Cum combatem tratamentul mârlănesc

Încă există vloggeri, influenceri, siteuri şi grupuri care împrăştie aberaţii de genul: “comportamentul agresiv şi mitocănesc te face să fii bărbat adevărat”, “femeia trebuie să-ţi ştie de frică”, “un bărbat adevărat trebuie să dea cu pumnul în masă”, şi multe, multe, MULTE pe aceeaşi linie.

Realitatea e că nici un bărbat nu se naşte bădăran. Se naşte un bebeluş drăgălaş, pufos, care e alăptat, cineva îl mângâie pe căpşor la culcare, cineva îl plimbă în cărucior şi tot aşa.
Cum se transformă unii dintre bebeluşii ăia drăguţi în monştri agresivi, plini de misecuvenism şi ură, care au impresia că dacă urlă suficient de tare, totul e cum vor ei?
Prin influenţe negative din familie sau din cercul de prieteni, prin influenţe negative online şi prin influenţe negative de la câte un bully pe care flăcăul nostru şi-l ia drept mentor.

Pentru că orgoliul masculin vine cu o vulnerabilitate: senzaţia că nu face destul sex. Oricât sr face, ceva nu e în regulă şi e cazul de mai mult. De aceea, ai discuţii pe Facebook:
“Ce frumyyy eşti, hai pn la mn”
“Nu, mulţumesc”
“Eşti o cea mai urâtă şi mai proastă de pe tot Facebookul”.
Nouă ni se pare nesfârşit de penibil şi de transparent, şi evident că nu poţi avea conversaţia asta cu cineva fără să-ţi pierzi definitiv respectul faţă de tentativa de om. Dar pentru individ, e pedeapsa pe care o meriţi pentru că nu faci sex cu el.

Bărbaţi manipulatori şi ticăloşi instigă bărbaţi naivi şi vag frustraţi sexual la bădărănie, având impresia că tactica asta va trimite femeia înapoi la cratiţă şi la condiţia ei de proprietate. Ceea ce, dacă citeşti acest site, nu-ţi doreşti, indiferent dacă eşti femeie, sau un bărbat cu coloană vertebrală, capabil să priveşti femeia ca pe un om, nu ca pe o tablă de darts pentru penis.

Şi poţi citi textul ăsta şi ca bărbat, pentru că de obicei, ăla care e bădăran cu mine încearcă să-ţi footă şi ţie prietena, sora, chiar mama, prin aceleaşi mijloace, şi dacă te are pe post de subaltern, se şterge cu tine unde nimereşte.

1. Îl confrunţi. .

Nu laşi o remarcă de rahat să treacă peste tine.
A zis ceva jignitor, s-a băgat în seamă aiurea, a ridicat tonul? Îl confrunţi. Dar nu pe un ton mâţâit şi submisiv: “Ştii, am auzit că ai zis că sunt grasă şi îmi pare rău că tu crezi asta”. Nu, frate. Tranşant, ochi în ochi: “Ai o prolemă cu greutatea mea, Fănele? Că te aud că ai de comentat”. “Care-i treaba, prietene, mănânc cumva din banii lu’ mă-ta?”
Foarte mulţi viteji se c*că puţin pe ei împrăştiat şi multcolor dacă îi iei direct şi din scurt, cu o privire care spune: “Nu-ţi datorez nimic, şi dacă te bag adânc în p***a mă-tii, vei fi prima naştere orală din istorie.” O s-o dea pe “vai, sora mea, n-ai înţeles tu bine”. “lol, hăhă, chiar nu am nimic cu tine, chiar îmi placi, să moară mama”.
Esenţial: Orice ar spune, nu îţi pierzi fermitatea şi nici calmul. Chiar dacă tu cântărești o tonă, dacă munceşti într-un domeniu care nu presupune looks de fotomodel, nu are de ce să se lege nici dracu de greutatea ta. Mănânci din banii tăi. Cui nu-i place, să nu se uite.

Renunţi la a fi o doamnă.

Ăla care a inventat prostia cu femeile care trebuie să fie doamne le dorea pasive, mute şi uşor de manipulat. Ca oile la stână.
Fii doamnă cu domnii/doamnele şi cu persoanele la care ţii. Ridică-ţi moral şi uman prietenii, susţinătorii, familia, dacă ai o familie ok, şi oamenii care se poartă civilizat cu tine.
Ia-o aşa. Să zicem că tratamentul decent, politeţea şi omenia sunt Minecraft, iar băfărănia şi nesimţirea sunt Doom Eternal.
Dacă ăla intră pe Doom Eternal, joci Doom Eternal cu el, şi dacă se bagă pe Minecraft, joci Minecraft. E stupid ca unul să intre pe Doom Eternal dar să ragă la tine că se aştepta să joci Minecraft. Dacă vrei Minecraft, să te văd pe serverul de Minecraft, bitch, sau f*ck off cu pretenţiile tale absurde. Cum morţii mă-tii să joc Minecraft cu cineva care nu e acolo??

Nu admiţi interogatoriul stalinist.

O tactică de dominaţie pe care o învaţă bădăranii de la mizeriile umane care ţin siteurile de manosferă e să te bagi în seamă cu necunoscuţi sau cvasi-necunoscuţi şi să începi să pui întrebări obraznice pe un ton foarte enervant. Dacă persoana se intimidează şi începe să dea din colţ în colţ, ţi-ai stabilit ascendentul.
Nope.
Ultima persoană care îţi permitea să te interogheze aşa era mă-ta, iar ea ţi-a pus pită pe masă 18 ani. Dacă cineva necunoscut te ia la întrebări, i le închizi din robinet: “Totuşi, nu e treaba ta, dacă nu greşesc”. “Te-ai angajat la poliţie?” şi “E confidenţial, îmi pare rău”.
Bonus: dacă dai replicile astea cu uşoară satisfacţie, pentru că derivi plăcere din a-l trimite pe idiot în banca lui.

Nu permiţi să se vorbească peiorativ despre tine, la persoana a III-a, când eşti acolo.

Dacă aveţi ceva să-mi transmiteţi, sunt aici. Dacă n-aveţi, schimbaţi subiectul.

Dacă e online, dă-i block instant ţopârlanului.

Dacă orice remarcă nesimţită îi obţine câte un block, după câteva sute de blocks va procesa, poate, memo-ul.

Dacă e deranj la ore nepotrivite, nu răspunzi. (Dacă nu lucrezi la salvare, medic în gardă sau orice alt job care implică să fii pe fază la ora 4 am.) Dar dacă eşti un om simplu, acasă la tine, NU răspunzi. Pur şi simplu, nu admiţi invazia timpului tău în afara orelor la care nu eşti oficial disponibilă.

Dacă e ceva profesional, revii în business hours şi spui: Am văzut un apel ratat, cu ce pot fi de folos.

Dacă face glume libidinoase, îl retezi într-un mod care să nu lase loc de interpretări.

Că dacă optezi să fii politicoasă şi să le treci cu vederea, îţi auzi un rant de la cine ştie ce labagiu că eşti curvă, boarfă şi ştoarfă.

Dacă îţi cere ceva pe un ton agresiv şi bădăran, refuzi.

Îmi pare rău, cu mine nu se vorbeşte aşa. Răspunsul final este “nu”.

Învaţă să pleci din locuri.

Unii te tratează nasol iar, iar şi iar. Le spui din nou ce îţi displace, iar ei insistă. Te ridici frumos şi pleci. Nu stai la discuţii şi nu răspunzi la telefoane.

Dacă promiţi ceva (exemplu “Dacă te mai legi de greutatea mea, nu te mai caut / plec / whatever”), hang on to it.

Nimic nu e mai penibil decât femeia care vede nesimţire şi sfidare, spune că face şi drege, apoi nu face nimic. Practic, dovedești că nu onorezi ce spui și se poate p*șa pe sufletul tău cu jet, că tu ești tot acolo.

Ai zis că dacă te mai înjură o dată, te muţi la mama?

Mută-te la mama.
Dacă nu te ţii de ceea ce spui, de ce s-ar civiliza?

***

Dacă îţi place acest blog, fii un partener la menţinerea lui.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

***

Ascultă Jet pe Spotify, cumpără piesa pe iTunes sau pe Amazon Music.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

1 Response

  1. Valentin V says:

    Sunt destule care stau, cu amanta conviețuiesc….

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading