Nu mai permiteţi indicaţii preţioase

Aceasta este o campanie de setat boundaries, marca Lorena Lupu.

Avem o problemă relativ des întâlnită în ţara asta. Şi anume: varii purtători de pantaloni se trezesc neîntrebaţi să povăţuiască femei cu care nu au niciun fel de relaţie de amiciţie cum să se coafeze, cum să se machieze, cum să se îmbrace, cum să se poarte şi aşa mai departe.

Majoritatea acestor sfaturi sunt pe linia extrem de reductivă: nu te coafa nu ştiu cum, nu te machia nu ştiu cum, nu te îmbrăca nu ştiu cum, fii cuminte, fii modestă, fii subţire-n voce, fii generică, fii banală, nu reprezenta concurenţă să nu mă simt ameninţat şi aşa mai departe.

Bine. Dacă sora voastră întâlneşte în viaţa ei particulară vreun părerist nesolicitat de genul, îl face dispărut în 3, 2, 1, abonatul Vodafone nu poate fi contactat. Poate dacă mă angajează vreunii pentru vreo serie de reclame şi îmi dau 1.000 de euro per clip plus 3.000 de euro drepturi de difuzare, o să le permit să-mi spună cum să mă îmbrac – coafez – pictez etc pe banii lor, că deh. Banul vorbeşte, câinele latră.

Dar când păreristul e gigel de la 3, iubitele mele fete, răspunsul vostru trebuie să fie unul şi numai unul: Coiţe, hai să facem aşa. Eu nu te învăţ pe tine cum se duce gunoiul, că aia e treabă de bărbaţi. Iar tu, în morţii mă-tii, nu-mi spui mie cum să-mi fac stylingul, pentru că stylingul meu mă înfăţişează pe mine, cu personalitatea şi felul meu de a fi, nu femeia generică neameninţătoare, materialul ideal de labă din visele tale.

De la ce m-am luat?

De la prostachele ăsta. Care aici semnalizează de pe cont fake, pentru că semnalizatul de pe cont real presupune sânge-n instalaţie şi asumare.

Repet, în viaţa mea particulară, genul ăsta de bou îşi ia prompt şutul aferent în ouşoare şi se duce să dea ordine moca mă-sii. Singura vinovată de dezastru.

Dar ştiu că multe cititoare au boi ca ăsta în vieţile lor private şi multe le şi permit să boss around. Se şi apucă să se machieze – vopsească – miaune după ideile unui băgător în seamă nesolicitat. Şi abia asta e trist, şi îi şi enable pe rahaţii ca ăsta să dea indicaţii neplătite în continuare.

Iar presupunerea că neica nimeni de pe net decide, fără să mă cunoască, cine este “eu însămi” e absolut ridicolă.

Bine, eu pe târlete îl blochez după ce, în virtutea “liberei expresii” pe care îi place genului ăstuia de rahat ambulant s-o invoce când hărţuieşte pe alţii legat de aspectul lor fizic, de parcă aspectul lor fizic l-ar privi direct cu ceva – în virtutea “liberei expresii”, cum ziceam, îi voi lua puţin rasa la pomelnic într-un mod foarte liber şi foarte expresiv, să aibă acel stimul negativ de care prostul are nevoie să se dezveţe de comportamente nedorite.

Apropo de adepţii ignoratului, care prevăd că vor sări pe aici să-mi explice superior că nu merită băgat în seamă.

Dacă copilul se joacă nesupravegheat la aragaz, se arde. Un accident neplăcut pe moment, dar o lecţie importantă, care îl dezvaţă să mai umble aiurea cu chibrituri.

Dacă ţopăie fără să se uite unde calcă, nimereşte o groapă, cade şi îşi face o vânătaie la fund, Un accident neplăcut pe moment, dar o lecţie importantă, care îl dezvaţă să mai ţopăie random.

Nici chibriturile, nici groapa “nu ignoră” şi nu se consideră superioare, să-l scutească pe copil de consecinţe. Acel “auuuuuuuuu” e o lecţie. E o lecţie de “fii atent cu ce te joci şi fii atent pe unde calci”.

Acum, dacă toate femeile îl bagă la unison pe gigel în morţii mă-sii dacă gigel, băgător în seamă oarecare, se trezeşte consilier de imagine fără să-l califice nimic, gigel va înţelege că inputul lui nu e binevenit, prin urmare, se duce frumos la una care deja arată, de la ea, ca o reprezentare a ideilor lui, şi trăieşte fericit cu aia până când divorţul îi va despărţi.

Are you paying me, bitch? No. Good. Stick your lecţioare where the sun ain’t shining.

Dar nu e suficient s-o fac eu. Trebuie s-o facem toate. Să nu mai vină niciunul să te frece la cap legat de machiaj, tunsoare şi restul chestiilor. Hashtag. #Cineplmeştitu?

Mie un machiaj interesant şi o tunsoare steampunk îmi dau vibraţii de plăcere, în timp ce gigel mă lasă de-a dreptul Antarctica. Şi singura persoană cu care m-aş putea vreodată combina ar fi una pasionată de excentricitate.

Şi rog bărbaţii normali, nongigei, să înţeleagă: Femeile NU se coafează, nu se machiază şi nu se îmbracă pentru voi. O fac pentru că vor să zică da, mă, daaa, când se uită în oglindă.

Când o femeie vrea să afle ce crezi despre lookul ei, întreabă.

Dar când tu vizibil nu le ai cu trendurile, nu te va întreba EVER, că nu are de ce, iar tu nu ai de ce să te bagi la poveţe, că nu ştii despre ce vorbeşti.

Mă vezi pe mine comentând cum să dirijeze balonul băieţii de la campionatul de fotbal?

Ok. Zi-mi de machiajul meu când mă vezi pe mine zicând de atacanţi fără strategie şi fundaşi care au înţeles greşit fişa postului şi se întorc cu fundul la minge.

***

Şi dacă eşti pe acelaşi vibe cu mine, susţine blogul.

😀 . Aici.

***

Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube şi pe TikTok.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

8 Responses

 1. Cool Adam says:

  E un comportament foarte gay. Nu zic in sensul peiorativ dar e super “queeny” ca un barbat sa emita judecati in legatura cu freza, machiajul si pantofii unei femei. E cu atat mai caraghios cand barbatul e un gigel care considera ca un tricou nepatat de mustar inseamna ca se imbraca bine.

  • Lorena Lupu says:

   Nope, nu e. Gay-ii mei îmi spun cum să arăt doar dacă-i întreb.
   E un comportament macho de gigel care crede că e la restaurant şi cere condimentele pe care le preferă el pe friptură, cu diferenţa că nu e client şi nu plăteşte nota.

 2. Ruxandra says:

  Sunt o femeie convențional atractivă, instagramabilă, câștigătoare a loteriei genetice. Mă încadrez natural în standartele dezirabilității din societate și agresiv imputate de indivizi.
  Îmi amintesc cu amuzament cum în tinerețe auzeam comentarii în legătură cu aspectul meu și cum aș putea să îl îmbunătățesc pentru placerea “beneficiarului”. Îmi sare în cap faptul că majoritatea partenerilor mei au comentat în legătură cu aspectul unghiilor mele. Exemple:
  -“Nu înțeleg de ce femeile își fac unghiile. De unde a apărut moda asta? Uite ce frumoase sunt unghiile naturale”
  -“De ce nu îți faci unghiile? Trebuie să ai grijă de tine. Când ai fost ultima dată la salon?”
  -“De ce îți porți unghiile scurte?”
  -” De ce culoarea aceea închisă? Te închide. E lipsită de feminitate. ”
  -“De ce culoare aia deschisă? E imatur. ”
  Toate pe un ton binevoitor, mieros.
  În funcție de interlocutor și raporturile dintre noi aveam o conversație sau nu. În general un astfel de comportament descalifica persoana în cauză.
  Deranjant cu astfel persoane este că nu văd un om în față, ci o imagine, ca personajele din jocurile video ce pot și trebuie să fie costumizate.
  Dacă ceva nu îmi place la un individ nici nu ma gândesc să verbalizez, sau să dau indicații. Am dreptul la propria părere și preferințe, dar mă chestionez pe mine de ce se întâmplă asta. De multe ori părerea, preferința este defapt educată, impusă, asimilată, dresată.
  Sfatul articolului este cel mai bun- blocați părerile prețioase. Nu au legătură cu noi, cu persoana noastră, ci cu cel care le emite.

 3. Ana says:

  Ai uitat-o pe aia cu:”Dacă îmi zâmbești tot timpul, cu siguranță vrei sex cu mine.” Am pățit așa cu un amic pe care-l credeam om serios și inteligent. A început să mă tot invite la el și eu am refuzat de fiecare dată, la început nu m-am prins de intenția invitației până într-o zi când m-a sunat că nu-i merge tastatura de la calculator și eu i-am răspuns că nu mă pricep și nu-s inginer de calculatoare. Atunci el mi-a zis că și-a făcut speranțe deșarte și că eu sunt de vină că i-am zâmbit tot timpul. Dezgustători oamenii de genul ăsta.

 4. Traian Nitu says:

  Și eu am păreri despre orice, dar mi le țin pentru mine. E așa simplu să nu le dau drumul pe internet. Nu știu de ce simt unii să ofere unsolicited advice.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: