“Am câştigat democratic alegerile”

Aţi auzit-o pe asta aproape zilnic. Aţi auzit-o la televiziuni, aţi auzit-o pe Facebook, aţi auzit-o la conferinţe de presă, aţi auzit-o şi în piaţă, când se freacă unul periculos de aproape de geanta voastră, voi îl priviţi acuzator şi trageţi de ea, s-o scoateţi din afara sferei lui de ciordeală, iar ăla mârâie ameniţător: “Ce-ai, fă, am câştigat democratic alegerile”.

Conteşti o OUG dată noaptea ca hoţii? “Am câştigat democratic alegerile”. Conteşti o lege care aruncă o mulţime de bani de la buget într-o futilitate? “Am câştigat democratic alegerile”. Conteşti alte legi, care promovează infracţionalitatea? “Am câştigat democratic alegerile”. Conteşti o apariţie publică dubitabilă? “Am câştigat democratic alegerile”. Conteşti o vizită externă care s-a terminat în râsul cu spume al oricui s-a uitat? “Am câştigat democratic alegerile”. Conteşti modalitatea profund nedemocratică de a da cu gaze şi bătaie în oameni paşnici? “Am câştigat democratic alegerile”.

Cumva, în opinia unora, câştigatul democratic al alegerilor te absolvă miraculos de orice responsabilitate.

Mămică: Gigel, iar nu ţi-ai făcut curat în cameră.
Gigel: Am câştigat democratic alegerile.

Call center Vodafone: Bună ziua, vă reamintim că aveţi o factură neachitată în valoare de…
Client: Am câştigat democratic alegerile.

Soţ: Femeie, în ultima vreme nu prea mai facem sex, ce naiba?
Soţia: Am câştigat democratic alegerile şi vecinul e mai bun la pat.

Câştigatul democratic al alegerilor are exact zero legătură cu mersul trenurilor, cotele apelor Dunării, ce mai gătim azi şi a, da: modul în care îţi desfăşori activitatea din punctul în care ai câştigat democratic alegerile încolo.

Apropo de asta, prietena mea Marusia are o metaforă preferată. Vrea unul să se combine cu tine. Îţi susură catifelat “îndrăzneşte să crezi”, îţi promite marea cu sarea, îţi jură iubire eternă şi ploaie cu petale de trandafir în fiecare zi. Tu te măriţi. Din secunda aia, ăla îţi lasă toată treaba în cârcă, iroseşte banii familiei pe undiţe de pescuit scumpe, se împrumută la toţi vecinii în numele tău, iar când îl întrebi din ce plătiţi întreţinerea, îţi şi rade vreo două şi-ţi explică: “Am câştigat democratic alegerile.”

Gen, dacă ai zis “da”, acum suportă orice măgărie, oricând, oricum, pentru că scrie “prost” pe fruntea ta sau ceva de genul.

Eu am o altă metaforă, care să fie scutită de băieţaşi supăraţi şi de #notallmen.

Să zicem, tu mă plăteşti pe mine să-ţi ţin siteul firmei. M-ai ales pentru că sunt funny, inteligentă, şi ştiu să scriu. Pe scurt, am câştigat democratic alegerile.

Dar din secunda în care m-am înscăunat la biroul nou-nouţ de stejar masiv pe care mi-l pui la dispoziţie, eu încep să stau pe RedTube, World of Warcraft şi siteuri de fan fiction erotic cu Lady Gaga.

Când tu îmi zici: Băi, Lorena, pentru ce p**a lui Hector îţi dau eu salariu lună de lună?

Eu mă uit senin în ochii tăi şi-ţi răspund:

-Am câştigat democratic alegerile.

OK. Le-ai câştigat democratic. Şi după?

***

Îţi plac textele Trollywood? Poţi susţine şi tu proiectul.

 

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram.

***

Următorul spectacol “NCSF” al trupei mele de parodii ZZ Bottom e pe 25 august, la Bispen Restaurant, Calea 13 Septembrie 108 – 112 (dincolo de Marriott, pe acelaşi trotuar), iar în preţul biletului intră şi un free drink de la Sâmbureşti.
Event aici.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: