Florin Iaru și transfobia

Când am văzut gluma aia proastă postată de Florin Iaru acum câteva zile, cu un cocalar burtos care se declara drept transvaccinat, în ideea că nu e vaccinat, dar așa se identifica, am dat un eyeroll grav.

Care e problema țării ăsteia?

Populația ei e formată din gherțoi analfabeți și care refuză să se educe, dar și intelectualii, așa-numitele repere culturale, sunt tot gherțoi, alfabetizați de această dată la nivel formal, dar la fel de imuni la autoeducare și incapabili de a se informa despre viețile și realitățile altora, precum e grosul masei largi a gherțoilor analfabeți.

Bine, între timp văd pe Facebook cum Iaru ia mu** cu polonicul de la grupulețul woke, și, deși nu doresc răul aproapelui meu, faptul că autosuficiența cu care nu știe și refuză să se informeze, dar propagă ignoranță e în sfârșit remunerată cu tuzgâțiimătii de rigoare îmi dă o satisfacție deosebită.

Îl cunosc personal pe Iaru.

Nu e o persoană rea.

Nu cred că, pus față în față cu o persoană transgender reală, ar apuca să se dezbrace de caracter, s-o înjure sau să o umilească.

Numai că Iaru suferă de boala bărbatului român tradițional. Transdeștept. Nu e deștept, dar se identifică ca atare, drept care, flatulează opinii zgomotoase despre lucruri despre care nu are bunul simț să se informeze înainte, reproduce inexactități și nonsensuri, și, ce e mai trist, legitimează transfobia prin caterincă de proastă calitate, pe care, la o adică, o poate apăra cu “Da’ ce ai domnule, am glumit, nu mai ştii să râzi”.

Nu.

Când secţiunea de comentarii a oricărui articol pe teme LGBT e o cocină de hate, injurii, şi abuz verbal, nu mai e cazul să râd. Şi toţi aceşti sclaveţi ai propagandei ruseşti şi alt right se simt încurajaţi de glumele tale proaste.

Nici o persoană transgender reală nu alege dintr-o toană să se identifice drept sexul opus. Mai ales într-o ţară misogină şi toxică faţă de femei cum e România, renunţarea la condiţia exterioară, cea de mascul, cununa creaţiei, gigel buricul pământului, pentru a te include între cetăţenii de rang secund, cei buni numai de cratiţă şi fătat în viziunea bisericii şi a conservatorilor, ar părea un act de nebunie, dacă nu ar veni dintr-o luptă reală pentru asumarea unei identităţi autentice.

Cine ar alege să renunţe la statutul de bărbat şi să-l îmbrăţişeze pe acela de femeie dintr-o toană?

Nimeni.

Orice persoană transgender ar putea avea o viaţă mult mai uşoară şi mai liniştită dacă ar alege să se ascundă, să se mintă pe sine şi pe alţii. Ar avea mai multe de câştigat. În special M to F. E adevărat, şi F to M are de auzit rahaturi de genul: Tu nu o să ai niciodată o p… (Ei, nu, lol. Se găseşte la primul sex shop, vine şi cu strap on la nevoie, şi nici nu ejaculează precoce, respectiv nu suferă de disfuncţii erectile, ca una natur.)

Numai că trăitul în minciună este insuportabil. E ca o povară care creşte zi de zi, cu fiecare persoană care te tratează într-un mod în care nu simţi că ar trebui să fii tratat şi cu fiecare persoană pe care o minţi să pari heteronormativ.

Şi ştiţi care e ironia, prieteni? În fond, statutul de transgender al cuiva nu dăunează cu nimic celor din jur. Dacă un medic transgender e bun, chiar nu văd problema în faptul că îşi pune mărgele la gât şi îşi spune doamna doctor. Dacă un inginer female to male e bun, de ce să-i spunem noi că e cazul să poarte fustă şi să zâmbească în poze? Domnul Ionescu?

OK.

Domnul Ionescu, să trăiţi.

Nu e un mare efort.

Îmi IUBESC prietenii transgender. Chiar NU MĂ interesează ce au de fapt între picioare. E strict treaba lor şi a partenerilor lor.

De ce e atât de important pentru tine că un om pe care nu-l cunoşti şi cu care nu o să faci sex niciodată are de fapt un cocoşel sau o păsărică? Şi de ce e atât de important ca omul ăla pe care nu-l cunoşti şi cu care nu o să faci sex niciodată să se poarte într-un mod care să fie dictat doar de numitul cocoşel sau numita păsărică?

Ca să ai o justificare să umileşti deţinătoarele de păsărică pe baza unor preconcepţii medievale şi să le negi realizările? Respectiv să hărţuieşti purtătorii de cocoşel care nu acceptă că acesta vine cu instrucţiuni specifice date de ăăăă, un sobor de moşi care nu fac nimic să merite poziţia pe piedestal pe care o pretind pentru simplă deţinere de cocoşel?

Revenind la Iaru.

Nu cred că are ură reală pe transgenderi. Cred că nici măcar nu cunoaşte vreunul. Sau dacă îl cunoaşte, nu ştie să e transgender.

Cred că vâna pur şi simplu nişte grohăieli de râs de la ţărani cordiţi, reciclând o ignoranţă.

Ceea ce e extrem de trist pentru pretenţiile lui de intelectual, poet, scriitor şi lumină a cetăţii.

***

***

Dacă ţi-a plăcut acest articol, susţine site-ul cu o donaţie.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

***

A ieşit noul meu clip “cf”. Vizionează-l, dă-i like şi share.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

6 Responses

  1. Morbo says:

    pare ca face misto de nevaccinati, nu de transsexuali.
    oricum, sa te abtii de la mistouri doar pt ca unii jignesc pe lgbt (fara sa glumeasca) sau pe alt grup mi se pare aiurea. ca daca un subiect e tabu la glume, e precedent pt altele.

  2. Karol says:

    “Nici o persoană transgender reală nu alege dintr-o toană să se identifice drept sexul opus” – insinuezi că persoanele transgender se identifică drept sexul opus, doar că nu doar dintr-o toană? E destul de grav atunci

    • Lorena Lupu says:

      Gigel, se cere prostia afară intempestiv?
      Gugălește în morții mă-tii de imbecil definiția termenului transgender.
      Transgender people have a gender identity or gender expression that differs from the sex that they were assigned at birth.

      Da, ok, marș în pula mea și fă pe sarcasticul eșuat în altă parte, preferabil în pizdă la mă-ta.

    • Anais says:

      A, da, dintr-o toana,doar. Se trezesc dimineața și se gândesc “mă, eu azi sunt femeie sau bărbat, depinde ce temperatura e afara”. Nup, nu e asa. Ideea e ca e foarte greu pentru unii sa aibă curajul sa fie cum se simt cu adevărat. În principal, din cauza celor ca tine.

  3. Valverde says:

    O întrebare nevinovată: Lorena, tu ești cis/trans, hetero/bi/gay? Unde te situezi? Când vorbesc despre Lorena e ok să zic “ea”?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading