Poşta redacţiei: M-a respins dintr-o privire

Intro: Periodic, oferim iubire cititorului nostru. Nu, Gicu, nu sub formă de sex, stai jos. În schimb, luăm o dramă personală pe care mi-o trimiteţi pe mail, pe birou@lorenalupu.com, şi găsim o soluţie, pe care oricum n-o veţi urma, dar măcar ne distrăm.

Şi misiva de data asta:

Bună, Lore, 

Sunt un tip normal. Nu-s vreun Mister Universe, dar nici nu vomiţi când mă vezi. Am un job ok, sunt civilizat, politicos cu femeile, eu aş ieşi cu mine dacă aş fi femeie. 

Vreau să-ţi scriu despre cea mai umilitoare experienţă din viaţa unui bărbat: când te duci la o femeie să-i spui că-ţi place şi ea îţi dă cu flit. Habar n-aveţi, tu şi cititoarele tale, cât de îngrozitor se simte chestia asta.

Mie îmi place să-mi beau cafeaua la un 5 to go, la câteva clădiri de birou. De cam două săptămâni, au angajat o fată nouă, foarte drăguţă. Înaltă, slăbuţă, cu ochi albaştri. Exact genul meu. 

Am intrat zi de zi să-mi beau cafeaua, m-a servit mereu foarte frumos, şi ieri, după program, am zis că mă bag şi eu în seamă cu ea. Am nimerit un moment liniştit, m-am dus la ea  şi i-am zis: “Salut, mă cheamă X, mi se pare că eşti foarte frumoasă şi…”. 

Şi, Lore, în secunda aia, tipa mi-a aruncat o privire de parcă îi pusesem un pistol la frunte şi-i zisesem să se dezbrace sau o împuşc. Nu m-a înjurat, nu mi-a vorbit urât, dar genul ăsta de reacţie pe care nu o poţi controla m-a afectat de zece ori mai tare. Nu sunt un violator, nu sunt un nebun, dar în momentele alea m-a făcut să mă simt exact aşa. 

Am mai zis ceva de genul “OK, scuze” şi am ieşit. M-a făcut praf şi pulbere, m-a făcut să mă simt ultimul cancer. 

Ce îmi recomanzi tu ca femeie? 

X. 

 

Dragă X.,

Nu ai de ce să te simţi tu neapărat vizat. O femeie care e înaltă, slăbuţă, cu ochi albaştri pentru tine e înaltă, slăbuţă, cu ochi albaştri pentru toată lumea, if you get my point.

Şi cum cultura agăţatului e mai răspândită în zilele noastre decât oricând, probabil că o fată înaltă, slăbuţă, cu ochi albaştri primeşte tone şi tone de băgări în seamă inopinate, mesaje private obscene, dix pix, obrăznicii vulgare şi e sătulă de genul ăsta de atenţie de-i vine să ia o seceră şi să radă cu ea penisuri în stânga şi-n dreapta până are şi ea parte de nişte tratament omenesc normal.

Deci, privirea aia nu ţi se adresa doar ţie, ci boului care îi dădea cf? noaptea trecută la trei, javrei care o suna din facebook messenger noaptea la 4 deşi nu se cunoşteau personal şi eventual cretinoidului care îi postase un “ke ţâţe beton aj vrea să le sug” dimineaţa la 5.

Ca să nu mai iei personal acest gen de reacţii, pune-te un pic în ipostaza unei femei obişnuite, cu un look atrăgător.

Să zicem că de mâine se umple oraşul de nişte creaturi mai înalte, mai solide şi mai puternice fizic decât tine, care, dintr-o anume formă de misecuvenism, se consideră îndreptăţite să te f***tă în anus doar pentru că te găsesc agreabil. Şi ăştia încep să se bage în seamă cu zecile, cu sutele, cu vulgarităţi, cu mârlăneli, cu insulte, şi să-ţi spună că da, ţie ţi-e simplu, că e de ajuns să fii drăguţ şi face toată lumea coadă la anusul tău.

Ignorând că, poate, pentru tine ca om, anusul e fix ultima prioritate pe pământ.

Şi unii dintre ăştia ar fi şi ofticoşi ai dracu’, şi ţi-ar face scandaluri interminabile şi măgării de nedescris pentru că nu eşti interesat.

E dreptul tău să nu fii interesat, ok? Dar, în mentalitatea lor, faptul că nu eşti interesat e un motiv de hărţuire, umilinţă, minimalizare şi strâmbe în stânga şi în dreapta.

Cam ce privire ai avea tu când ar apărea al 46436789-lea exemplar să-ţi spună că te găseşte drăguţ şi poate-poate…?

Poate că ăla e un exemplar mai blând şi mai uman. DAR NU-L CUNOŞTI, NU AI DE UNDE SĂ ŞTII.

Ce aş fi făcut eu, în locul tău, dacă mi-ar fi plăcut fata de la 5 to go: aş fi intrat absolut normal în vorbă s-o întreb dacă îi place cafeaua, care e produsul ei preferat din ofertă, interacţiune umană firească.

Apoi, aş fi mulţumit şi aş fi plecat.

Azi aşa, mâine aşa, treptat aş fi construit o familiaritate şi o formă oarecare de încredere. Şi atunci aş fi urmărit dacă există atracţie sau doar simplă prietenie.

Şi poate, arătându-te ca o persoană neinvazivă, simpatică, relaxată, ajungi chiar la performanţa să-ţi spună ea că te găseşte drăguţ şi aşa mai departe.

Acum, ce poţi face cu tipa asta este ca, data viitoare când intri după cafea, să te porţi perfect normal, să zâmbeşti şi să nu te crispezi în nici un fel. Eşti un client, cumperi cafea. Ţi-ai încercat norocul, n-a mers, dar nu porţi pică, pentru că eşti un om rezonabil şi îi respecţi deciziile. E cea mai elegantă formă de a face faţă unui refuz.

Sper că am fost utilă,

Lorena.

***

Îţi place Poşta redacţiei? Poţi susţine şi tu proiectul.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

12 Responses

  1. Andrei Cristian says:

    Super Lorena!
    Comme d’habitude 😁

  2. Ana Cristina says:

    Te-as complimenta spunandu-ti ca esti deosebita, dar nu esti deosebita, esti normala. Felicitari pt aceasta performanta! (atat de greu de atins)

  3. antigelu says:

    Perfect prezentate cauza, efectul si sfatul din final.

    Omul sa nu puna la suflet. Si sa se comporte data urmatoare ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. Breezy adica.

    Poate pe viitor sa incerce sa lege inainte o conversatie, sa poata aproxima interesul ei si care ar fi sansele sa primeasca un raspuns pozitiv la o eventuala invitatie la…cafea.

  4. Vlad says:

    Woah, ce elegant a raspuns Lorena!

    Pentru domnul care a pus intrebarea: gandeste-te ca tu esti un om de afaceri cu multi bani si o clienta cu care interactionezi foarte putin iti spune: “Hei, eu sunt X-uleasca, am observat ca ai foarte multi bani si as vrea sa iesim la o cafea” — probabil ca ai avea aceiasi privire.

    Sau esti un tip foarte inalt, si-ti spune o duduie( dupa care nu vomiti, cu job stabil samd) pe strada: “Salut, eu sunt X si mi se pare ca esti foarte inalt si as vrea sa….”.

    Nu cred ca ti-ar pica prea bine.

  5. Morbo says:

    Da, eu am făcut cu o fata care lucra intr-o cofetărie exact cum îl sfătuiești pe el. În felul asta ne-am înțeles bine și după ce, la vreo luna după ce începusem sa ma bag în seama, nu a vrut să-mi dea nr de telefon sau mailul (nu mai știu ce i-am cerut, demult, în 2010). Avea prieten (pe verificatelea) 🙂

  6. Lorena Lupu says:

    Dacă avea prieten, mi se pare de bun simţ că nu a vrut să-ţi dea nimic. Era committed.

  7. Morbo says:

    Menționez ca nu știam dacă are prieten când i l-am cerut. A spus doar ca “nu e de dat”. După aia, curând, am si văzut-o cu el. Atunci mi s-a confirmat și motivul. Chestia e ca a fost drăguță când m-a refuzat, probabil tocmai pt ca am mai făcut ceva conversație cu ea un timp pana la faza aia. Cum îl sfătuiești pe om.

  8. Morbo says:

    Și asta e indicat sa se aplice mai ales dacă abordezi pe cineva la locul ei de munca. Probabil s-a simțit mai încolțita decât într-un mediu mai relaxat, de acolo și privirea ucigătoare.

  9. Bubu says:

    Jesus folks! Vi s-au atrofiat de tot simturile? Pe cand eram inca pe piata, reuseam sa imi dau seama dupa cateva priviri schimbate daca e interesata in acel fel sau nu. Incercati, oameni buni. (Tip: de cele mai multe ori e nu).
    Si tu, care te plangi Lorenei de un nu: chiar daca parintii ti-au zis ca esti special si cel mai bun/ frumos/ insert whatever, sa stii ca pt noi ceilalti nu esti. Nu ti se cuvine nimic, nici macar sansa sa demonstrezi ca esti bun. Deal with it. Unele lupte nu pot fi castigate. Ba mai mult, vei castiga imens pierzand unele lupte. Now go live your life.

  10. 0vershade says:

    Faptul că te-a respins din prima e cel mai bun lucru care ți se putea întâmpla. Putea fi mult mai rău: să-ți dea speranțe, să te facă să crezi că ai șanse, iar după ce-o cadorisești cu tot felul de atenții să rămână gravidă cu altul…
    Asta-mi amintește de un articol mai vechi de pe-aici, ceva cu friendzone. Aia mi se pare mai rău decât un NU categoric. Cel puțin lucrurile sunt clare și-ți poți continua viața. Cu asta nu te potrivești, încearcă următoarea.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading