O ipoteză legată de 10 august

Teoretic, ce s-a întâmplat pe 10 august este foarte clar pentru orice persoană care nu se lasă manipulată. A fost o tentativă de înăbuşire a voinţei populare cu forţa opresivă şi represivă a jandarmeriei române, un mod al lui Dragnea de a arăta degetul mijlociu Europei şi a vedea până unde ţine abuzul cu poporul român şi, de ce nu, cu propriul partid.

Ei, noaptea trecută, pe la al treilea pahar de vin, m-a pocnit scenarita. Şi atenţie, nu pretind că lucrurile pe care le voi scrie în cele ce urmează sunt adevărate, luaţi-le strict ca pe speculaţiile unui simplu observator chinuit de stres posttraumatic după ce s-a sufocat în seara de vineri şi jumătate de sâmbătă.

Dragnea nu avea nici un motiv să-şi mai pună şi ACESTE paie aprinse în cap. Are deja condamnările, are deja ura maselor şi campania #farapenali, are dezaprobarea Europei datorită legilor justiţiei, şi simplul fapt că unicul prim ministru pe care l-a găsit disponibil e cineva cu intelectul doamnei Veorica vorbeşte volume. Mai mult, în propriul partid, poziţia lui Dragnea e cam ca a piratului pe care echipajul vrea să-l scoată de cam jumătate de an pe scândura morţii.

În condiţiile astea, Dragnea numai de un nou scandal internaţional şi de conflicte cu ambasadele Israelului şi Austriei nu avea nevoie.

Cine e omul care a autorizat acţiunile brutale ale Jandarmeriei din data de 10 august? Doamna aceea cu faţă de mămăligă insuficient fiartă care e acum prefectul capitalei. Speranţa.

Dacă ne uităm în CV-ul stimatei doamne Speranţa, observăm următoarele:

• Prefectul Judetului Ilfov – 2013
• Director ex. adj. Institutia Primarului Voluntari-2013
• Consilier parlamentar Cabinet Senator Firea Gabriela 2012-2013
• Institutia Primarului Voluntari, Administrator Public (contract de
management) ; Bd Voluntari nr 74, Voluntari, Jud. Ilfov, in perioada
2011-2012
• Institutia Primarului Voluntari, Director executiv; Bd Voluntari nr 74,
Voluntari, Jud. Ilfov, in perioada 2004-2011

Sursa, aici.

Aşadar, doamna Speranţa e omul de suflet al cuplului Firea – Pandele.

Cine are de câştigat direct dacă pică Dragnea, cine are şanse reale de preluat frâiele partidului?

Pam-pam.

*

O rivalitate Firea – Dragnea s-a putut observa inclusiv în speech-urile de la mitingul tricourilor albe. Unde Firea a prestat cu avânt şi înflăcărare de “eu sunt viitoarea voastră şefă”, iar Dragnea, vag sfeclit şi spăsit, ca un om care pierde teren.

La momentul acela, am şi scris un status pe care mi-e lene să-l caut, dar care zicea ceva de genul: Mitingul PSD e şi un subtil pretext de măsurare a p*lilor în interiorul propriului partid.

OK. A doua zi după miting, Firea a organizat ceremonia aia de decorare a lui Halep pe Arena Naţională. Şi a huiduit-o toată Arena. Femeia s-a crizat toată şi i-a scos vinovaţi pe haştag rezist, care au zis: să fie primit.

Dar ceremonia aia fusese organizată FOARTE pe repede înainte. Cu oameni ai PSD-ului. Cu aplaudaci ai PSD-ului. Haştag rezist n-ar fi avut timp fizic să se strecoare până la faţa locului.

Cine i-a livrat huiduielile doamnei? Bineînţeles, domnul Dragnea, să mai răzbune din postura de vioara a doua în care fusese plasat la miting.

Toate astea vin pe fundalul şi mai vechi al unei rivalităţi feroce între filiala PSD baronet local de provincie şi PSD sucursala capitală şi împrejurimi.

După ce Ponta a cedat nervos şi a demisionat în urma scandalului Colectiv, Dragnea a dat knock-out-ul de rigoare capitalei şi împrejurimilor, şi şi-a înscăunat în poziţii cheie oamenii proprii, din rândurile baronetului local, înfometat de ciolan. Pas care i-a frustrat major pe “bucureşteni”. Posibil, aceştia au furnizat şi o parte din probe pentru condamnarea lui Daddy, care le stă de cam mult timp în gât.

Un alt indiciu în acest sens putem găsi în discursul de ieri al lui Iohannis. Ceva de genul “Încurajăm PSD să scape de elementele interlope care trag partidul în jos etc.”

De ce SMURD-urile şi pompierii de pe 11 august, veniţi să ofere asistenţă medicală protestatarilor, erau din Oltenia şi Teleorman? Bucureştiul n-are SMURD-uri? Ba are. Dar după dezastrul de vineri, s-a apelat la echipaje de încredere, să cumva să se mai producă nişte accidente.

*

S-ar putea să fie o coincidenţă. S-ar putea să fie. Dar voi chiar mai credeţi în coincidenţe?

***

Îţi plac textele Trollywood? Poţi susţine şi tu proiectul.

 

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram.

***

Următorul spectacol “NCSF” al trupei mele de parodii ZZ Bottom e pe 25 august, la Bispen Restaurant, Calea 13 Septembrie 108 – 112 (dincolo de Marriott, pe acelaşi trotuar), iar în preţul biletului intră şi un free drink de la Sâmbureşti. Biletul e 40 de lei, dar ai 10 lei reducere dacă rezervi la 0787379175 până în 15 august (adică azi).
Event aici.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
Advertisment ad adsense adlogger