Caramitrul din mine

O veche legendă dobrogeană spune că înlăuntrul fiecăruia dintre noi există un mic caramitru, care aşteaptă să fie descătuşat… Nu, nu sună ca un început foarte inspirat.

Hai să vă spun altfel. Eu nu sunt Ion Caramitru. Îmi lipseşte Uniteru’, Teatrul Naţional, şi prietenia cu maestrul Johnny Răducanu. Dar am nişte lucruri în comun cu Ion Caramitru.

Unu, imaginea alăturată atestă că port pălăria cu aceeaşi graţie ca şi el :mrgreen: .

Doi, am şi eu dialoguri şi fantezii. Şi pentru că nu sunt Ion Caramitru, şi nu le pot avea cu Johnny Răducanu (care cu siguranţă m-ar intimida atît de tare, prin imensul său potenţial de fascinaţie, că mi-aş înghiţi pe loc fanteziile), voi avea dialoguri şi fantezii din Rondo Capricioso, Bătăuşu’ de Cîmpi şi, în “primă audiţie” să zicem, din Hyde Park Nesfîrşit cu un amic chitarist de la conservator. Care – dacă veţi veni să ne descoperiţi fanteziile din Gayfest – veţi vedea că are propriul său potenţial de fascinaţie, ca orice artist, dar nu unul care să mă intimideze.

Şi pentru că am recunoscut public că mă intimidează Johnny Răducanu, iar maestrul cel atît de modest şi gentleman nu are nici o vină, ne revanşăm cu o fărîmă din arta inegalabilă a domniei-sale:

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

No Responses

  1. cutza40 says:

    Mie mi-ar placea sa dialoghez cu Florin Piersic…cum avem amandoi gura mareeee, dar no, el fiind artist si eu spectatoare, l-as lasa sa vorbeasca si sa spuna bancuri

  2. monsoux says:

    bagă detalii despre Hyde Park Nesfârșit, ca să pot face și eu o programare.

  3. Lorena Lupu says:

    cutza: şi mie mi-ar plăcea să dialoghez cu mulţi, dar unii sunt atît de necooperanţi, încît nu se merită irosirea de răbdări.

    monsoux: dacă te referi la fanteziile noastre intitulate Gay Side Story, ele vor avea loc marţi, pe 19 mai, la ora 20.00, în Verde Cafe.

    Hyde Park se lansează în iunie, la Bookfest. Pentru detalii, urmăreşte acest blog.

  4. simonarrr says:

    Johnny Raducanu rulz! Inca 🙂

  5. Lorena Lupu says:

    bun! atunci o veche legendă dobrogeană spune că înlăuntrul fiecăruia dintre noi există un mic johnny răducanu 😛

  6. wannabegay2 says:

    mie nu mi-a placut niciodata caramitru. are alura unui impostor. insa, trebuie sa recunosc, este cel mai mare actor pe care l-a avut vreodata tara aceasta… si-a jucat, din 1989 incoace, rolul vietii! a reusit sa manipuleze incontinuu, de la inceput (studioul televiziunii)… Continuand cu UNITER-ul, cu Ministerul Culturii, cu diversele shimbari de tabere, acum cu Nationalul… Un cameleon mai ceva ca Hurezeanu! Felicitari, deci, lui Caramitru. Dar pe mine nu ma pacaleste…

  7. Lorena Lupu says:

    Wannabegay2, eu nu vorbesc de Caramitru “pă persoană fizică” ci de ideea artistică seducătoare a fanteziilor lui cu Johnny R.
    Hai să învăţăm să disociem creaţia unui om de personalitatea lui.

    Există bijutieri care sunt javre ordinare în privat, şi artizani rafinaţi în atelierul lor. La fel, muzicieni care au cel mai infect caracter posibil, dar artişti autentici când păşesc pe scenă. Etc. etc. etc. Iar dacă eu spun “X e un artist minunat” mă feresc să susţin că “e un om minunat”, pentru că adeseori cele două laturi – cea artistică şi cea umană – nu au nimic în comun.

  8. gica says:

    Mie mi-ar face placere sa-l cunosc pe caramitrul din tine…

  9. Lorena Lupu says:

    Precum am spus mai sus, Caramitrul din mine se dăruieşte cu generozitate cui vrea să îl ia, pe 19 mai, 20.00 – la Verde Cafe.

    😛

  10. gica says:

    Nu stiuinca ce voi face in acea seara, dar daca pot sigur voi ajunge! Good 2 know…

  11. Andi says:

    uf… si eu care am inceput sa citesc sperand ca voi afla etimologia cuvantului ”caramitru”!!mi se parea genial…
    dar omagiul e (…), nu stiu exact cum, poate chiar ok: ne place johnny si, despre exaltarea lui jucausa nu poti vorbi decat in aceeasi termeni despre JR 🙂

  12. Andi says:

    *fara ultimul ”si” 😆

  13. Andi says:

    *si salutări

  14. Lorena Lupu says:

    andi: ai înţeles greşit, eu nu omagiam pe nimeni; lăudam doar o formă de spectacol, atât.

  15. ciri says:

    Cu Jonny Raducanu nu ai putea avea un interviu, decit alaturi de un pian. Cuvintele ii vin mingind clapele sidefii , printr-o magie doar de el cunoscuta.Acestea de cel mai multe ori nici nu-si au rostul.Muzica spune tot.Pe cind un video-interviu?

    Cit priveste pe Caramitru,ramine printre cei mai buni talmacitori ai versului Eminescian.Impreuna cu Jonny Raducanu si regretatul Iosif Sava au realizat minunatele Serate muzicale.Cine-si mai aminteste?

  16. Lorena Lupu says:

    Am zis eu undeva, în puii mei, că îl intervievez pe Johnny Răducanu?????????????

    Te implor, pentru a ne scuti pe toţi de a ne smulge părul din cap, fă şi tu un minim efort şi înainte să baţi câmpii as usual, citeşte ce scrie omul în postare.

    Apoi gândeşte.

    Apoi mai citeşte o dată.

    Apoi, mai judecă ce zice ăla o dată. Frază cu frază.

    Apoi mai citeşte a treia oară şi confruntă cu ce-ai judecat până acum. De data asta, cuvânt cu cuvânt.

    …şi poate aşa, vei izbuti şi tu să nu comentezi total paralel cu postarea.

  17. cutza40 says:

    eu nu pricep de ce nu o bannezi pe Ciri asta? Acuma chiar, tu i-ai tot zis, Hillsburry(cine o fi) la fel, eu, la fe, nu se prinde …ce saracie, domle? Alo, Ciri, du-te in lumea ta!

  18. cutza40 says:

    Patrick cu alta ocazie, voiam sa scriu

  19. Lorena Lupu says:

    haidem să lămurim un aspect: eu banez oamenii dintr-un singur motiv. Şi anume, dacă postează insulte sau înjurături.

    sărăcia cu duhul nu e vina nimănui, şi cred că poate fi combătută prin îndemnuri serioase şi repetate la folosirea creierului din dotare.

    şi nu în ultimul rând: eu încă îndrăznesc să sper că “ciri” e o farsă a vreunui amic care ştie exact ce mă enervează şi adoră să mă vadă scoţând foc pe nări. un om real ar fi renunţat de mult cu insistenţele, dacă ar fi fost primit atât de neprietenos.

  20. cutza40 says:

    ok, nu ma bag

  21. gica says:

    cineva recunoaste ca e neprietenoasa cu cititorii. sa fie un prim pas? inceputul cedarii? retragere discreta? blogheaza, atrage cititori ca sa fie nepriete— anyway!
    bafte deseara. si public bun! sa te impace muzica si sa-ti dea emotie in glas si in vers!

  22. Lorena Lupu says:

    nu, drăguţă, nu cu cititorii, ci cu pisălogii, tupeiştii sau stupizii. şi nu e decât dreptul meu de a selecta clientela.

    în rest, îţi propun să îţi păstrezi remarcile caustice pentru mătăluţă.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading