Complimentele subtile de după termenul “curvă”

Periodic, te trezeşti hodoronc – tronc cu această etichetă peste ochi. Uneori de la femei, alteori de la bărbaţi.

Reacţia de la 20 de ani e să te dezvinovăţeşti: Cum poţi să afirmi una ca asta? Pe ce fapte te bazezi când spui că eu aş fi o curvă?
Ba unii, chiar mai naivi, aleg să se poarte cât se poate de smerit şi de spăsit, să sublinieze că sunt exact la polul opus faţă de noţiunea de curvă.

Desigur, pe măsură ce te maturizezi, te prinzi că oricum nu vei demonstra nimănui nimic niciodată, pentru că oamenii care sunt încoţopeniţi într-o proiecţie sunt orbi şi surzi la fapte concrete. Prin urmare, începi să fii tu însuţi, cui îi convine, bine, cui nu, să scrie acasă la neamuri.

Apoi mai vine un val de maturizare şi începi să-i observi pe oamenii care folosesc termenul “curvă”, nivelul lor de intelect şi de satisfacţie cu propriile vieţi, şi deduci că, undeva, este chiar un compliment.

Să începem cu femeile.
Femeile cu adevărat frumoase nu le fac pe altele curve, pentru că orice femeie care se simte şi se ştie frumoasă are o doză oarecare de libertinaj în sânge. Femeile cu adevărat inteligente nu le fac pe altele curve, pentru că le pasă mai mult de treburile lor decât de ale altora. Femeile cu adevărat bune ca oameni nu le fac pe altele curve, chiar dacă o ard pe ortodoxie fanatică, pentru că “Dumnezeu e bun şi iartă”.

Apropo de asta, un mod extraordinar de a evalua caracterul unui creştin e să-l întrebi cum îl vede pe Dumnezeu. Ăia buni şi sufletişti o să-ţi spună de tatăl cel iubitor din ceruri, care iartă toate păcatele, jigodiile care folosesc religia doar ca o scuză pentru ticăloşia lor o să-ţi frece creierii cu modul în care veţi arde în iad tu şi cei ca tine şi cum nu vă suportă Dumnezeu. Faza cu “Dumnezeu l-a făcut pe om după chipul şi asemănarea lui” e valabilă şi reciproc.

Revenind: femeile de o oarecare calitate umană nu se vor adresa altor femei cu apelativul “curvă” decât dacă acestea le-au furat iubitul, şi uneori nici atunci.
Cine foloseşte termenul “curvă”? Urâtele pentru care oglinda e un lung prilej pentru durere, proastele care au impresia că aşa îţi fac rău, şi ticăloasele care vor să-ţi erodeze respectul de sine, să te aducă la nivelul lor pentru că se percep, ele pe ele, ca marfă chinezească de calitatea F. Nu bunuri de masă, ci bunuri de sub masă. Şi uneori, acestor categorii se adaugă femeile netrăite. Nu nefutute. Spre deosebire de bărbaţi, pentru femei actul sexual în sine nu e mare brânză. Ci cele netrăite. Alea care au avut părinţi severi, vieţi sărace, opţiuni puţine, şi tu eşti direct blamabilă că ai mai multe.

Aşadar, dacă o femeie afirmă despre tine că eşti curvă, te plasează automat deasupra ei ca farmec, calităţi, experienţă de viaţă, valoare în ochii sexului opus, iar ăsta, indirect, e un compliment.

Recapitulăm: pe Gigi Hadid şi pe Megan Fox nu le interesează că eşti o curvă sau nu. Au de scuturat pomul de dolari şi de recoltat ce cade.

Trecem la bărbaţi.

Pe bărbaţi îi interesează foarte puţin spre deloc ce fac femeile de care nu le pasă. Dacă el nu dă doi bani pe Georgeta, Georgeta are liber să f*tă trei sferturi de Bucureşti, şi e fată ca lumea, ba mai mult, bravo ei că se descurcă.

Momentul în care pe un tip începe să-l preocupe profund moralitatea ta sau absenţa ei e când i se pune lui personal pata pe tine. Subit, începe să conteze ce faci, cum faci, cu cine şi de ce.

Iar apelativul “curvă” ţi-l adresează cei care, în forul lor interior, ştiu că n-au nici o şansă şi nimic să-i recomande.

Niciodată Brad Pitt n-a avut vreo problemă, în tinereţe, că o tipă pe care i se punea pata era slabă la refuz. Dimpotrivă. Mai puţin efort, mai mult confort. Pentru că el era tipul pe care “curvele” îl doreau, aşadar, libertinajul propriu-zis al vreuneia dintre dame era semn bun.

Momentul în care “curvăsăria” devine o problemă a bărbaţilor, şi una care să genereze oftici, e situaţia în care “curva” are, vizibil, opţiuni mult mai bune decât el.

Aşadar, când un tip te face curvă, spune de fapt că te califici pentru cineva mult deasupra lui şi e cazul să-l identifici. Din nou, un compliment uriaş.

Concluzia: Data viitoare când cineva te face “curvă”, nu uita să mulţumeşti politicos.

Concluzia a doua: Şi plasează-l instant pe omul care te face “curvă” în lada de rebuturi umane unde aparţine.

***

Îţi plac textele Trollywood? Poţi susţine şi tu proiectul.

 

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram.

***

Următorul spectacol “NCSF” al trupei mele de parodii ZZ Bottom e pe 25 august, la Bispen Restaurant, Calea 13 Septembrie 108 – 112 (dincolo de Marriott, pe acelaşi trotuar), iar în preţul biletului intră şi un free drink de la Sâmbureşti.
Event aici.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

1 Response

  1. August 21, 2018

    […] urma articolului meu de ieri, s-a creat o minicontroversă, stil “furtună în pahar cu apă”. În primul rând, […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
Advertisment ad adsense adlogger