De dragoste şi alte valute

Ieri mă duceam la o petrecere, când, Speed Taxi mi-a trimis la comandă un taximetrist ţigan. A se înţelege: eu n-am absolut nimic cu etnia romă, pentru că relaţionez într-un mod instinctual şi foarte sincer cu cei mai mulţi. Cel mai bun prieten al meu în ciclul primar a fost ţiganul din clasa D, din trei motive: 1. era mai amuzant decât toate feţele palide luate laolaltă, 2. simţeai în mod real că ţine la tine, nu era aşa, o convenţie, “îţi zâmbesc în faţă şi te spurc pe la spate” şi 3. am fost hipsteriţă avant la lettre şi personajul renegat mi se părea cool. De atunci, am tot avut buni prieteni romi, am făcut reportaje şi interviuri cu romi, am primit bani de la cerşetori romi şi aşa mai departe. Iar taximetristul rom care m-a dus m-a dus pe un drum cu 5 ron mai scurt decât confratele său român din toiul nopţii, drept care i-am lăsat şpagă, pe când ăluilalt nu.

În timp ce mergeam, povesteam. Era cătrănit (la figurat, nu doar la propriu) că-l înşelase nevasta.
-Ştiţi că-n tradiţia noastră ţigănească, dacă nevasta te înşeală o desfigurezi? Aşa era în bătrâni.
-Iar bărbatul care înşeală e desfigurat?
-Nu, normal. Bărbatul e bărbat.
-Nu sunt de acord. Toţi suntem oameni. Pentru aceeaşi greşeală, ar trebui să plătim la fel.
Stă, se gândeşte.
-Da, dar uite, eu când mi-am luat nevastă şi am iubit-o, am dus-o la Londra, la hotel frumos, restaurante şi cumpărături, m-a costat drumul vreo 3000 de euro. Bărbatul când iubeşte investeşte. Femeia când iubeşte decât primeşte cadouri. Şi matale ai desfigura pe unul dacă i-ai băga 3000 de euro în cur şi l-ai prinde cu alta.
-Deci, dăruieşte, dar ţine şi contabilitate, nu?
-Acuma, ştii cum e, do’n’şoară, unde dai banu’ ai şi pretenţii. De aia scoţi cuţitu’ la urmă.

LOLOLOLOL.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

No Responses

  1. jimerino says:

    pai da ma. ma intalnesc cu un tovaras din cartier. si ce mai face ala, ce mai face ala, ce mai face scama (sa zicem)? a, bine, si-a luat pizda noua, pe catalina aia. care ma, picioare scurte? da, ma, si-a facut-o frumos, a bagat 2000 in cur, 2000 in tate.
    pai na, dupa ce iti decorezi frumos sa vina altu sa scoata pula pe la tine prin casa?

  2. Mari says:

    Asta imi aduce aminte de un thread foarte vechi de pe un forum. Uite motivarea pentru care un tip ii cerea inapoi chilotzii pe care ii facuse cadou (comentariile sunt savuroase
    Cum de ce? Ptr. ca am suferit si o pierdere financiara, pe langa una emotionala!
    Sursa aici: http://forum.computergames.ro/7-generalitati/284808-cadourile-si-despartirea.html
    ****************************
    Deci…facusem mai demult un calcul cam cat investisem in ea, in cadouri si alte cheltuieli adiacente:
    -o adaptor bluetooth ptr computer 30RON
    -un ursulet de plus 20RON
    -un film pe DVD 30RON
    -o carte 30 RON
    -o pereche de chiloti 10RON
    -facut cinste cam o data la 2 sapt cu un suc, sau altceva -cam 5Ron*20 de ori=100RON
    -un avort -100RON(pe asta nu am inteles de ce a trebuit sa-l platesc eu…dar in fine…nu am zis nimic ptr. ca o apucasera istericalele)
    -cateva zeci de prezervative-50 RON
    -scos o data la pizza impreuna cu niste prietene de ale ei -40RON
    -cumparat ciocolata, suc si alte de-ale gurii cand venea la mine acasa(5RON*50=250RON)

    Hai sa zicem cu alte chestii de care nu imi aduc aminte ca se ridica totul pe la 700-800RON ptr. un an de relatie.
    Ea in schimb mi-a dat un medalion, un mouse de computer, niste chestii aromatice si alte cateva maruntisuri care se ridica la maxim 30RON si nu prea mi-au folosit la nimic.

    Dupa aceste cheltuieli m-am ales cu sex cam de 2-3 ori pe sapt. si o felatie pe sapt(adica cu totul am obtinut in medie 150 de partide de sex si vreo 70 de felatii). In general am iesit mai ieftin cu aceasta prietena decat daca ma duceam la curve de pilda, deci hai sa zicem investitia nu a fost chiar asa de rea.
    Dar dupa ce am aflat ca m-a inselat, m-am gandit sa iau si celelalte chestii pe care i le-am dat(ursuletul, cartea, DVD-ul,etc.) ptr. ca valoreaza mai mult si sunt mai folositoare decat lucrurile pe care mi le-a dat ea mie. Mi se pare logic!)

  3. Bună ziua!

    Mă numesc David Benedek și scriu lucrarea mea de licență cu titlul Bloguri ca instrumente de marketing în România. Aș vreau să cercetez despre tendințele de blog din România, despre blogosferă și cel mai mult, despre activitatea bloggerilor de marketing. Dacă aveți 3 minute și vreți să ajutați un pic, vă rog să vă completați chestionarul, iar dacă aveți prieteni bloggeri, puteți să le trimiteți și pentru ei. Mulțumesc frumos!

    https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dGpkMlg1QnFhcTAyRzh2MWtlWDFMNlE6MQ

  4. Don Mitel says:

    Patriarchy! Pam-pam! 😀

  5. goodman says:

    asta-i calea si adevarul absolut la problema femeilor care este toate perverse si pe interes: http://www.adevarul.ro/life/viata/sanatate-viata-barbati-relatii-papusi-marime_naturala_0_701929947.html

  6. cipslim says:

    Tiganii astia nu sunt o etnie compacta, sunt de fapt mai multe etnii cu origini oarecum comune. La unele etnii nevasta se cumpara. Se cumpara cu banii jos nu simbolic. Si de aceea ideea ca femeia e proprietatea barbatului, si de facto si de jure. De rromales jure cum ar veni.
    Acum, depinzand de traditia respectivului, se prea poate ca legislatia neamului lor sa permita desfigurarea femeii, cum altele recunosc dreptul de viata si de moarte asupra femeii, iar altele considera ca barbatul poate pierde dreptul la proprietate in cazul gestionarii deficiente.
    Deci omul discuta despre legea neamului lor, nefiind in tema cu realitatile legislative romanesti si cu drepturile femeii respective, cutumele romanesti si noile trenduri de emancipare a femeii.
    Deasemeni, in societatea romaneasca traditionala femeia nu avea drepturi dar nici obligatii. Spre exemplu o femeie nu putea fi judecata. Daca o femeie omora un om aceasta nu putea fi condamnata la fel ca barbati, ci se considera o anomalie.

  7. animal00 says:

    “Bărbatul când iubeşte investeşte. Femeia când iubeşte decât primeşte cadouri.”

    deci da!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading