Carantina de noapte și de weekend e o aberație

De câte ori crește numărul de îmbolnăviri, și e nevoie de măsuri preventive, autoritățile noastre iubite bagă prompt și vijelios carantina de noapte și cea de weekend.

Să se laude că au luat măsuri. Uite, dom’ne, am făcut, cum să nu facem. Păi nu am dat noi carantină de noapte şi de weekend? Am luat măsuri! Scenariu roşu, alea, cutare. Ce, nu-s măsuri? Ba sunt.

Acum, problema e CÂT DE EFICIENTE sunt aceste măsuri. Altfel, am şi eu puzderie de idei de măsuri fără sens pentru prevenția Covid: să mergem pe stradă sărind doar pe piciorul stâng. Să evităm în conversație cuvintele cu “c”, că poartă ghinion. Să ne îmbrăcăm numai în culori optimiste, galben, portocaliu şi verde, pentru stimularea vindecării. (tsss, asta sună deja a ceva ce ar spune Olivia Steer).

În ce măsură e utilă carantina de noapte / weekend?

Vă spun eu: în nici o măsură.

Nu e ca și cum covid e Dracula, și se scoală din mormânt de cum se lasă întunericul, și pornește la supt sângele poporului. În special în weekend, când ortodocșii verși au fost la diverse slujbe, care, se știe, dau o aromă irezistibilă de tămâie și dioxid de carbon, combinația de gust căruia nici un vampir nu-i rezistă.

Nici noaptea, nici weekendul nu se caracterizează prin aglomeraţie, dimpotrivă. Sunt orele acelea dubioase când vezi câte un rătăcit la cinci minute. Distanţarea socială se întâmplă natural, că nu ai cu cine să te înghesui. Rătăcitul ăla, săracul, n-are de la cine să ia covid decât dacă, cel mult, se întinde pe jos și începe să lingă trotuarul.

Dar punem carantină de noapte și de weekend. Că trebuie să luăm măsuri, și atunci de ce să nu luăm cele mai idioate măsuri posibile.

Obligăm rătăcitul să circule tot la ore de aglomerație, să îl expunem la covid, măcar să știm o treabă. Că așa suntem noi, deștepți de bubuim. Bum-bum, facem.

Dacă ar fi o măsură utilă pentru prevenție, ar fi tocmai deschiderea nonstop a orice. Așa, oamenii s-ar dispersa natural pe durata a 24 de ore și ar dispărea exact factorul nr. 1 de propagare a lui covid, și anume, înghesuiala.

Eu, una, sunt genul care-și face cumpărăturile între 21 și 22 seara, taman pentru a evita interacțiunile nedorite cu toți ciumpalacii și gigeii.

Dau un exemplu.

Eram mai deunăzi la coadă la magazin. Distanțată social în spatele ăluia din fața mea. Și hop, se bagă în fața mea un ciumete burtps.

-Domnule, vedeți că sunt și eu aici, intervin eu.

-Păi, dacă vă grăbiți, nu-i problemă, vă dau voie.

-Nu, stimabile, nu-mi dați voie nimic, eram la coadă bine merci de dinainte să intrați în magazin.

-De unde să știu eu asta?

-Camerele de supraveghere?

-Ei, hai, doamnă, că te întreci cu gluma. Ți-am dat deja voie să te bagi în față.

N-am mai zis nimic, că dacă mă lăsam provocată, poate se lăsa cu morți de mamă și tot eu plăteam amendă pentru tulburarea liniștii publice. Cert e că urăsc interacțiunile de genul ăsta din rărunchi și le evit cât pot. Iar carantina de noapte mă obligă să le am.

Pentru că atâta se poate.

***

Dacă ţi-a plăcut acest articol, susţine site-ul cu o donaţie.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

***

Vezi noul meu videoclip, #cf

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

4 Responses

 1. Celcaresepisapemasacurvadinavion says:

  Sunt un bou și semnalizez

  • Lorena Lupu says:

   Lol. Presupunerea că o să-ți permit să mă înjuri și nu o să întorc înjurătura asupra gunoiului de tine și asupra curvei proaste care te-a fătat și a preferat să sugă puli în loc să caftească niște educație în tine e amuzantă.

 2. Alinpaladin80 says:

  Ce nasol să fii femeie 🙁 între noi se soluționează mult mai rapid, fără atâta dialog și explicații, câștigă ăla care face bâââ! (nu “bă”, “bâ”, lung) mai gros (mai din gât) și mai supărat. Dacă știi cum să-l faci, toată lumea se dă la o parte. Dar îți trebuie experiență. Și doi metri înălțime. Și evident prune, cu piersică nu merge.

  Nu interesează pe nimeni să ia măsuri competente, dacă ar interesa ar pune mâna pe o carte, și ar pleca din funcții cu care n-au nici o treabă. Jocul este să pară competenți (e și asta o știință, inutilă, dar totuși știință), nu să facă ceva real – lor le trebuie bani, nu realizări. Eu mă mir că nu zice lumea de chestia cu programul și aglomerația, afară de aici n-am auzit nicăieri, toți tac și zic “da domn’le, să se închidă”, nu zice unul altfel. Or vrea românii liber mai repede de la job probabil, vezi, râdeau de independenți dar trag ca cainele să scape din lanț când simt ocazia.

 3. Morbo says:

  doamne, ce perfect ar fi fost sa nu se ia nici o masura. cine murea, murea, asta era. am fantezii legate de o asemenea lume curajoasa.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: