Stil cu trotil: puloverul oversized

Există anumite articole de îmbrăcăminte care țipă glam, fashion, pisica sexy pe acoperișul fierbinte. Și există piese care par să se condamne, pe sine și pe purtător, la cimitirul modei.

Dar dacă ești cititor frecvent de Lorena Lupu, știi că noi credem cu tărie că regulile sunt inventate de oameni meschini și plictisitori să aibă prilej să frece la cap oameni cu tendințe de slugărnicie. Taman de aceea, vom lua câte un articol vestimentar de acest tip și îl vom analiza ca pe un style powerhouse. Iar când se mai activează şi eventuali donatori pe acest site, vom produce şi şedinţe foto însoţitoare.

Împricinatul de azi: puloverul lălâi oversized. Ăla pe care ţi-l tricota bunică-ta. Ăla pe care ţi-l fac rudele de care ţi-e ruşine cadou de Crăciun. Ăla pe care îl ascunzi adânc în şifonier şi nu vrei să fii prinsă purtându-l nici în cele mai negre coşmaruri. Pentru că te face să pari ca şi cum te-a proiectat Anca Petrescu (arhitectul vinovat pentru Casa Poporului.)

Ideea acestui text mi-a venit de fapt dintr-un comentariu la un status al meu despre cadouri neinspirate. O tipă se plângea că a primit un pulover maro cu trei numere mai mare şi nu ştie ce să facă cu el.

1. Boho chic diva.

Caută prin garderobă o fustă lungă, înflorată şi nişte cizme comode cu toc mediu. Fusta fiind lungă, poţi purta sub ea ce dresuri vrei tu (şi câte perechi vrei), sau chiar colanţi, sau colanţi ŞI dresuri, să combaţi frigul de afară.
Pentru că şi fusta, şi puloverul sunt bulky, pune-ţi în valoare talia cu un cordon gros.
Apoi, adaugă trei coliere şi patru brăţări artizanale, nu foarte rafinat finisate.

Comfy casual.

Dacă puloverul are deja volum, vrei nişte pantaloni skinny fit, să ai contrast. Mergi pe jeans simpli, stâmţi, lungi. Nu, nu vrei gleznă la vedere pentru că, după ce că puloverul te împlineşte în volum, numai de iluzia de picioare scurte n-ai nevoie.
Şi, ca să dai sare şi piper, ia nişte sneakers spectaculoşi, cu format îndrăzneţ, eventual nişte Adidas sau Nike, dacă ţi-i permiţi. Dacă nu, există suficienţi producători de încălţăminte sportivă cu forme şi culori ieşite din tipare, la preţuri ok.

3. Grungerella.

În anii 90, era sărăcie postcomunistă, drept care, hainele se moşteneau de la copiii mai mari şi multe arătau ca salvate direct din tomberon. Noroc că a venit stilul grunge, să transforme urâtul în interesant.
Dacă puloverul tău lălâi e suficient de lung, foloseşte-l drept rochie. Dacă ţi se văd testiculele pe dedesubt, vorba bancului, adaugă o fustă scurtă, neagră. Se adaugă ciorapi de damă negri, 60 DEN sau mai mult, nu neapărat cu firul dus pentru că nu vrem să fim clişee ambulante.
Şi nişte bocanci statement cu ţinte.
Se ia un eyeliner negru şi se conturează intens ochii, şi sus, şi jos.
Se serveşte rece, cu un album de Nirvana în căşti.

4. Sexy and I know it.

Sunt pantalonii ăia de animatoare de club: din latex, cu diverse decupaje, pietricele, fermoare neaşteptate, mulaţi până la refuz. Arată bine, i-ai purta şi în viaţa reală, dar nu vrei să pari că o vinzi la colţ cu 50 de lei partida.
Combină pantalonii ăştia kinky cu un pulover lălâi oversized şi cu nişte cizmuliţe de piele întoarsă sau catifea. Elementul sexy se integrează brusc într-un context mai omenesc şi devine doar un detaliu interesant.

5. Voluminatrix

Enter trendul body positivity, şi iubirea faţă de volumul corpului omenesc. Se ia numitul pulover lălâi. Se iau nişte pantaloni palazzo, cu craci foarte ampli. Se ia o eşarfă imensă, pe care s-o drapezi peste umeri şi gât. Se ia o atitudine aferentă: Ocup cu mândrie fiecare centimetru de loc în spaţiu, şi când trec eu, trece un om cu greutate, nu un fluieră-vânt.
Oamenii se vor da la o parte din calea ta să-ţi facă loc. Pe testate.

Concluzia: aparent nesexy şi deloc flatant, puloverul lălâi este unul dintre cele mai versatile articole de îmbrăcăminte. Foloseşte-l cu imaginaţie.

***

Îţi plac textele Trollywood? Poţi susţine şi tu proiectul.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading