Ce înseamnă patriotismul rusesc?

Ieri, am asistat la o discuţie pe Facebook-ul unui prieten. Un gigel român emigrat în State, dar rămas la fel de prost ca în vremurile bune când spărgea sămânţa la el pe maidan, exclus social de americani, prin urmare, muscă bâzâitoare numai pe social media românilor din listă, abera senin cum ruşii sunt admirabili şi întruchiparea ideii de patriotism, şi alte prostii de genul.

Am pus o singură întrebare de baraj: Auzi, big barosan, dacă tot eşti aşa mare fan Rusia, de ce ai emigrat din România făcută vraişte în acel moment de comunismul de factură bolşevică, unde traiul era sărăcie şi chin, şi te-ai dus în ţara tuturor oportunităţilor, în acel moment duşmanul de moarte al Rusiei? De ce nu te-ai dus la Moscova, să te simţi dreq patriot?

Până să apuce să răspundă, gazda, care era vizibil iritată de aberaţiile melteanului nostru cocoţat pe bunăstarea americană ca scroafa în copac şi pe ipocrizia situaţiei, i-a ars un block cu sete, şi mi-a răspuns cu „N-ai cu cine și n-ai de ce”, ceea ce era în esență corect.

Dar sentimentele de pupincurism rusesc de la căldurică americană nu sunt ideea originală a specimenului cu pricina. Sunt parte integrantă din platforma lui Donald Trump. idolul său. Nu e de mirare că un mitoman profesionist ca Trump pactizează din baierele sufletului cu un dictator narcisist sociopat, cum e Putin. Putin e tot ca ar fi putut Trump să fie într-o țară ușor de controlat, tâmpită de sărăcie și de lipsă de perspective, ținută strâns în ghearele unui grup de mafioți cu pretenții de politicieni. Trump ar vrea să transforme SUA într-o Rusie manipulabilă și controlabilă, unde adevărul să fie ce vrea el să fie, unde să poată minți senin de la obraz, să poată arunca de la etaj pe oricine nu joacă așa cum fluieră el și să nu-i pună nimeni afirmațiile sub semnul întrebării.

Și taman din acest motiv, Trump e opus globalismului și liberalismului. Liberalismul înseamnă, basically, că trăiești cum vrei tu și nu permiți nimănui să-ți dicteze ce să faci, cât timp libertatea ta nu o afectează pe a lor. Și globalismul înseamnă că, dacă nu îți plac rahaturile pe care le face ăla din fruntea țării, îți poți băga în orice moment cucurigu, să pleci în orice colț de lume vrei tu, că ai opțiuni și că nu ești șantajabil. Rahatul ăla cu ochi a ajuns să se stabilească în SUA FIX DATORITĂ GLOBALISMULUI; Ceaușescu nu l-ar fi lăsat nici să se mute în alt oraș, dacă nu era cu repartiție de la partid.

De aceea mă și enervează lăcheții care, în democrația și libertatea de opinie de acum, sug kkt că vai, țara nu e ce trebuie și vai, ce dezastru. Nu am trăit, noi românii, atât de liber, poate niciodată în istorie. Nu am făcut tot ce am vrut noi, nu ne-am mutat unde am vrut, nu am cerut ce salarii am vrut, nu am avut libertatea asta de a scrie orice și de a spune orice niciodată în istorie. Dacă nu îți convin veniturile pe care le realizezi în țară, nu te împiedică nimeni să cauți un destin mai bun oriunde în altă parte. Ai libertatea de a trăi cum vrei și de a face ce vrei.

Dar multe jigodii narcisiste nu se mulțumesc să trăiască cum vor și să se bucure de libertate. Au o intensă mâncărime în borta dorsală să-i controleze pe alții și să le spună ce să facă. Satisfacția lor nu e să fie liberi, ci să aibă sclavi la care să latre toată ziua și să se îmbete de senzația puterii. Această mâncărime în borta dorsală îl face pe Putin să nu se mai sature de putere și să-și masacreze fiecare oponent, aceasta îi face pe toți ratații pământului să se viseze mini-Putini invadând tarlaua vecinului pentru că nu te simți puternic dacă nu strivești pe altul sub opinca ta și asta îi face pe toți ticăloșii ca Trump să-și pună postere cu Putin în dormitor.

De ce să le placă libertatea, dacă libertatea e și a potențialelor lor victime, prin urmare, regulile jocului îi opresc din a se oploși pe capul altora ca o infestație de păduchi?

Asta e fascinația Rusiei asupra tuturor gunoaielor umane. Fascinația ideii că, în contextul potrivit, poți face ce vrei, cui vrei, fără să te confrunți cu consecințele faptelor tale.

Să luăm exemplul recent decedatului Alexei Navalnâi. N-a aterizat misterios de la etaj, a murit misterios în închisoare. Rudele au fost alungate de la morgă, când au vrut să-i preia corpul, dar un paramedic anonim a descris faptul că avea urme de violență extremă pe corp. În afară de asta, toți cetățenii ruși care au ieșit în piață să aducă omagii lui Navalnâi au fost arestați de autorități, și, probabil, cadorisiți cu niște bastoane, să le fie clar cine e șeful.

Sigur, te poți întreba de ce Navalnâi a ales să se întoarcă în Rusia. Acolo unde băeții deștepți cum e românachele tulit în State nu se duc, pentru că, dincolo de ceea ce latră pe rețele sociale, știu cum e să fii complet la bunul plac al unui psihopat. De ce Navalnâi a ales moartea sigură. Probabil, din complex mesianic prost plasat. Mă sacrific eu, ca să mântuiesc omenirea. Numai că omenirea nu vrea să fie mântuită și, iată, omul nostru a rămas o simplă știre de prime time, două zile, urmată de rupere profundă în pix.

Partea veselă știți care e, prieteni? Dacă visele de „patriotism” ale spărgătorului nostru de semințe se împlinesc, iar Trump ajunge președinte, va avea șansa să prindă și el un pic de Rusie și de bocanc pe gât. Că în fond, și el e tot un rahat de emigrant, și se știe ce crede Trump despre rahații de emigranți. Cu un pic de noroc, îl vor face pachet și îl vor trimite înapoi în țară, să se angajeze la pază la Mega Image pe salariu minim pe economie. Atunci o să fie cu adevărat amuzant. Cum toți rahații ăștia, care au o gură cât o șură în democrație și se plâng cât sunt de oprimați pentru că nu pot să te piște de c*r fără să-i bagi în morții lor, vor avea un bocanc de dictator pe căpșorul lor în care șuieră vântul.

Pentru că, atâta timp cât ești gigel-pielea-pluii, autoritatea peste alții NU e la tine în democrație și în mod sigur, autoritatea NU e la tine în dictatură. Dimpotrivă. Măcar în democrație poți comenta. În dictatură zbori de la geam.

***

Dacă apreciezi acest articol, poți susține la rândul tău site-ul în singurul mod care contează. Aici. Pentru donații de 50 de euro sau mai mult, îmi poți propune tu un subiect. Pentru donații de 25 de euro sau mai mult, poți propune o poezie pentru cele 365 de zile de poezie.

***

***

Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube şi pe TikTok.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

7 Responses

 1. Sykophantes says:

  Eu nici macar nu cred ca respectivul care abera pe Facebook emigrase in USA.
  Sunt nenumarati troli pe toate platformele posibile (Facebook, Reddit, Youtube, Twitter/X, Discord, orice publicatie online care are sectiune de comentarii) care sunt platiti sub o forma sau alta de MoFA Rusia. Sunt ca sa zic asa subalternii Zaharovei. Desigur ca-si construiesc identitati de rezidenti in Occident ca sa aiba o pozitie “de autoritate” cand vorbesc despre “Occidentul putred”, LGBTQ, si ce alte subiecte li se spune lor ca ar putea avea tractiune. Rusia a alocate sume enorme pentru acest razboi informational. In realitate majoritatatea celor care plaseaza comentarii in limba romana sunt rezidenti in Romania sau Rep. Moldova si sunt in general pensionari.

  • Maria says:

   În mod sigur este și varianta aceasta dar mă credeți dacă vă spun că am rudenii, cetățeni canadieni de mai bine de 20 de ani care îl adoră pe Putin? Care îl cred pe cuvânt, găsesc explicație la fiecare mârșăvie ordinară pe care o face acesta și care urăsc Occidentul, Canada, America, UE și NATO la un loc, care mai au nostalgia comunismului de pe la noi și care nu vor să priceapă nici în ruptul capului că Putin este un criminal psihopat? O da, și pentru toate evreii sunt de vină, desigur! Și, în același context, evreii sunt de vină exclusiv pentru ceea ce se întâmplă în Israel/Gaza, ei i-au provocat pe teroriști. Le-am sugerat să se mute în Rusia…

 2. Ana G. says:

  Jos pălăria pentru articol, Lorena! Uite de aceea te iubesc eu pe tine, pentru modul clar în care analizezi și expui situații diverse.

 3. Tatal Cis says:

  Unii nu realizeaza saracia extrema in care traieste 80 la suta din populatia Rusiei. Ca si exemplu din Romania ar fi zone din Tulcea, Mehedinti-Olt-Teleorman, este ceva absolut infiorator. Daca stai in Romania si lucrezi tu si sotia pe salariul minim, traiesti mai bine ca 80 la suta din orci. Sunt zone extrem de izolate unde salariul este 50 de dolari pe luna, pensia este 30, cu preturi mai mari ca in Romania. Efectiv e trai de subzistenta. Sunt milioane de rusi care sunt atat de saraci incat nu isi permit un bilet de tren de unde stau ei ca sa ajunga sa lucreze la Moscova si Sankt Peterbursg. Un mic avantaj este ca au casele lor ,dar daca ai obliga romani sa locuiasca in cocinele alea, te-ar acuza de genocid ca vrei sa ii omori. Ca sa iti faci o ideee in 1992 Romania avea un pib de 25 de miliarde dolari, anul asta cred ca ajunge la 450 de miliare. Rusia avea 661 si acum are 1800. Nu suporta comparatie Romania cu Rusia, noi suntem Elvetia, mori de foame la Sascut , faci un autostop si ajungi la Bacau sa lucrezi pe salariul minim, iti iei o camera in chirie ai o sansa. Zeci de milioane de rusi traiesc complet izolati unde nu exista drumuri care duc in orasele lor, iarna sunt impracticabile si etc.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading