Microproblemă cu pisici

Bine aţi venit la seria de microprobleme. Probleme care nu presupun dezastre naturale sau săvârşite de om, nu te duc în faliment şi nu îţi devastează existenţa. Dar te pot sâcâi când le întâmpini.

Azi o să vorbim despre obiceiul pisicilor noastre de a se tolăni exact pe locul nostru în pat, pe canapea sau pe scaun, profitând de faptul că ne-am ridicat o secundă.

Unii oameni rezolvă chestia asta încercând să spună pisicii “dă-te jos, Vasilică!”

Lol. Vasilică te va ignora cu seninătate. Pisicile nu primesc ordine.

Alţii sunt gherţoi brutali şi agresivi, şi se apucă să alunge pisica. Or, nu văd sensul de a ţine în casă cel mai sensibil şi inteligent animal domestic, dacă nu poţi gestiona situaţia decât cu brutalitate. Pisica e animalul care nu se simte inferiorul tău şi nu se gudură pe lângă tine după ce i-ai dat un şut în bot. Cu ea, nu există să fii ţăran şi să o mângâi după zece minute. O să mârâie la tine. Cei care creează raporturi violente cu o pisică vor declanşa în ea latura fioroasă şi rea, şi vor pierde accesul la tandreţea cu totul specială şi afecţiunea aproape umană pe care o poate oferi o pisică care primeşte iubire.

Alţii aleg să se chinuie ei. Se întind la marginea patului, stau în disconfort pe canapea, se aşază pe alt scaun, deşi le plăcea locul lor, era bine luminat şi cu acces la computer, şi avea şi spaţiul ăla la îndemână pentru farfurioara de cupcakes.

Iată şi soluţia mea:

în general, când pisica se întinde în locul tău, simt că o face ca pe o declaraţie paradoxală de iubire. Vrea să fie tu. De aceea, când îl găsesc pe Pulică pe pat, sau pe canapea, de obicei, îl iau în braţe, îl mângâi pe căpşor şi pe blană, să simtă afecţiunea, apoi mă aşez fix în locul meu convenabil, cu el pe genunchi sau, dacă e vorba de pat, cuibărit la piept.

Aşa îţi recâştigi locul iniţial, prin inestimabila forţă a tandreţii. Şi nici mâţa nu suferă. Dimpotrivă, în astfel de momente are chef de tors şi de alint.

Morala: câteodată, iubirea e tratamentul necesar.

***

Dacă v-a plăcut acest text, susţineţi activitatea siteului cu o donaţie.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

***

Ascultă Jet pe Spotify, cumpără piesa pe iTunes sau pe Amazon Music.

 

 

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: