Poşta redacţiei: Teama de iubire

Periodic, ofeream iubire cititorului nostru, sub formă de mailuri, dar între timp, îm pandemie, mailurile au devenit de o frecvenţă aproape zilnică. Nu e o problemă, sora voastră Lorena e mereu pe fază, cu inboxul cald şi primitor pe birou@lorenalupu.com.

Mailul de azi zice aşa:

Salut, Lore,

O să crezi că sunt nebună şi o să ai dreptate. Iubesc cum n-am iubit în viaţa mea şi mă c*c pe mine de frică. 

Până acum, am avut parte numai de prăpădiţi. De trişti care dispăreau a doua zi dacă nu mă culcam cu ei, de trişti care dispăreau a doua zi dacă mă culcam cu ei, de trişti care te jigneau să se simtă ei bărbaţi şi de trişti care nu se pricep la nimic. Nici în relaţie, nici în pat. 

De câteva săptămâni, l-am cunoscut pe Y, şi cu el, treaba a mers perfect din prima. E extrem de atent. Ştie ce urmează să zic. E mereu prezent când stabilim ceva. Mă ascultă. Mă apreciază. Mă caută, dar nu e pisălog, Își respectă toate promisiunile. E pentru prima oară când simt că sunt iubită. 

Efectul, dragă Lorena, e că nu mai pot de frică. E atât de frumos, încât mi-e groază să nu spun sau să nu fac ceva greșit, să îl pierd. Mi-e frică în fiecare zi. Mi-e frică că azi e ziua când se prinde că sunt femei mult mai bune pe lume, și mă părăsește. Mi-e frică pentru că, dacă l-aș pierde, aș suferi îngrozitor. 

Ce să fac? 

X. 

***

Dragă X,

O mulțime de oameni trăiesc vieți guvernate de frică și iau decizii bazate pe frică, dintr-o nesiguranță profundă izvorâtă fie din traume,fie din ura de sine. Partea bună e că tu recunoști.

Și gigeii care înjură femei pe net o fac tot din frica indusă de faptul că n-ar face față unui dialog normal. Numai că ei nu recunosc. Avantaj tu.

E extrem de greu să-i spui unui om să nu-i mai fie frică, pentru că frica e pentru mulți un fel de a fi.

Ce cred că ar ajuta puțin e să-i propui să faceți împreună fie un curs de dans în doi, fie un sport. de contact sau, de ce nu, tenis la dublu. Toate astea implică nu doar timp petrecut împreună, ci coordonare cu celălalt, funcționare în simbioză.

Ajută, totodată, să fii un partener la fel de afectuos, de atent, de solid în promisiuni și iubibil precum îți e și el ție.

Și mai e un hook. Fă-l să se simtă bine cu tine. Dacă faci un bărbat să râdă în fiecare zi, va aștepta cu nerăbdare să mai petreacă timp cu tine.

Ah. Și exprimă toată această emoție, pasiune și nevoie în modul în care faci sex. Pentru gigei proști, sexul e activitate recreativă, ca semințele. Pentru oameni cu emoții puternice, sexul e un mod elevat de a comunica.

F***-l ca și cum nu ai putea trăi fără el și o să-l ai la picioare pentru totdeauna.

E greu să construiești încredere, pentru că fricile nu dispar niciodată peste noapte. Dar frica poate fi convertită într-o forță.

Sper că ți-am fost utilă,

Lorena.

***

Dacă v-a plăcut acest text, puteți fi susținători de nădejde.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

***

Ascultă Jet pe Spotify, cumpără piesa pe iTunes sau pe Amazon Music.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

1 Response

  1. Radu says:

    Mereu vor exista oameni mai “buni” decat noi.
    Din exprimare eu inteleg ca sunt amandoi oameni cu experienta in viata.
    Experienta lui nu a venti citind pe net, sunt convins ca si el a avut parte de experiente mai bune si mai naspa cu femei, a intalnit si femei mai bune si mai rele.
    De cate ori ne e teama ca o sa se intample ceva rau in viitor, e bine sa ne amintim sa fim recunoscatori pentru ce avem in prezent si sa nu cedam tentatiei de a fi prea calculati in reactii si atitudini, pentru ca atunci ne diminuam bucuria din prezent si cladim si o imagine nerealista asupra cui suntem de fapt, ne inlocuim cu o persoana anosta care nu poate nici sa sufere nici sa se bucure.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading