De ce e nevoie de marșul Pride

Nu știu care e problema anul ăsta, dar nu am văzut niciodată în România atâta heterosexualitate încordată, lătrătoare, toxică până în pânzele albe, încercând cu toată forța să oprime dreptul la expresie al comunităților de minoritari. De exemplu, parada gay.

Poate că are legătură cu tendința naționalistă și tradiționalistă a PNL, caz în care regret din rărunchi că i-am votat și jur să nu se repete ever.

O grămadă de dobitoci convinşi că preferinţa lor sexuală pentru sexul opus îi face mai valoroşi ca specimene – hint: NU!! Caracterul nu are legătură nici cu ce ai între picioare, nici cu ce preferi să fu…, ci strict cu ce ai de oferit uman şi profesional – latră mult, prost şi degeaba, că de ce să existe paradă gay.

În ignoranţa lor galopantă, mândră de sine – că dacă prostia crasă nu e mândră de sine, nu e prostie – guiţă ceva de genul: “Uite, eu sunt hetero, de ce eu nu am nevoie de paradă”.

Gigele, nu ai nevoie de paradă din mai multe motive.

 1. Perspectiva istorică

În timp ce ăia ca tine erau încurajaţi să facă tot ce vor în viaţă, să tufă femei fără număr şi să aibă ce ambiţii vor, persoanele cu identităţi şi orientări diferite de ale tale erau arse pe rug sau torturate în Evul Mediu, arestate şi băgate în închisoare în secolele trecute, pedepsite sistematic de societate pentru că nu erau ca tine.

Strict în România, vestitul articol 200, care prevedea închisoare pentru homosexualitate a fost anulat abia în 2001 de guvernul Bombonel. Da, remarc că tot hulitul PSD a făcut acest prim pas spre normalitate. Normalitate pe care orice om sănătos cu capul ar trebui s-o înţeleagă drept RESPECT PENTRU IDENTITATEA ŞI OPŢIUNILE ALTORA, ATÂTA TIMP CÂT NU DĂUNEAZĂ NIMĂNUI, şi nu ca “eu tuf izdă şi atunci vin să latru fioros la tine pentru că tufutul de izdă mă face special”. Nu, nu te face. E o simplă preferinţă pe care ai primit-o la loteria geneticii şi nu e cu nimic meritul tău.

2. Perspectiva socială

În acest moment, nu mai există condamnare oficială, arestări, razii, persecuţie făţişă publică pentru LGBT.

ÎNCĂ.

La cum vine valuri valuri propaganda rusească, pe de o parte, şi neo-nazi, pe de alta, şi la cum se manifestă ea prin toţi heteroii extrem de gălăgioşi, care se pare că nu-şi pot tufe liniştiţi nevestele / bărbaţii (PE CARE AU VOIE SĂ-I AIBĂ) fără să latre la gay-ii ăştia care fac parade, prevăd că în curând politicienii format plicuşor o să iniţieze şi pe aici diverse proiecte de lege homofoabe şi transfoabe, pline de aluzii ipocrite la “familie” şi la “copii”, de parcă, lgbt n-ar avea şi ei familii şi în multe cazuri, nu şi-ar dori şi ei copii. Şi de parcă nu ar fi atâţia taţi “normali” şi mame “normale” care abuzează, bat sau neglijează copii.

Doar pentru că nu există persecuţie oficială, nu înseamnă că nu există sâcâială interminabilă la nivel direct.

Firme luate la vizor de autorităţi, strict pentru specificul activităţii. Ţin minte un caz concret: Delirio Timişoara. Barul gay. Un bar în care am urcat şi eu pe scenă o dată. Primarul Robu, cel care aberează acum pe Facebook că de ce Parada Gay e permisă şi Festivalul Florilor nu, şi oamenii lui au dat amenzi peste amenzi peste încă nişte amenzi, până în punctul n care i-au constrâns pe posesori să pună lacătul.

Persoane publice hărţuite interminabil pentru că, în calitate de bărbaţi, arătau prea efeminat, sau, în calitate de femei, aveau calităţi cotate drept nefeminine. Mai ţineţi minte cum boul ăla apoteotic de Cosmin Nedelcu s-a luat de mine şi, strict pentru că am vocea groasă, mi-a atribuit agramatism, şi tot poporul de oi bete a crezut că eu chiar spusesem “femei indedentente” şi “ladalieră”? Cine ascultă versiunea originală, aude într-adevăr o voce groasă, dar pronunţie corectă şi acord gramatical bine făcut. În rest… Câtă hărţuire a îndurat Mihai Trăistariu, pentru implantul de păr? Câtă hărţuire a îndurat chiar jegul de Bendeac pentru că juca roluri de femei şi, prin urmare, toţi gigeii l-au făcut gay? Numai că ăla, prost fiind, nu s-a întors împotriva gigeilor care se ştergeau cu el în toate cotloanele anusului (pun intended), ci a devenit mega macho şi a început să publice content abuziv la adresa femeilor, în speranţa că aşa o să demonstreze ce taur comunal beton şi 100% hetero este.

Dacă dau o strigare pe pagina mea, o să plouă cu poveşti ale unor persoane LGBT concediate de la diverse joburi, date afară din chirii pe care le plăteau la timp, sau ajunse ţinta bătăii de joc strict pentru că erau LGBT.

Apropo de asta.

Trebuie să repornesc podcastul Femei cu P#la mare. Dar am nevoie de un finanţator. Cooperativa munca în zadar moare singură după trei episoade, as it should.

3. Perspectiva psihologică

Povestea nepoţelului trans, postată de mine acum câteva zile, mi-a umplut secţiunea de comentarii de toţi idioţii care au ţipat la mine că de ce să conving bunica să-şi iubească şi accepte nepotul aşa cum e, când poate să îl tortureze în continuare cu refuzul de a înţelege, cu sentimentul că nu e suficient de bun pentru ea şi cu alte toxicităţi similare.

Genul acesta de presiune psihologică continuă şi incredibil de dureroasă, care evident că nu îl schimbă pe individul queer cu nimic, dar îi induce doar umilinţă, ruşine şi suferinţă, nu are termen de comparaţie pentru bărbaţi, pentru că pe ei nu-i hărţuieşte societatea cu nimic. Cel mult alţi bărbaţi, dacă sunt percepuţi drept gay. Dar, pentru femei, ar trebui să aibă, pentru că şi educaţia lor mergea tradiţional pe multă ruşine, multă umilinţă şi multă negare a personalităţii lor reale, în ideea de a forma slugi perfecte gratuite pentru gigei şi mame eroine.

Manipularea aceasta organizată, cu multă ruşine fără bază, a dus mereu la ripostă publică. Feministele timpurii şi-au ars sutienele. Feministele din zilele noastre au organizat SlutWalks. Iar persoanele LGBT, Pride Parades.

Un mod de a spune: Refuz să mă identific cu ruşinea pe care ţii neapărat să mi-o bagi pe gât.

Şi bomboana de pe tort

Vine un ţăran prost pe peretele meu de Facebook să ţipe că ba daaaa, pe el îl afecteazăăă Parada Gay.

Cu ce?

Cine de acolo îţi spune şi îţi face ţie direct ceva?

Nimeni. OK. Ia hai marş voios în direcţia generală a pluii mele.

Comparaţi “afectarea” asta la nivel superficial, uşor de evitat dacă te uiţi pe trotuarul celălalt cu mesajele private, injuriile directe, hărţuirea interminabilă de care are parte o persoană queer.

De aceea, tu ca hetero nu ai nici un motiv întemeiat să faci o paradă, iar omul LGBT, da.

Sigur, faptul că nu ai un motiv întemeiat nu te va împiedica s-o faci anyway. Ca dovadă, aşa-numitul Marş al Normalităţii. Care e motivaţia lui? Drepturi pentru heteroi? Le au deja pe toate. Motivaţia lui e strict ura faţă de gay. Here, I said it.

***

Dacă v-a plăcut acest text, susţineţi activitatea siteului cu o donaţie.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

15 Responses

 1. den says:

  Heterosexualii au paradă în fiecare zi. Simplul fapt că pot merge pe stradă fără teamă sau cu partenerul(a) de mână fără să stârnească reacții de tip alergatul cu torțe și furci, e un privilegiu de care se bucură zilnic. O dată pe an vor și cei LGBTQ+ să aibă privilegiul ăsta și e big issue. Am nevoie de un stoc întreg de antiemetice să make it through these days la câte am citit pe subiectul ăsta de la păreriști ca ăi’ menționați în articol.

  • E.o. says:

   Cred ca tu nu intelegi ce e aia parada. Vezi un dictionar.

   • Lorena Lupu says:

    Ba Den înțelege foarte bine, and has a point. Dar eu nu înțeleg altceva. De ce nu și-aa băgat mă-ta la timp o andrea în uter, să scuească pământul de încă niște gunoi. Oricum, e suprapoluat și suprapopulat.

    • E.O. says:

     Asta e replica ta? Sa jignesti? Argumente tipice persoanelor pro-lgbt, aliatii acestei miscari fiind, probabil, cel mai toxic grup de pe planeta.
     Parada este o manifestare in cadrul careia sunt scoase in evidenta in mod ostentativ aspecte ale culturii unui grup. Daca ai parada irish, vei vedea mult verde si spiridusi. Daca ai parada scotiana, ai cimpoaie si kilturi. Daca ai parada lgbt, ai jucarii sexuale, oamenii simuland actul sexual in public si elemente din sfera S&M and co. Poate sunt bigot, dar poate ca nu ar trebui sa avem manifestari de acest gen pe strada. Si nu vad heterosexuallii sa faca asa ceva.
     PS: am vazut agresiuni si hartuiri sexuale baiat pe baiat in facultate. Unde erau fascistii care va bat pe voi cand va tineti de mana pe strada? In mintea voastra sunt, acolo!

 2. E.O. says:

  Miscarea LGBT este despre iubire in acelasi mod in care comunismul este despre drepturile muncitorilor. Folosind logica domnisoarei Lorena, daca nu iti place comunismul, ai o problema cu muncitorii si cu drepturile lor.

  • Lorena Lupu says:

   Mișcarea LGBT este despre drepturile îndelung oprimate ale persoanelor LGBT. Nu te mai chinui cu analogii, că ești mult prea prost și ticălos pentru ele.

   PS: Mai ții minte când te văicăreai că singurele femei care te bagă în seamă sunt videochatiste. I totally see why. Ești atât de otreapă toxică, încât nici o femeie nu ar petrece vreo clipă gratuită cu tine.

 3. E.O. says:

  Daca din ce am zis eu intelegi doar ce otreapa toxica sunt eu, inseamna ca problema e la tine. Inteleg ca siteul se chema “trollywood”, dar asta nu e trolling, decat daca consideri ca un copil care injura pe net pentru ca a invatat de curand sa injure si crede ca e cool, se poate numi trolling.
  Poate ar trebui sa te intrebi de ce tu esti asa o “otreapa toxica”?
  Anyway, partea cu “sunt 2 oameni care se iubi” e doar o mica parte din miscarea lgbt.
  Pentru ca, de ce orice manifestare idiosincratica din sfera sexualitatii si identitatii de gen umane, trebuie sa devina un standard de normalitate? De ce trebuie inclusi copiii in asa ceva? Pentru ca, da, daca te-ai obosi sa cauti, oamenii care au spus ca vor doar sa fie lasati in pace si ca nu se ating de copii, fac exact asta.

  • Morbo says:

   @EO
   tot ce e consimtit intre adulti e normal, ca sexualitate. bine, daca ajunge in sfera sado-masochismului extrem, cu vatamari grave fizice, as zice ca e de boala mintala. dar pana acolo totul e normal. ca-i hetero, ca-i homo, ca-i poligamie , ca-i mai stiu eu ce…doar pt ca partea hetero sau cu componenta hetero e singura care duce la reproducere sau e cea majoritara in populatie nu inseamna ca e singura normala. ca ai avut tu o educatie subiectiva pe tema asta si nu te poti elibera de ea nu inseamna ca ai dreptate.

  • mujina says:

   Imperiul Roman, secolul III d.Hr.
   – Anyway, partea cu „iubește-ți aproapele ca pe tine însuți” e doar o mică parte din mișcarea creștină. De ce orice manifestare idiosincratică din sfera religiei (ne rugăm la un dumnezeu în loc de mai mulți zei, ne rupem de legea „ochi pentru ochi și dinte pentru dinte”) trebuie să devină un standard de normalitate? De ce să audă copilul meu ce predică altă religie?

   America anilor 1950.
   – Anyway, partea cu „I have a dream” e doar o mică parte din mișcarea pentru drepturile negrilor. De ce orice manifestare idiosincatică din sfera interacțiunilor sociale (lăsăm negrii să stea în față în autobuz, să meargă la aceleași școli ca albii, să probeze haine în magazine) trebuie să devină un standard de normalitate? De ce să audă copilul meu că și unii care nu arată ca el au aceleași drepturi?

   Argumentul „tabăra care nu ne place nouă se preface nevinovată, dar lasă că știm noi ce scopuri are” e vechi de când lumea. N-a avut viață lungă în trecut, n-o să aibă nici acum.
   Și știi de ce? Pentru că ăștia care „susținem LGBT-ul” ne-am deranjat să-l cunoaștem mai bine. Dacă tu ai fost la parade Pride și n-ai văzut decât jucării sexuale, elemente S&M etc., mi se pare interesant. Pentru că eu am văzut ici-colo și din astea, dar în marea majoritate am văzut oameni normali, ca cei pe care-i cunosc și eu, care dansau și se purtau frumos unii cu alții. Nu știu cum naiba se face că cei care ajung să cunoască mai mulți gay observă că-s oameni relativ obișnuiți, pe când cei care au văzut cel mult vreun dubios prin vreo alee întunecată sunt convinși că așa e toată pădurea, numai uscături și lighioane care pândesc cu jucăriile sexuale să le bage pe gâtul copiilor.

 4. benito says:

  Lorena, de ce il insulti pe E.O.? Si de ce raspunzi asa agresiv unor comentarii care nu au jignit pe nimeni? Nu te gandesti ca asa aduci deservicii tocmai comunitatii pe care o sustii? Lasa oamenilor dreptul la parere, nu-i mai infiera atata din nimic.
  P.S. se vede si ca editezi, stergi si refuzi comentarii

  • Lorena Lupu says:

   Pentru că urăsc proștii toxici și îi tratez așa cum merită.
   Afirmația că i-aș înfiera din nimic e fix dovada că ești un dobitoc.
   Ăsta e un homofob vizibil din avion, un prost făcut grămadă, și ce e mai penibil la categoria asta de imbecil: remarcile lui put a aroganță nejustificată. Cineva trebuie să-i spună în față că e un gunoi uman, că altfel trăiește în continuare cu impresia că e ok să fie atât de prost și atât de fudul.
   Altfel, nu e amuzant cum vine un cretin să apere alt cretin?
   Ca idee: dacă vii să îți faci coming outul ca lepră proastă pe acest site, eu o să constat. Dacă nu îți convine, ține-ți dobitocenia acasă.

 5. Nicu says:

  Scris de Indi Catrina (sursa: FB): “Parerile sunt impartite referitor la Pride 2021.
  Unii cred ca au mers si au facut frumos, aparand drepturile unei categorii sociale vitregita de drepturi. Altii cred ca drepturile lor au fost incalcate. Pe o strada paralela, niste altii purtau caciuli (n-a fost chiar canicula ieri, dar e, totusi, August) si proclamau ca Burebista se zvarcoleste intre mormant si normalitate de rusinea primilor. Altii se simt prejudiciati. Altii se simt indiferenti. Altii se simt raniti in identitatea lor. Nationala, de gen, religioasa.

  Sa va zic ce cred eu, in calitate de homosexual.
  Cred ca acest mars, in felul in care se intampla el in Romania, e o gluma proasta. Pentru ca, din pacate, din fericire, suntem in Romania. Iar geografia e destin.

  M-am uitat prin poze. O multime de oameni cu intentii bune. Adevarati sustinatori ai drepturilor egale. Care ar semna oricand o petitie ca eu sa pot sa ma casatoresc. Va multumesc. Stiu si ca ati vota “da” la un referendum pentru asta. Si aveti dreptate. Timp prea mult a trecut de cand ar fi trebuit sa fie pus un semn de egalitate intre “noi” si “voi”. Si noi, si voi, ar trebui sa putem sa ne tinem de mana partenerul in spital, orice ar fi. Sa putem sa mergem la Starea Civila si sa ne legam destinele cu cine dorim. Sa spunem “sotul/sotia meu/mea” cand ne prezentam partenerul cuiva nou. Si sa nu fie o metafora.

  Am mai vazut si oameni vopsiti in toate culorile. Cu tot soiul de tinute. Unii in drag. Altii in ce-au avut si ei prin casa.
  Am vazut oameni care spuneau ca panselutele vor distruge fascismul. Ca diamantele sunt mai puternice decat AURul. Si mesaje politice. Queers against corporations.

  Aici se rupe banda casetei pentru mine.
  Despre ce anume a fost marsul de ieri?
  Despre coafeze, barmani(te) si artisti care inca nu dau dovada de arta sau despre o minoritate sexuala care ia bataie pe strazi seara si in baruri pentru ca si-a tinut de mana partenerul?
  Unde sunt oamenii banali care doar fac sex altfel decat Gerula? Unde “va” sunt medicii? Inginerii? Educatorii? Profesorii? Unde va sunt asistentii? Maturatorii? Buldoexcavatoristii? Unde va sunt casierii de la Mega? Si angajatii de prin Ministere? Unde va sunt creatorii? Scriitorii? Maseorii? Unde va sunt manipulatorii din depozite? Unde va sunt politicienii? Manufactorii? Unde va sunt oamenii “normali”?

  Acum cativa ani parcam masina in subteran la Auchan, intr-o parcare plina. Mergeam sa cumparam apa, carne, paine, chestii pe care toata lumea le consuma. Inainte sa cobor din masina, mi-am pupat iubita. Nu ca-n montajele de pe PornHub. Scurt, cum faci cu un om cu care te simti confortabil, inainte sa mergi la supermarket. Nu eu, ci ea, a vazut ca in masina din stanga mea era un domn. Care si el fusese la cumparaturi. M-am uitat in oglinda din dreapta si am vazut figura cuiva care stia ca exista homosexuali doar de pe PornHub si de la Pride, ce se daduse la televizor. Si am vazut cum i se schimba, pe figura, o intreaga paradigma.

  Homosexualii coborasera de pe micile ecrane si erau langa el. Si nu era nimic inspaimantator. Sau gretos. Sau greu de explicat copiilor.
  Cand am coborat, l-am salutat din cap. Si jur ca, pentru o fractiune de secunda, a zambit.
  Nu vom schimba nimic pentru homosexuali la Pride, ci in parcare la Auchan.

  Scoateti la inaintare reprezentantii cu care se pot conecta. Cu care se pot identifica. Pe care ii pot intelege si la care se pot uita si concluziona “poate ar trebui s-o pup si eu pe nevasta-mea inainte sa iesim din masina”.

  Nu va mai asteptati ca minuni sa se intample batand din palme.
  Si nu mai incalcati, cu mandrie, regulile de organizare a unui mars in timpul unei pandemii. Zevzecilor.

  Cu drag queens si coafuri in nuante curcubeu nici macar majoritatea homosexualilor nu se identifica. Si ne e rusine de fiecare data cand luati Calea Victoriei la picior, impreuna, cum ati facut ieri.”

  • Lorena Lupu says:

   Cum ești homosexual și ți-ai pupat iubita? Vezi că te pierzi în propriul bullshit.

   Ceea ce înțelegeți greșit și tu, și mulți alți heteroi care vă treziți să dați lecții persoanelor LGBT, este ideea că marșul e ca defilarea armatei poporului. Că toată lumea cade de acord dinainte ce să poarte, ce mesaje să afișeze, pe cine să “scoată la înaintare” şi pe cine să nu.

   Realitatea e că vin queers şi allies din toate categoriile sociale şi culorile curcubeului, şi fiecare se reprezintă pe el însuşi. Şi genul ăsta de predică de la cineva care se dă homosexual e absolut jalnică.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: