Poșta redacției: Banii mei, banii tăi…

Periodic, oferim iubire cititorului nostru. În sensul în care el sau ea, sau chiar tu, de ce nu, ne trimite(ți) problema voastră de suflet pe birou@lorenalupu.com. Noi citim, cugetăm și analizăm, apoi propunem o soluție sau dăm o opinie ÎNTR-UN ARTICOL PE BLOG.

Sau în consultaţie privată, contra cost.

Mesajul de azi spune aşa:

Bună, Lorena,

Îmi place mult poșta redacției. Mi se pare că dai sfaturi foarte sincere și nu sunt mereu de acord, dar îți respect punctul de vedere. Se vede că vrei să ajuți oamenii.

Eu am o relație stabilă de câțiva ani. Ne înțelegem bine. Nu avem cine știe ce pasiune ca-n telenovele, dar nici nu am avut certuri serioase, până acum câteva luni.

Să înțelegi situația, Lorena, și eu, și iubitul meu am venit în relație cu niște economii puse deoparte. Planul era să ne luăm un apartament în comun și să fim co-proprietari.

Momentul a fost amânat, să ne cunoaștem mai bine, să nu ne aruncăm în investiții fără să știm cu cine. Apoi a urmat pandemia, apoi am rămas șomeră eu vreo două luni până când mi-am găsit altceva.

Acum două luni a murit bunică-sa de la țară. Eu îi spun să vândă terenul și casa, să investim aici la oraș, în viitorul nostru, el îmi spune că acea casă e copilăria lui și că vrea să investim bani în ea, s-o renovăm, să ne mutăm în ea și să trăim sănătos cu ce cultivăm în grădină și chestii de genul.

Sincer, Lorena, mie nu-mi convine să bag bani într-o casă care nu e a mea. Banii ăștia i-am strâns pentru o garsonieră comodă în București, nu pentru o casă la țară. Eu nu aș găsi un job potrivit pentru mine la țară, deci ce fac? Culeg cartofi cu ziua? În plus, dacă ne despărțim după, eu aș rămâne cu banii luați. Casa e pe numele lui, nu pe al meu. Dacă bag bani în ea, pot să le zic adio.

Tu ce ai face?

X.

***

Dragă X.,

Într-un fel, e bine că a apărut o situație de acest gen, să testeze cât de stabilă e relația și cât de compatibili sunteți de fapt, înainte de vreun commitment. Da, să cumpărați ceva și să puneți fiecare jumătate din bani, să fiți co-proprietari în acte e rezonabil. Să bagi banii tăi economisiți cu greu într-o casă în care chiar nu ai nici un chef să stai și să adopți un stil de viață pe care nu ți-l dorești, cu șansa ca, în caz că se termină totul, să pierzi tot, e lose-lose-lose-lose-lose situation.

El are dreptul să-și dorească o viață simplă la țară, cu cartofi din grădină și cu pui crescut în curte. Așa cum și tu ai dreptul să-ți dorești o viață simplă într-un apartament din Dristor, unde vine comanda de shaorma la zece minute după ce o plasezi. Dar dacă vă doriți lucruri atât de diferite de la viețile voastre, întrebarea reală e dacă locul vostru e cu adevărat împreună sau nu.

El ar putea să-și găsească pe una care să iubească viața la țară și să fie compatibilă natural cu el, iar tu, pe unul care se bucură să ieșiți la un club seara și să cumpărați cartofi congelați la pungă, fără să-ți țină un speech despre glasul pământului și glasul iubirii.

Și nu, nu bagi banii decât în a) chestii pe care le vrei cu adevărat și b) chestii cu acte, gen acel apartament în comun. Nu te cheamă Jeff Bezos, să arunci câteva zeci de mii de euro în fântână și să nu simți diferența. A fost efortul tău să economisești, bucură-te de bani așa CUM VREI TU, nu cum vor alții.

Cam asta aș face eu.

Sper că am fost utilă,

Lorena.

***

Acest site îşi poate continua activitatea doar cu susţinerea cititorilor. Aici.

***

***

Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube şi pe TikTok.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

4 Responses

  1. Doru Florin says:

    Oare toți cei care sunt cuplați sunt în relații călduțe? ‘Ne înțelegem bine, nu am avut certuri serioase..’ și de fapt nu se înțeleg și până în prezent nu aveau motive de cearta serioasa.
    Oare nu o fi aflat că poți sta la Țărănoaia și să faci agricultura cel mult pe Facebook?

  2. DD says:

    Ce ma uimeste cel mai tare este ca el nici macar nu i-a propus sa o faca co-proprietara cumva. Un individ care isi permite sa ceara cuiva sa investeasca in visele lui, cu banii truditi din greu, e cel putin dubios. Relatia asta e compromisa din start. Am avut si eu ceva similar, dar nu am facut “pasul cel mare” pentru ca ma faceam sclava la visele lui. O relatie ca asta nu functioneaza, cand el vede in tine sursa de finantare, nu partenera de suflet.

  3. S says:

    Fugi cat de departe poti de cine nu iti respecta dreptul la proprietate. Romantismul trebuie sa fie intotdeauna, dar intotdeauna, pe locul 2 dupa asta. Nu va lasati pacaliti/pacalite. Daca ganditi pragmatic, nu sunteti singuri pe lume, o sa va gasiti o pereche care gandeste la fel.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading