Perioada de glorie şi zidul

Vin periodic gigei îndoctrinaţi de Tate şi similarii să mă plictisească masiv cu două inepţii: perioada de glorie a femeii, adică, vârsta cât timp o fugăresc masculii şi vor să i-o strecoare, şi zidul, adică momentul în care încetează masculii să te fugărească şi să vrea să ţi-o strecoare.

Unii abordează problema la modul “fear mongering”, adică, pentru gigelul care ţipă că nu ştie engleză, instigare la teamă. Ştii că într-o zi o să fii bătrână şi urâtă, şi atunci să vezi că nu o să vrem să te fugărim şi să ţi-o strecurăm, şi ce naşpa o să fie. Dar de ce o să fie naşpa? Păi cum, dacă nu vrem să te f, o să fie naşpa. Naşpa pentru cine? Pentru tine. Nu vrei tu să mă laşi pe mine să decid ce e naşpa pentru mine şi ce nu? Nu, că noi ştim mai bine ce vor femeile şi nu recunosc.

Nu, nu ştiţi.

Dintre toate minciunile pe care le propagă Tate şi similarii să-i mulgă pe frustraţi pe bani, asta e cea mai toxică. Cea în care te minte că femeia nu ştie ce vrea.

Sau că femeia pune interesul bărbatului pe locul I, şi perioada de glorie pentru ea e cea în care vor mulţi, apoi oops, vine zidul şi pleacă gloria.

Sincer, ca să ajungă cineva pe acel loc I pentru mine, trebuie să muncească muuuuuuuuuuuuuuult, să-mi dovedească faptul că merită. În rest, I’m good.

Alţii vin cu tonul nihilist – fatalist, tsss, ţi-a trecut perioada de glorie, ai trecut zidul, de azi nu mai vrem să te f. Dar pentru mine, vestea e superbă. Zău? Nu mai vreţi? Asta înseamnă că nu-mi mai trimiteţi mesaje private inepte, că-mi comentaţi on topic articolele şi că nu mai faceţi pe cocoşii chiar şi în domenii la care nu vă pricepeţi? Sign me up.

Eu nici când mă îmbrac, nici când mă machiez nu o fac cu gândul la bărbaţi. Ştiu deja că bărbaţii sunt fiinţe simple, care taxează orice tunsoare mai inventivă cu “Ce măcelar te-a masacrat”, orice machiaj mai creativ cu “Cine te-a bătut?” şi orice outfit mai ieşit din tipare cu “De unde a apărut nebuna asta”. De aceea nici nu mă prea atrag bărbaţii. Mulţi dintre ei au o gândire simplistă şi reductivă, care îmi face clitorisul să moară pe loc.

Când mă îmbrac, mă machiez şi mă tund neconvenţional o fac 1) pentru mine, să mă excite ce văd în oglindă şi 2) pentru femeile inteligente din jurul meu, care apreciază stilul.

Perioada mea de glorie a început în jur de 30 de ani, când am încetat definitiv să-mi fac griji legat de ceea ce spun gigeii şi societatea şi mi-am clarificat ce e important pentru mine. Iar zidul e un mit. Cunosc femei de 60 şi de 70 de ani care încă sunt în formă maximă, pentru că li se rupe păsărica legat de ceea ce cred frustraţii şi se desfăşoară cum vor ele.

A, că nu vine gigel să te cheme într-o croazieră prin Mediterana pe banii lui dacă ai 37 de ani?

OK. Dar dacă-ţi foloseşti timpul în mod smart, te duci tu într-o croazieră prin Mediterana pe banii tăi.

Diferenţa când plăteşti tu este că nu trebuie să te supraveghezi perpetuu, să fii mereu cu autocontrolul pornit, să nu te dezaprobe gigel că hei, el plăteşte şi dacă îl enervezi, te trezeşti debarcată pe o insulă pustie, doar cu hainele de pe tine. Diferenţa când plăteşti tu este că faci fix ce vrea muşchiul tău, cum vrea muşchiul tău, şi aia e adevărata libertate.

Şi faptul că după “zid” nu mă mai agasează gigei cu mesaje private insistente şi iritante?

Nu mai vin gigei să facă pe bărbătuşii înfoiaţi, în speranţa că mă impresionează?

SIGN ME UP.

Unde plm e zidul ăla, să-l sar naibii o dată. Să mă trateze şi pe mine oamenii ca pe o fiinţă umană, nu ca pe o bucată de carne.

***

Acest site îşi poate continua activitatea doar cu susţinerea cititorilor. Aici.

***

***

Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube şi pe TikTok.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

14 Responses

 1. Ana says:

  Fun fact: croazierele tind să fie apreciate de către persoane mai în vârstă. Fost și văzut, a fost plicticos ca naiba pt mine la 30 de ani. E mai fun să mergi cu barca 2 – 3 ore, WORST case o zi pentru experiența. Dacă mergi mai mult, e o mare de apă cu multă apă udă în jur și nimic mai mult, somn rău căci se clatină vaporul mai mereu, zgomote bizare (nu stii daca sunt normale sau nu, daca face cineva sex sau dacă te scufunzi), și la croazierele mai mari există o morgă în caz că mori. Da, e necesară si normală, dar vreau să spun că ideea de croazieră e cam overrated, chiar trebuie să fii genul de om să îți placă așa ceva, dacă nu, nu pierzi nimic. Și neapărat cu prietenii, nu vrei sa stai crispat într-un mediu (vapor mișcător) care te crispează în mod natural oricum. Apoi cu “hitting the wall”, e o porcărie în mintea omului. Toate zidurile vin din minte. Dacă am înțelege asta – și bărbații și femeile ar fi mai liniștiți sufletește. Bărbații vorbesc din fantezii la o anumită vârstă, cunosc 3 bărbați cocoși care s-au căsătorit cu femei mai in vârstă decât ei, una are băiat cu autism din altă căsătorie, iar actualul ei soț e cu 5 ani mai tânăr decât ea; clasă socială identică la ambii. Cred că e o fază în viața unor bărbați cand se cred cocoși si au lideri de acest gen, dar iubirea anulează tot, cât ține…e altă poveste. Dar merită să trăiești iubirea care ți se dă indiferent că ține 5 ani sau 80 de ani. Noi cu toții ne schimbăm sub iubire, iar croazierele nu înseamnă nimic când seara dormi în pat cu cine trebuie. Viața e plină de ziduri de tot felul, uneori se discută mai mult despre cele imaginare decât despre cele reale. Iar un zid ar trebui să fie o oportunitate de creștere și regăsire a liniștii, de noi uniuni, așa și este adeseori. Nu e o chestiune absolută unde automat mori, cum zic verginii spirituali americănezi prin podcasturi. Defapt renașterea e regula, moartea e excepția când ajungi la “zid”.

 2. Mira Mincă says:

  Lorena, știi bancul ăla cu ”la ce vârstă poate să facă un bărbat tot ce vrea?”? (A: încă niciunul n-a ajuns la vârsta aia)
  Fix același răspuns e și pentru zidul vieții. La orice vârstă o să ai parte de cretini care să-ți povestească diverse. Par d-un examplu, la 50 de ani abia acum îmi încep viața cam din toate punctele de vedere. Am uitat de câte ori de la 44 de ani am auzit ”dar ce-ți mai trebuie ție (altă) facultate la vârsta asta?” Acum nedumeririle sunt legate de al 3-lea master. Unele, legitime dat fiind burnoutul meu. Dar, din nefericire, teoria aia a jucătorului împătimit care zice că jucând în continuare (și ce nu ai) e singura cale să acoperi gaura din buget, în ceea ce privește timpul e adevărată. Majoritatea, doar băgători în seamă.
  Unul care a rămas însă în analele mele (cu sau fără despărțire a cuvântului) mi-a zis ceva de genul ”dar ce-ți mai trebuie ție să o iei de la capăt, la vârsta ta, femeile încep să se ducă pe la biserică să se spovedească, să facă cele cuvenite”…

 3. Adriana Rostogolea says:

  Cum, nu te muți la țară, la aer curat? Mvai, stai în poluarea asta și zgomot de mașini etc? Ce vrei, să stai la două minute de magazin, piață, teatru, film, mall? Ce prostie!
  Cum, nu vrei să te căsătorești? Mvaai, dar o să îmbătrânești singură și o să ai trei pisici! o să te uiți la ce filme vrei, la ce oră vrei și o să mănânci ce vrei și o să stai în pijama trei zile dacă ai chef, oribil!!!
  Cum, nici copii nu vrei? Mvaaai, și cine o să-ți aducă o cană de apă la bătrânețe? ce-o să faci, o să bei vin, dai telefon la Glovo? Îngrozitor!!!!!

  • Lorena Lupu says:

   haha, ador.

  • Mira Mincă says:

   Aia e, o să beau altceva decât apă, sau îmi iau robot să-mi aducă apă. (Că alcoolul nu mă suportă).
   Aia e încă o dată.
   Atâta s-a putut şi la mine.
   Să vie Glovo! (sau fie, merg ambele)

   • Adriana Rostogolea says:

    Am auzit că e o întreagă industrie cinematografică pornind de la gagicile care dau telefon la Glovo că sunt singure și ambetate și n-are cine să le dea o cană de apă (sau la instalator, pentru că e stricat robinetul)…

 4. Romi says:

  OMG, what a mess!
  Uite o altă inepție de-a Peștelui Chelbos pe care tanti Lorena se chinuie din răsputeri să o confirme: femeile nu pot gândi logic. O fi pentru că e femeie sau din alt motiv?
  Răspund aici și la comentariile de la articolul cu Ilinca Vandici, să fie toate la un loc.
  Prima frântură logică e că tanti Lorena se leagă de mine când eu am vorbit de un principiu general. Argumentul meu era că ”femeile sunt singure pentru că sunt selective == de fapt, ĂIA PE CARE ELE ÎI VOR nu le vor pe ele la rândul lor”. Adică nu e reciproc. Adică vrabia mălai visează. Am pus eu în discuție alegerea dintre ”cancer” și singurătate? NU. Am vorbit anume de oameni care satisfac cerințele femeilor ”selective”! M-am lăudat eu că aș vrea pe listă? Mi-am exprimat eu vreo preferință? NU.
  A doua frântură logică e că tanti Lorena se laudă cât de neinteresată e dânsa de dating, și ce frumoasă este viața în singurătate, după care se enervează la cea mai mică aluzie că ea, sau vreo femeie de vârsta ei, nu ar avea vreo valoare considerabilă pe ”piața de dating”! Adică aia de care madam nu este interesată. E ca și cum s-ar enerva că spun eu că japoneza ei e de baltă. Nu, mai rău – ca și cum aș zice că japoneza Marghioalei e de baltă, tanti Lorena nefiind interesată de limba japoneză.
  Al treilea tembelism, mânjit de spuma ceea din coltul gurii care-i apare când tastează, este că se leagă de virgula mea penibilă și uscată, după care face un articol cum nu e ea interesată de gigeii care-i fac oferte pe messenger. Unele cititoare mai neatente ar putea crede, doamne ferește, că i-aș fi oferit eu virgula mea penibilă și uscată lu’ tanti Lorena! De care ea, ca o *duamnă* ce e, nu e deloc interesată, desigur. Nu e prima abatere de acest gen, când tanti Lorena ia o zicere alandala, perfect neutră, și, în loc să se lege de adevărul sau falsitatea din ea, o transformă în ofertă personală. Apropo de virgule penibile și uscate, asta nu intră la categoria ”body shaming”? Bad, bad, tanti Lorena! Nu se face așa!
  Nu mă mai leg de modul în care tanti Lorena redefinește ”perioada de glorie” cum are ea chef ca să iasă on top, în stil Jordan Peterson, de modul în care un gigel trebuie să muncească muuuuuuult pentru a-i dovedi că merită – și el primește drept răsplată o tanti Lorena, lol – ea nefiind interesată de dating, de modul în care consideră că preferințele ei sunt etalon valabil pentru orice femeie, sau de faptul că aversiunea ei față de gigei arată clar pentru orice om cu doi neuroni că ăștia sunt singurii care se arată doritori de tanti Lorena, ceea ce o roade, pentru că-i arată nivelul ei de pe piața de dating… M-aș lungi prea mult, și oricum mesajul ăsta nu ajunge ”pe post”, iar lumea oricum nu va ști ce am scris aici.
  Dar eu știu. Și tu știi, tanti Lorena. Oricât te-ai da rotundă pe blog, insultele tale învârtite, meșteșugite și pline de venin nu-mi provoacă nici o fracțiune din durerea pe care ți-o provoacă ție un ”tanti” adresat. Pentru că știi, că dacă ești la piață cu bani de terci și tu vrei caviar, nu rămâi nemâncată pentru că ”ești selectivă”, ci pentru că ai bani doar de terci. Sănătate!

  • Nicu says:

   Eu n-am inteles mai nimic din poliloghia de mai sus, am retinut doar ca apelativul “tanti” i-ar provoca durere, ceea ce ma indoiesc profund. Meriti un bocanc slinos in gura, dat cu voluptate si aplomb. Iote cine se erijeaza in judecatorul moral al autoarei. Problemele tale sunt de alta natura, iti recomand o vizita la Obregia.

  • mujina says:

   Aoleu, câte fracturi logice…
   Deci merge femeia la piață să cumpere căpșuni. Romi, de la o tarabă plină cu terci, strigă după ea:
   – Tantiii, nu ai tu bani de caviarul meu!
   Femeia răspunde:
   – Eu am venit după căpșuni, nu după caviar, și oricum ce ai tu acolo e terci.
   Romi:
   – Hai nu te mai preface, normal că vrei caviar, că altfel de ce-mi răspundeai așa țâfnoasă? Și oricum n-ai bani de el!
   Femeia:
   – Băi omule, ești nebun? Ți-am zis că am venit după căpșuni și acolo la tine e terci, nu caviar, indiferent de ce bani am eu!
   Romi:
   – Lasă că știu eu, tanti, e clar că vrei caviarul meu. Se vede după faptul că faci spume la gură la mine. Și oricum n-ai bani de el.
   …Mai e mult până departe. Sper că ești trol, dar n-avem noi norocul ăla.

   • Romi says:

    Analfabetă funcțional… Madam, EU NU STAU LA TARABĂ.

    De fapt, în calitatea mea de animal bătut în cap, nu remarc că am ridicat tarabă din secunda în care am început să aberez despre atractivitatea cuiva pe piața de dating. Dacă nu eram nefutut și lihnit, nu făceam asta, pentru că persoana respectivă e aici ca creator de content, deci atractivitatea NU era un subiect.

    Nu am oferit nimănui nimic, nici caviar, nici terci, nici căpșuni.

    De fapt, în calitatea mea de animal bătut în cap și singurul analfabet funcțional real din dialog, n-am înțeles metafora. Cum nu cadrează cu nimic din ce am papagalit de la idolul meu Tate, nu înțeleg și sunt prea bou să recunosc că nu înțeleg.

    Nicăieri prin aceste comentarii NU AM VORBIT DESPRE CE OFER EU. Ce plm să refuze când eu nu am oferit nimic?

    De fapt, NU AM NIMIC DE OFERIT: SUNT RATAT, SĂRAC, ZGÂRCIT ȘI PROST. am de oferit singura avere a masculului low quality indezirabil: jignirea neîntemeiată care să facă femeile să se îndoiască de ele.

    Ceea ce am făcut, în schimb, a fost să remarc înfumurarea unei femei care merge la piață după căpșuni, fără să poată cumpăra, se întoarce acasă cu nimic și zice că n-a luat nimic ”pentru că e selectivă”. Pricepi românește?

    În calitatea mea de animal lugubru și infinit de dobitoc, încă n-am înțeles că femeia NU merge la piață, pentru că NU o interesează nimic de pe piața aia. Dar cum zeul meu Tate nu m-a echipat cu nimic pentru femeile care NU merg la piață, regurgitez căcatul de la el pentru că sunt prea prost să remarc că NU se aplică.

    Aș vrea să pot spune că ”fracturi logice ai tu”, DAR NU EXISTĂ. dar n-ai ce frânge, moluscă. De fapt, adevărata moluscă e zdreanța de mama care a ales să cace o otreapă atât de jegoasă și de inutilă.

    • Lorena Lupu says:

     Gigele, o scurtăm. Ești irelevant, schelălăielile tale sunt irelevante. Cară-te înapoi pe forumul de labe triste nefutute din mezozoicul târziu de pe care ai apărut și plânge-te acolo că Lorena nu e sexi. Mie mi se rupe pula să fiu sexi cu căcați ratați ca tine, nu m-am promovat ever pe baza sex-appealului, iar perioada mea de glorie se setează după criteriile mele, nu după ale tale, că e vorba de viața mea, nu despre a ta. Și ce îmi trebuie am deja. Hai, jet în morții tăi.

    • mujina says:

     Pe mine altceva mă frământă de n-o să pot să dorm la noapte. Oare „madam” e mai bun sau mai puțin bun decât „tanti”? :))

     • Lorena Lupu says:

      Ambele sunt perfecte. Faptul că un rahat low quality nu ne găsește atractive e un lucru minunat. Nu trebuie să ne batem capul și să găsim un mod civilizat de a-l refuza.

  • Lorena Lupu says:

   Gigele, ca să identifici gândirea logică, îți trebuie un creier. Unul pe care prostachele bătut în cap de tine NU îl are. De aceea ești sugativă pentru căcatul lui Tate. Pentru că proștii ca tine NU gândesc, doar reproduc papagalicește ce cacă animala aia.

   Simplu, să priceapă și gunoiul infect de tine: NU îmi trebuiți, NU mi-ați trebuit niciodată, mă doare-n cur să vă slugăresc moca și să fiu atractivă pentru voi, iar perioada mea de glorie a început când am învățat să-mi bag pula în mamele voastre curve și să vă spun sec și de la obraz că nu-mi trebuiți, prin urmare, nimic din ceea ce lătrați nu contează.

   Și presupunerea că m-ar durea că un bou bătut în cap ca tine, prost de se feresc și gropile de tine să nu dai în ele mă face tanti? ATÂT TE DUCE CAPUL, PROSTACHE. De ce mi-ar păsa mie de ce te duce pe tine capul? Not in this lifetime. Ești un ratat oarecare, care scheaună inutil în secțiunea mea de comentarii, pentru că, probabil, nu ai alte opțiuni decât să latri la femei care nu te vor. MI SE RUPE PULA DE EXISTENȚA TA.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading