rămâne sursă naturală de prostie și răutate până la ultima suflare. Dar poate educi o nouă generație să respecte viața și să ofere altora ceea ce și-ar dori să primească.

 

***

Îţi plac textele Trollywood? Poţi susţine şi tu proiectul.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

12 Responses

  1. Morbo says:

    Lasă prostia asta cu pedeapsa capitala
    Two wrongs don’t make a right
    Cine executa pe cineva e la fel de rău ca cel executat.

  2. Lulu Modran says:

    Sadism ul cu câinele trebuie pedepsit. Dar în locul petardeî putea fi sârmă ghimpată. Sunt din generația a 3a si de copil aveam pistoale cu dopuri pistoale cu capse briceag. Apoi cu băieții mei elevi aprindeau petarde cu un pocnit sau două. Și ne distram. De fapt erau jocuri nu război. Nu ne luați aceste jocuri de-a războiul pe motiv ca sunt periculoase. Nu vrem sa fim lași fricoși ca numai voi șefii noștri să aveți arme. În definitiv sunt treceri de pietoni nesemaforizate și zilnic mor pietoni pe zebre călcați de sofelii neatenți. Fără ochi fara4 degete te poți accidenta în multe feluri.
    PS. Cred ca Loredana a cerut pedeapsa capitală pentru asașii în serie!

  3. Ratacind pe net says:

    Morbo, nu stiu cine esti, dar pari sa ai mentalitatea sjw suedeze care plang de mila condamnatilor isis si violatorilor refugiati.
    Aceeasi placa – noi suntem mai buni ca ei, two wrongs don’t make a right
    Pe principiul asta, sa nu facem rau celulelor canceroase, because two wrongs don’t make a right!
    Greu al dracu sa intelegi ca unii sunt dincolo de orice ‘salvare’
    Lorena, scuza-ma daca am sarit prea rau la gatul omului, dar unii pur si simplu nu par sa inteleaga ‘the essence of evil’ si o tin cu masochismul asta crestinopat de ‘noi o sa fim mai buni si aia o sa inteleaga, o sa-i schimbam’.

  4. Morbo says:

    @ratacind pe net
    Trebuie puși la păstrare, cine zice de salvare? Ma scarbeste ideea ca un stat poate avea drept de viata și de moarte. E prea mult. Dacă vrei, omoară-i tu.
    Si nu ma insulta cu comparația aia cu celulele canceroase… Sau nu te insulta pe tine.
    Si sunt exact opusul crestinopatilor 😉 iar cu sjw, lasă-mă cu etichetarile astea toxice nordico-anglo saxone.

  5. Bubu says:

    Varianta 1.
    Legalizat toate petardele. Si armele de foc. Dati munitie gratis. Aboliti codul penal 3 luni din noiembrie si cereti statelor vecine sa inchida granitele. Eventual sa le pazeasca cu tancurile.
    Dupa cele 3 luni, romania va fi un stat civilizat. Cu cetateni putini, dar civilizati.

    Varianta 2.
    Bomba atomica. Arat tot teritoriul tarii si dat cu sare. Apoi repetat procedura.

  6. Morbo says:

    @bubu
    Ce sigur/sigura ești ca nu o sa rămână decât cocalarii după alea 3 luni :)))

  7. Morbo says:

    @bubu
    Nu e mai simplu sa fim toți deportați undeva și România transformata într-un parc natural? 🙂

  8. Ratacind pe net says:

    @morbo
    Zici ‘etichetarile astea toxice nordico-anglo saxone’ – Ghici ce? tocmai ai pus si tu o eticheta (toxice nordico-anglo-saxone)
    Zici ‘nu te insulta pe tine’?
    Asta e un stil care se mai numeste si ‘patronizing bullshit’. Nu ma cunosti, nu ne tragem de pingele, nu esti taica-miu sa-mi spui ce sa scriu, si nici macar sa nu imi sugerezi prin asa zise subtilitati ‘nu te insulta pe tine’. Nu ti-a dat nimeni dreptul asta. Ah, ti l-ai dat tu…
    La faza cu ‘nu ma insulta’ – e strict problema ta ca te-ai simtit insultat. Cum e strict problema ta ca te CONSIDERi asa de avansat intelectual incat te insulta o simpla comparatie. Asa cum a scris si Lorena in articol, oamenii care aleg sa faca rau pentru placere personala sunt doar un izvor infinit de rele, iar eu i-am comparat cu celulele canceroase. Daca tu ai luat comparatia asta ca pe o insulta, din nou, e strict problema ta.
    Ar fi penibil sa se lungeasca discutia asta la nesfarsit…Dar pe de alta parte vad ca tot repeti ‘lasa’ si ‘lasa-ma’, asa ca voi recunoaste ca asta e o idee buna.
    Haidipa

  9. Morbo says:

    @ratacind pe net
    Am dreptul sa îți spun orice, și tu mie. Ca nu suntem în dictatura.
    “nu ma cunoști”… Auzi la el/ea… Dacă te-ai băgat în seama, la ce te aștepți? :))
    Dacă toxic e tot nordic/anglo saxon, doar vorbesc pe limba pe care o înțelegi.
    Cât ma simt eu insultat (da, e problema mea, exact asta te-am anunțat:)) e nimic fata de stresul pe care vad ca ți l-am provocat. Calma te 🙂
    Si mai e pana la infinit, LASA mizantropia, nu e nimic penibil încă. E însă foarte distractiv. Mai ales haidipa – ul ala de pitzi instagramerita :))

  10. Saturnis says:

    @Morbo Pe tine te scîrbește ideea că un stat poate avea drept de viață și de moarte, fie el și întemeiat. Pe mine mă scîrbește ideea că niște indivizi decerebrați au drept de viață și de moarte asupra altor indivizi iar tot ce face statul e să-i pună la păstrare, oferindu-le cazare și mîncare plătite de noi toți. Ba uneori, chiar îi protejează.

    N-ați vrea să-i țineți la păstrare doar pe banii voștri, cei care credeți că inutilii distrugători și periculoși pot fi reabilitați? Că nu ne supărăm. La urma urmei, fiecare e liber să întoarcă și celălalt orbraz. Dar nu-i frumos să fie obligați și ăia care nu vor să-l întoarcă 🙂

  11. Morbo says:

    @saturnis
    Ba chiar as vrea sa se facă o taxa pt susținerea ăstora în pușcărie și sa o plătim doar noi, care suntem de acord cu asta.
    Bine, ca o sa fie unii zgârciți care i-ar trimite pe unii la moarte doar ca să scape de o taxa e partea a doua.
    Si, din nou, cine a zis ceva de reabilitare?

  12. Gheorghe says:

    Subscriu la pedeapsa capitală.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading