Idee de afaceri trăsnet

Într-un an şi ceva de Playboy şi încă un an şi ceva de Maxim, am intervievat cam tot ce înseamnă bărbat valabil şi interesant (a se citi “cu creier şi umor”) din show-bizul românesc.

Interviu, în cazul Playboy, e o monstruozitate de 6 pagini de revistă, ceea ce înseamnă 12 pagini de Times New Roman, la font de 12, cu spaţiu dublu. Ceea ce se traduce prin “conversaţie lungă, profundă, în care el îşi povesteşte viaţa până la cele mai infime detalii”. Că şi eu sunt scorpie. În sensul că nu pun botul la “poezioară”.

Ce e aia “poezioară”? “Poezioara” e marfa stas pe care omul încearcă să o impună drept “adevărul despre mine” şi s-o livreze, identic, tuturor publicaţiilor. Luaţi pe cine vreţi voi. Vedeta voastră preferată. Daţi search pe Google cu “nume prenume interviu”. Veţi vedea că fiecare are 4-5 clişee pe care le zice TUTUROR, FĂRĂ EXCEPŢIE. Cele 5 clişee luate laolaltă alcătuiesc “poezioara” şi, de regulă, sunt la fel de departe de omul real cum sunt eu, acum, de cimitirul vesel de la Săpânţa.

Modul de a face intervievaţii să treacă de poezioară nu e să-i violentezi din prima cu “cut the bullshit”, ci să îi laşi s-o turuie, să se relaxeze că nu muşti, apoi să-i surprinzi cu întrebări neaşteptate, dar blânde. Aşa le dai drumul la robinetul de umanitate. Şi lucrurile devin foarte frumoase şi intime.

Dacă unul a refuzat să treacă de “poezioară” considerându-se “artizdul poporului care nu are de zis decât ce are de zis”, nu i-am publicat interviul. Dacă vreau să public poezioare, îmi fac cont pe www.agonia.ro.

Bun, ideea e următoarea: eu aş putea duce lucrurile la “the next level”. Aş putea scrie biografii. Dacă am făcut odată omul să se deschidă şi să mi se dezvăluie în ce are el mai personal şi mai frumos, o pot face şi pe întinderea unei cărţi. Nonfictionul e oricum punctul meu forte şi plăcerea mea vinovată.

Desigur, nu aş face asta decât cu ăia care s-ar băga să coopereze şi să mi se dezvăluie la fel de onest şi de autentic după cum au făcut-o şi în interviu. Dragoste şi biografie cu sila nu se poate. Şi speculaţiile sterile nu mă încântă. Ei ar avea garanţia unei opere literare de calitate, care să pună accentul pe ei, nu pe mine (cum fac anumite biografii scrise de critici cu coaie, de-ţi vine să le torni gaz lampant în cur, să bagi un fitil şi să dai foc), iar eu aş avea garanţia unui bestseller.

Ce părere aveţi de ideea mea de afaceri?

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

No Responses

 1. para says:

  @Lorena
  Nu cred ca esti dispusa sa accepti opinii contrare.
  Este a doua oara cand imi raspunzi la o discutie de IDEI cu atacuri LA PERSOANA: “sunteţi căcarea râsului când faceţi paradă de prostie.”
  Totul pornind de la o opinie pe care a impartasit-o si nedormitul, pe care-l consideri un om inteligent, aceea ca oamenii care nu sunt celebri POT avea povesti interesante.
  Eu am mers mai departe si am spus ca valoarea unui om, in absolut, nu are nicio treaba cu piramida star-system-ului pe care-l iei ca reper in momentul in care iti indrepti atentia inspre un “exemplar” din top.
  M-ai facut prost pe degeaba la discutia despre arta, sa-ti fie rusine. M-ai facut si a doua oara, sa-mi fie rusine.
  Ei bine, sincer, imi este.
  Bine, pa.

 2. coramica says:

  Io is fan Dadatroll

 3. para says:

  Acest blog este business as usual.
  Imi facusem o parere gresita despre el.
  Aici e treaba profesionista.

 4. nu, drăguţă, nu te-am făcut prost degeaba, te-am făcut prost pe merit, şi oricine va consulta cele două discuţii se va convinge. pentru că ai un stil stupefiant de a debita prostii cu graţie. PRIN FAPTUL CĂ NU PRICEPI CĂ ŢI-AM ARGUMENTAT DE FIECARE DATĂ CĂ VORBEŞTI PROSTII, DOVEDEŞTI CU ADEVĂRAT CĂ EŞTI PROST. CRÂNCEN DE PROST. ŞI ÎMI PARE BINE CĂ AM PUS PUNCTUL PE “i” LA FIECARE

  “să–ţi fie ruşine”. flit, mă. da’ ţie nu ţi-a fost ruşine să postezi TOATE penibilităţile alea? nu. păi atunci nici mie nu are de ce să-mi fie ruşine să-ţi spun “eşti vai mama ta.” după cum se vede mai sus: încă nu ai izbutit să-mi răspunzi la întrebarea: cui i se scriu biografii, minorilor sau maturilor, şi în loc să zici: da, bă, manţionându-l pe Justin Bieber am dat dovadă de întuneric crunt pe creier, ai început să baţi câmpii şi mai grav. reciteşte ambele discuţii şi sperie-te de tine. da, DIN AMBELE REIESE CĂ EŞTI PROST. Care e vina mea?

  nedormitul, om inteligent, a zis că “oamenii care nu sunt celebri POT avea povesti interesante.” CORECT.

  Tu, ca şi penibilul ălălalt, aţi început să debitaţi tâmpenii despre oamenii din top (TOŢI) şi să glorificaţi oamenii simpli (PE TOŢI). Ceea ce este O PROSTIE.

  DA, ÎMI ÎNDREPT ATENŢIA SPRE EXEMPLARE DIN TOP CARE ÎMI DOVEDESC CĂ AU CREIER ŞI UMOR, am scris în primul rând al acestei postări. Faptul că l-ai ignorat şi ai sărit la mitocănii nu dovedeşte încă o dată că eşti prost? (ca să nu spun câtă muie dau oricui se crede îndreptăţit să îmi spună MIE spre ce să îmi îndrept atenţia.)

 5. ah, şi la următoarea replică la care te vei lamenta, ignorându-ţi propriile tâmpenii şi acuzându-mă pe mine de parcă eu nu aş fi răspuns la materialul clientului, ai ban. nu voi mai permite istericalelor voastre să îmi mai mănânce o tonă de timp.

  pe scurt: comentezi unde te pricepi, argumentezi chestiile pe care le afirmi şi răspunzi la întrebări când ţi se pun. dacă nu o faci, nu ai ce căuta aici.

 6. para says:

  specific unui liberal: face scandal si spune ca celalalt e scandalagiu.
  Ce argumente, ce dialog, pumni virtuali in gura!
  Singurul argument valabil este ca se sparge piata.
  Ma cac pe ea de piata. Piata e alcatuita din oameni care casca-gura la ce le baga pe gat star-systemul. Ei, eu n-am inghitit, nu inghit si nu voi inghiti niciodata mizerii. Mai bine ascult Bach si citesc secolul xix pana mor decat sa accept ca ce e in top in momentul de fata e valoros.
  Semnat: Un prost de BUBUIE!

 7. a, eşti liberal, am înţeles.

  deschizi discuţii la care nu te pricepi, arunci vorbe la nimereală şi în final îl faci pe celălalt scandalagiu.

  iar dacă nu înghiţi mizerii, poate ar trebui să încetezi să le mai arunci în alţii, presupunând că ăia le înghit.

 8. şi încă o chestie: primele mele trei cărţi vorbesc despre probleme ale oamenilor simpli. înţeleg că le-ai cumpărat şi vei înceta să le cumperi pe celelalte? 😉

 9. nedormitul says:

  vă certați degeaba. nu înțeleg ce legătură are liberalismul cu fantastico-doctrinar-paranormalul.

 10. păi nu, el se ceartă degeaba, eu mă cert motivat de cearta lui degeaba.

 11. para says:

  @Lorena
  te rog frumos sa imi arati ce mizerii am aruncat eu in tine, in afara ca am raspuns cu o septime din vorbele tale.
  Eu am fost cel atacat murdar, si consider ca ai facut-o gratuit.
  Poate ar trebui sa ne iei bani ca sa scriem aici. Te-ai mai linisti.

 12. derulează frumos cele două discuţii şi vei vedea că ţi-am răspuns argumentat la tot ce ai debitat.

  nu repet, pentru că e inutil. dacă am pierdut deja o tonă de timp să îţi explic de ce nu e gratuit, iar tu o ţii cu gratuitul, e dovada clară că nu am cu cine.

  şi da, ălora care abuzează de timpul meu, postează ce nu ştiu şi nu dau atenţie argumentelor ar trebui să le iau bani, clar. Aş începe cu taxe pe generalizare, utilizarea improprie a termenilor şi lamentaţie nejustificată. să vezi cât timp aş câştiga.

 13. para says:

  Uite, o mizerie ar fi fost sa spun ca cei care cumpara revista Playboy nu o cumpara pentru textele tale, ci pentru tzatze si buci celebre. Dar n-am spus-o si nici nu cred ca e asa. :p

 14. ba eu cred că e exact aşa. dar asta nu mă împiedică să scriu texte bune.

 15. para says:

  zici
  “nedormitul, om inteligent, a zis că “oamenii care nu sunt celebri POT avea povesti interesante.” CORECT.
  Exact acelasi lucru il sustin si eu.

  si

  “Tu, ca şi penibilul ălălalt, aţi început să debitaţi tâmpenii despre oamenii din top (TOŢI) şi să glorificaţi oamenii simpli (PE TOŢI). Ceea ce este O PROSTIE.”

  Minti cu nerusinare. Nu am spus asa ceva la 2:52, prima postare a mea la acest topic.

 16. para says:

  ma rog, a doua.. .

 17. para says:

  La dracu, pana la urma e la fel de greu sa gasesti ceva valoros si la top, si la baza. Topul e irelevant pentru valoare. Topul te ajuta sa vinzi, celebritatea se vinde bine.
  De ce sa nu te faci fabricant de celebritate, atunci?

 18. du-te, mă, în pula mea de idiot fără ocupaţie, care îmi fuţi timpul aiurea. uite:

  para | februarie 20, 2011 la 3:01 pm | | Editare
  Generalizare:
  showbiz sucks.
  pentru ca este despre show, nu despre adevar.

  Eu am spus asta, sau tu?

  Şi apropo, uite ce zice şi nedormitul:

  Nedormitul: păi vă certați degeaba
  Nedormitul: banează-l
  Nedormitul: chiar îți faci draci la orice prost
  Nedormitul: acu văzui. bună idee. cere-i bani
  Nedormitul: taxează-l la minut

 19. para says:

  aceea era o generalizare nepotrivita, de aceea i-am si spus pe nume, cu doua puncte.
  Un show poate sa arate si adevarul, nu-i asa?

 20. para says:

  nedormitul nu suporta cearta?
  ma lesi?

 21. ba mai mult, showurile care au rămas în amintirea oamenilor au fost TAMAN cele care au arătat adevărul cuiva, într-un mod cât se poate de onest.

  da, showul DE BUNĂ CALITATE este indisolubil legat de adevăr.

 22. para says:

  astept sa-mi arati unde am spus eu despre tine c-ai fi in felul in care m-ai facut dumneata pe mine. daca vrei.

 23. para says:

  @nedormitul
  orice cearta e degeaba daca o iei personal.
  nicio cearta nu e degeaba daca nu.

 24. dat fiind că eu nu am bătut câmpii despre domenii pe care nu le cunoşteam, atâta ţi-ar mai fi trebuit.

 25. para says:

  @Lorena
  “da, showul DE BUNĂ CALITATE este indisolubil legat de adevăr.”
  votez cu ambele maini chestia asta, desi nu ma pricep la showbiz.
  Avand acest reper, poti sa sustii ca topurile reflecta calitatea show-lui?

 26. nedormitul says:

  para, parcă te-am rugat mai demult să termini. ai de gînd să termini, sau nu? dacă ai de gînd să demonstrezi ceva, demonstrează. dacă nu, n-are rost s-o mai freci la rece. eu de tîmpeniile ăstea sînt sătul.
  și încă ceva. nu știu dacă ai remarcat, dar lorena nu e tache. tache, și cînd o apucă dracii, e un fel de muțunache blînd și pufos. ține minte asta.

 27. Rasta Man says:

  Cred ca secretul unei biografii bine facute consta in abilitatea ta de a cunoaste cat mai bine persoana respectiva. Impedimentul principal insa este propria-ti subiectivitate, pe care ar trebui sa ti-o suprimi, si asta n-ar mai fi fun.

 28. păi nu, subiectivitatea ţi-o manifeşti în modul în care “modelezi” materialul literar.

 29. para says:

  N-am de gand sa demonstrez nimic, nedormite.
  Incerc sa port un dialog civilizat si constat ca nu se poate.
  Pun doar niste intrebari. Atat.
  Ce o fi atat de greu sa mi se raspunda normal, omeneste, fara puli si mui?

 30. băi, frăţioare, deci e fenomenal!

  omul poate să verifice dialogul de ieri şi celălalt la care face referinţă individul ăsta, şi să constate dacă “a încercat să poarte un dialog civilizat” până acum!

  da, încerci să porţi un dialog civilizat EXACT DE TREI REPLICI ÎNCOACE. şi EXACT DE TREI REPLICI ÎNCOACE îţi răspund şi eu normal.

 31. nedormitul says:

  așa, că te plicti? nu vezi că nu-ți iese? dacă după zece mii de schimburi de replici că nu-ți iese, nu crezi că e cazul să te lași păgubaș? discută și tu cu aligică sau – poftim – cu alin ionescu. îţi garantez că nici o pulă şi nici o muie nu va ieşi din gura lor.

 32. păi nu-i iese TOCMAI PENTRU CĂ PÂNĂ ACUM NU A ÎNCERCAT SĂ POARTE UN DIALOG CIVILIZAT.

  până acum nu a făcut decât să se dea în stambă, să abereze, să facă afirmaţii ridicole şi total pe lângă realitate.

 33. para says:

  nedormitule, tu stii cam multe despre nevestele altora.

 34. nedormitul says:

  sînt specializat în neveste. preferatele mele sînt alea în prag de divorț, dar mai mult îmi plac alea în prag de măritiș.

 35. para says:

  tradator infam!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
Advertisment ad adsense adlogger