Poșta redacției: Ficuși cu bani

Periodic, oferim iubire cititorului nostru. În sensul în care el sau ea ne trimite problema lui sau ei de suflet pe birou@lorenalupu.com. Noi citim, cugetăm și analizăm, apoi propunem o soluție sau dăm o opinie.

Dar, uneori, cititorului îi e lene și ne dă problema în comentarii. Cum ar fi cel care urmează. La articolul despre oameni care nu fac nimic în casă, aka ficuși de apartament, o doamnă a pus următoarea problemă.

Mai sunt bărbații care aduc bani in casă, dar când ajung acasă, sunt ficuși de apartament. Zac în fața televizorului sau cu telefonul în mână și cam atât. Nu-si spală nici măcar ceasca de cafea, fiindcă sunt de părere că toate treburile casnice, inclusiv gatitul, sunt de datoria femeii, dacă ea aduce mult mai puțini bani in casă. Nu știu ce părere ai despre genul ăsta.

X. 

***

Dragă X.,

Hai să-ți spun un lucru minunat pe care îl pot face banii mulți. Pot plăti mână de lucru. Tanti care face curat, mâncare, ba chiar și tanti bonă pentru copii.

E stupid să stai să acumulezi frustrări în orice tip de relație, dar cu atât mai mult într-una în care banii nu sunt o problemă. Esențial e să vrea să-i dea. I-o retezi scurt că și-a luat parteneră de viață, nu slugă, și că treburile casei pot fi făcute fără sentimente negative și ranchiună de cineva plătit pentru asta.

Dacă insistă să faci tu treaba, pentru că e genul bogătaș calic – sunt destui și din ăștia – îi urezi călduros s-o f pe mă-sa și refuzi să mai petreci o zi cu el.

Dacă zice: ok, caută tu ce menajere și bucătărese vrei, te interesezi pe la cunoștințe de o tanti cumsecade și responsabilă. Problem solved. Așa, el poate fi ficus de apartament cât vrea, iar tu poți aloca timp lecturii, filmelor, spa-ului și altor plăceri.

Punctez: să ai frustrări într-o casă în care banii sunt din plin înseamnă să fii fraier. Banii nu aduc fericirea. În sensul că nu o aduc cu sacul în spinare. Dar pot cumpăra fiecare element component al fericirii în parte, inclusiv munca și timpul altor persoane.

Sper că ți-am fost utilă,

Lorena.

***

***

Dacă v-a plăcut acest text, puteți susţine activitatea siteului cu o donaţie.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

***

Ascultă Jet pe Spotify, cumpără piesa pe iTunes sau pe Amazon Music.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

4 Responses

 1. Simona says:

  Probabil ca tanti cumsecade pe care o gasesti are aceeasi problema la randul ei la ea acasa. Daca angajezi manca de lucru nu faci decat sa faci outsourcing-ul problemelor tale catre altii mai defavorizati ca tine, care nu-si permit sa faca si ei outsourcing la randul lor.

  • Lorena Lupu says:

   Comentariul ăsta e bullshit de om care a dus-o bine cu banii toată viața și nu știe cum e să fii sărac. Tanti se bucură că are un mod de a câștiga bani în plus, că altfel nu ar face munca asta. Așa se echilibrează balanța între defavorizați și favorizați. Favorizatul își outsource problema și plătește pentru serviciu.

 2. Gogu says:

  Da, și ții în continuare ficusul în fața TV-ului sau PSP. 😂. Wtf, ladies? Out ficusul. Îți iei unul adevărat. 😂.

  • Lorena Lupu says:

   Dacă are mulți bani și plătește munca în casă cum am zis, n-are decât să facă fix ce vrea.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
Advertisment ad adsense adlogger