Asistenţă religioasă în spitale

Poate cea mai sadic-amuzantă ştire a zilei de ieri a fost aceea în care Ministerul Sănătăţii a încheiat un protocol cu BOR, ca aceştia să ofere asistenţă religioasă în spitale. Nu tu suplimentări bugetare pentru asigurarea medicamentelor şi echipamentelor lipsă, pentru angajarea de personal medical suplimentar sau pentru mărirea salariului celui existent, să nu fugă văzând cu ochii în străinătate, sau pentru suplimentarea de aparatură de ultimă oră.

Nu, frate.

Tot ce îi lipsea românului bolnav, internat la spital, şi pe care nu-l bagă nici dracu’ în seamă dacă nu sare cu şpaga, era un popă venit să-l frece la icre pe banii mei şi ai tăi de impozite şi taxe.

Când se cheamă tradiţional popa la căpătâiul unui bolnav?

Când acesta e pe buza decesului.

Cumva, cu acest protocol, Ministerul nu face decât să admită cinic ineficienţa propriilor servicii, rata ridicată de mortalitate şi lipsa de interes faţă de starea de sănătate a bolnavului internat la spital.

Ce să caute popa la spital, şi mai ales ca parte a unui serviciu medical finanţat de contribuabil?

Ceea ce uită convenabil toţi guvernanţii direct interesaţi de îndobitocirea prin religii retrograde a poporului e că suntem un stat laic. Iar scopul medicinei şi al serviciilor de sănătate ar trebui să fie însănătoşirea bolnavului. Alocarea bugetelor ar trebui subordonată PRIORITAR acestui scop.

Dar când se constată, cu ocazia unei tragedii cum a fost Colectiv, că tu încă ai în spitale genuri de bacterii şi viruşi care le transformă mai degrabă în focare de infecţie decât în instituţii dedicate sănătăţii omului, nu ar trebui să fie prioritar să le extirpi pe astea, în loc să aduci paraziţi noi, cum ar fi popii ortodocşi?

Încă nişte bani de la buget irosiţi inutil, dar care se vor dubla automat cu cotizaţia credinciosului aflat în pat. Dacă până acum ai dat la medic să nu-i lunece bisturiul când te operează şi la soră să nu uite să-ţi schimbe pempărsul, acum o să dai şi la popă, că ţi-e ruşine că vine ăla să-ţi cânte pe nas gratis despre nemurirea sufletului. Tsss, ţi-a zis un Tatăl Nostru, nu ai cum să nu faci să lunece sutarul, că altfel nu e eficientă rugăciunea.

Tot ce am de spus e: trăiască reţelele medicale private. Unde bolnavii primesc îngrijiri, nu fanatism şi fatalitate.

***

Dacă v-a plăcut acest text, puteți susţine activitatea siteului cu o donaţie. Aici.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

2 Responses

  1. Sykophantes says:

    Sunt siderat ca doar BOR a fost inclus in protocol. Confesiunea mea cand va fi inclusa ? Sunt Pastafarian.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Flying_Spaghetti_Monster

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: