Acordul vecinilor pentru câini și pisici?? Serios, Timișoara?

De câte ori citesc știri, apare mereu ceva care mă face să-mi smulg părul. Ieri, inepția obligatorie a venit direct din Banat, care, cel puțin în materie de drepturile animalelor. o fi fruncea, dar nu neapărat mincea.

E o hotărâre de consiliu local care zice așa: dacă tu vrei să ai câine sau pisică, trebuie să te plimbi cu dosarul pe la toți vecinii, să le ceri acordul. Obligatoriu la ăia limitrofi, care stau perete în perete sau ușă în ușă cu tine. Și dacă boul agresiv, nef din cretacicul târziu și pus perpetuu pe harță sau baba care te pârăște la mă-ta că ai uitat s-o saluți decid că nu vrea c***ul lor celulitos să te lase să ai animal de companie, ghinion de maximă neșansă.

Și o tipă a încercat să conteste în instanță imbecilitatea asta, pe bună dreptate, în sensul că, dacă nu am nevoie de acordul lelii Floarea de la parter să mă reproduc, de ce aș avea nevoie de acordul ei să adopt un bebel blănos. Bine, n-a formulat-o așa. O formulez eu așa, să vă fac să râdeți. A zis că e intruziune în dreptul de proprietate. Corect. De ce l-ar f grija pe Vasile că Ion are trei pisici și joacă laser cu ele să se relaxeze după o zi grea de muncă?

Inițial, i s-a dat dreptate.

Dar, la Curtea de Apel, judecătorii au decis că ba nu, dacă ai animal de companie, te opui dreptului de proprietate al vecinilor și “dreptul acestora de a folosi propria locuinţă fără ingerinţe disproporţionate în paşnica utilizare a acestor imobile”.

Când am citit-o pe asta, am avut un moment de confuzie. Stai, ce?

Oamenii ăştia au văzut vreodată animale vii? Nu, nu dragonii CGI din Game of Thrones, care furau oile ţăranilor, ci câini şi pisici normale? Unde plm se ingerează un câine sau o pisică, sau chiar un iepuraş în casa vecinului tău, şi în ce constă disproporţia?

Şi cine le dă acestor idioţi bătuţi în cap cu un fier de călcat de pe vremea străbunicii (era din metal, era masiv şi greu ca naiba) autoritatea să ia decizii definitive?

Ok, să zicem că unii câini sunt mai lătrăi din fire. Dar dacă ne ghidăm strict după lătrat, ar trebui să eutanasiem la grămadă toţi gigeii care-mi postează mie tone de hate nejustificat. Jur că nu le-am f mamele niciunuia dintre ei, deci nimeni de pe internet nu are vreun motiv întemeiat să fie bădăran cu mine. În plus faţă de bieţii câini, gigeii respectivi mai sunt şi incluşi în evidenţa populaţiei, ca persoane, aka “trestii gânditoare”, cum îi definea Blaise Pascal, deci ar trebui să poată emite idei inteligente, şi totuşi n-o fac.

Şi dacă eu suport lătrat de gigei proşti zi de zi, toată ziua, tu de ce nu poţi suporta periodic lătratul unui animal simpatic, care oferă dragoste necondiţionată vecinului tău şi consolare după o zi lungă de muncă?

Dar pisicile nici măcar nu fac cine ştie ce tărăboi. Chiar când îţi coc câte o năzbâtie, gen îţi aruncă mobilul în cada de baie plină de apă, o fac pe tăcute. Mai degrabă urli tu când descoperi: “Băga-mi-aş p în toţi morţii mă-tii, Felix, ăsta era 12 pro max şi mi-am vândut un rinichi să-l cumpăr, şi acum merg la dializă că celălalt era praf. Am murit degeaba!!”

La fel şi rozătoarele, reptilele sau peştii. Sunt date toate pe silenţios.

De ce ar trebui Veta de la patru să decidă dacă poţi sau nu să ai un companion?

Şi ce te faci când te muţi, dacă ai deja câine sau pisică? Te duci cu miloaga la vecinii tăi noi, care nu te cunosc, şi până apucă să te cunoască de obicei fac bisericuţă împotriva ta să te bârfească fie că eşti cam c**vă, fie că nu ai lipici la bărbaţi (când eşti femeie, nicicum nu e bine), să te rogi de ei să te lase să aduci animalul cu tine? Şi dacă nimereşti nişte proşti care nu te lasă, ce faci? Abandonezi animăluţul în gară?

Aşa cum nu ceri ajutorul vecinilor să ai copii – deşi copiii fac mai multă gălăgie, deci argumentul ingerinţelor disproporţionate se aplică mănuşă – aşa cum nu îl ceri să te f – deşi unii ţipă când se f de zici că li se arată Mesia – nu ar trebui să ceri acordul vecinilor pentru a adopta animale.

My house, my choice.

Eu îţi suport bormaşina la 8 dimineaţa în weekend, tu suporţi că Piki latră când îi e foame.

Ăsta e traiul la bloc. Face unul sarmale şi bălesc opt etaje.

Chiar.

Ce-ar fi să cerem acordul vecinilor pentru a face sarmale?

-Doamna Popescu, scuzaţi de deranj, am nevoie de aprobarea dvs. aici.

-De ce?

-Vreau să fac sarmale şi o să miroasă pe scară.

-Îmi pare rău, nu pot, sunt la dietă. Cât timp ţin dietă eu, la noi pe scară o să miroasă doar a salată şi lacrimi.

 

***

Dacă ţi-a plăcut acest articol, susţine site-ul cu o donaţie.

 

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

 

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

7 Responses

  1. den says:

    Nici eu nu vreau să-l aud pe Gigel cum urlă la Marghioala la două noaptea că nu pune sare-n ciorbă și nici pe Marghioala cum urlă la Gigel că e un porc care nu a dus gunoiul. Și nici cum cei 3 plozi ai lor baună concomitent. Aș prefera oricând lătratul unui patruped.
    Cu toate astea înțeleg că oamenii se mai și ceartă, se mai și f*t, mai fac și o tocană, mai fac și baie, mai trag și apa la toaletă, etc. N-o să-mi impună niciodată nici Gigel nici Marghioala să-mi dau pisica pe străzi că așa au ei chef.

  2. testa says:

    “My house, my choice.” – nu e corect, atata timp cat ai pereti comuni, daca esti la casa, da faci ce vrei, dar nu la bloc, atata timp cat esti intr-o locuinta impartita cu altii nu faci ce te doare capul, asta e un lux si se plateste extra, de asta un apartament este mai ieftin ca o casa

    “Eu îţi suport bormaşina la 8 dimineaţa în weekend, tu suporţi că Piki latră când îi e foame.” – problema e ca pt asta poti sa ceri politiei sa vina sa-i dea amenda, in special daca este inainte de ora 8 sau nu e ora de liniste, dar pentru latrat de caine si cand e ora de liniste politia nu o sa dea amenda si nu poti sa faci nimic altceva decat sa suporti latratul cainelui de la vecin, repet nu poti sa faci nimic, politia nu o sa dea amenda, in lege nu e decat daca omul face galagie sau folosind obiecte, daca face galagie cu un animal e ok, deci HCL a venit ca o reactie la vidul legislativ, e perfect normal sa ceri acordul vecinilor odata ce o sa aduci in casa un animal care va scoate sunede de peste 90db din orice motiv si la orice ora si apoi vecinii sa nu poata sa faca nimic. Abuzul e de partea proprietarilor de animale la bloc. https://oradeaindirect.ro/politia-locala-ocrotitoarea…/

  3. anca says:

    rezolvarea pt deranj nu e conditionarea detinerii de animale de acordul vecinilor, ci modificarea legii astfel incat sa primeasca amenda si cei care isi prejudiciaza vecinii prin zgomotul produs (peste anumite limite) si de animale sau de nerespectarea igienei si a curateniei. pe mine mai tare decat latratul cainilor vecinilor ma deranjeaza copii vecinilor de la etajul superior cand se dau cu rolele prin casa, dar e aberant din partea mea sa mi se para normal sa mi se ceara acordul cand vor sa procreeze vecinii…

  4. Andrei says:

    Legile astea inutile sunt făcute să încurce mai mult. De departe, cei care m-au deranjat cel mai mult, fonic și cu mirosuri au fost vecinii umani ( ca să vezi), diferență întrei ei și animale e că ei fac gălăgie fără motiv.

  5. Andrei says:

    Păi atunci de nu chemi și tu poliția dacă latră câinele?că dacă latră 1 din 3, sau chiar 3 din 5, nu e corect să îi tragi la răspundere pe ăia nevinovați.

  1. January 12, 2021

    […] de analfabet funcțional și sociopat sever cu care justifica idioțenia aia de HCL prin care asociația de proprietari decide dacă tu poți avea animale de companie sau nu, sunt safe la locurile […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading