Obsesii erotice – locul 4

Obsesia erotică 4 se referă la o scenă dintr-un film “vintage” mediocru, cu clişee cât cuprinde, spioni şi amoruri, numit “Besame (Noches de Casablanca)”. Filmul a fost făcut în 1963, când mama era doar o candidă copilă, şi nici nu visa că o să-l cunoască pe tata 🙂 dar scena pe care v-o voi oferi vă va face să mă înţelegeţi de ce delirez văzând-o pe magnifica Sara Montiel, în deplinătatea frumuseţii şi a rotunjimilor ei (că pe atunci nu era la modă diva-scândură, ca acum, ci diva-porumbel, cu cărniţă multă, să ai pe ce pune mâna). Iată scena:

Obsesia mea nu se referă la hoaşca stafidită care e Sara Montiel în prezent. Obsesia mea se referă la Sara cea de aici şi la floarea ei roşie. Şi se manifestă printr-un monolog interior de toată jena – doar e obsesie, ce dracu!

Ay, Sara, que estas guapa, linda y hermosa, Saritaaaa, mânca-ţi-aş floarea ta roşie cu pistil cu tot! Nu-ţi mai plimba aşa petala aia pe la gură, că fac infarct pe looooc… Ay, Sara, aş vrea să mă biciuieşti cu floarea aia roşie până uit cum mă cheamă. Sara, nu te mai uita aşa la mine că acum ies pe stradă şi bat cuţitu-n primii trei care-mi ies în cale, Sarita, muy bonita ce eşti! Sara (pe deal), joacă-te cu floarea ta roşie, arată-ne nouă, sclavilor tăi, ce ştii să faci cu ea! O, da! Nu, nu i-o arunca ăluia, că-i urât cu crăci, nu… mângâie-mă pe mine cu ea, dă-mi-o s-o pasc, ca Vaca Joy Ana, s-o rumeg până la ultima celulă de clorofilă!

Mi-a sărit inima din pieptu-mi de aramă când am văzut “La Mala Educacion”, şi am descoperit că am obsesii comune cu… Pedro Almodovar! Ce-i drept, şi Gael Garcia Bernal face o treabă de nota zece:

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

No Responses

  1. Lorena Lupu says:

    Am spus foarte clar că nu mai continui cu obsesiile. pentru că lumea le receptează f. aiurea.

  2. danuta says:

    Eu am crezut ca ajungand pe podium te-ai gandit ca asteptarile sunt mai mari si decat sa dezamagesti…. .Pana la urma obsesiile , fanteziile, n-ar trebui bagate intr-un top.Ele depind de moment, de situatie.Si ai dreptate , au fost receptate aiurea, recunosc. :))
    Ideea e ca uneori ai asa un stil misto de a descrie situatii incat te simti teleportat acolo.Din cauza asta unii au mai luat-o pe aratura.Ma gandeam ca ai stofa de regizoare de film.

  3. Lorena Lupu says:

    ok, în schimb, precum ştii şi tu, unii n-au apreciat modul în care am creat poveştile, ci m-au judecat ca pe un personaj al lor. în concluzie: lumea nu e pregătită pentru astfel de poveşti. (să ştii că am şters celălalt mesaj, după cum ai cerut.)

  4. Danuta says:

    Aici esti mai putin expusa ca om si atunci curiozitatea te determina sa cauti omul Lorena Lupu in povesti, in obsesii, in…. e dificil sa fii privita doar ca scriitoarea Lorena Lupu si povestile ei.Asta e diferenta intre o carte si un blog, cred.

  5. Lorena Lupu says:

    Dănuţa: poate te-aş fi crezut, dacă nu aş fi avut întrebări la fel de civile, legate de cele două cărţi ale mele. deci, diferenţa nu e între carte şi blog, ci între materie cenuşie şi tărâţe.

  6. Danuta says:

    Nu-ti cer sa ma crezi.Cartile nu sunt 100% fictiune,au la baza un moment , o idee, o muza sau viata personala intr-o proportie mai mica sau mai mare.In prima carte am avut si am in continuare convingerea ca exista foarte multa Lorena omul.Rondo imi va ramane multa vreme in suflet .Si recunosc ca uneori, la anumite postari , ma intreb si cum esti in realitate, ca om.

  7. Lorena Lupu says:

    Da, ok, în tot ce creează cineva e foarte mult din el, omul, pentru că nu ai de unde crea decât din tine. Dar de aici, până la a confunda omul-păpuşar cu creaţia-marionetă e cale luuuuuungă.

  8. Danuta says:

    De acum incolo poate vei primi mai putine intrebari tampite. 🙂
    Prin Hide Park – va fi publicata sau va fi doar in format electronic download-abil?
    I-am facut loc in biblioteca. 🙂

  9. Anthea says:

    Am reusit sa vad si eu ‘la mala educacion’ – super tare. Mi-am amintit de postul asta al tau cat il vedeam 😛 Si parca tot imi place mai mult ce fac Bernal si Almodovar din cantecul asta… M-am uitat pe net dupa poze cu Bernal in afara rolului…si imi place mai mult in rol haha
    Acuma ascult aceeasi chestie, cantata de Cesaria Evora..unde pierde din senzualitate, castiga in pasiune. my 2 cents

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading