Unde a dispărut sportivitatea?

Nu mă uit la fotbal. Mai mult, când vin diverse campionate și bărbații din blocul meu încep să urle la goluri de zici că și-au prins bijuteriile în arcul canapelei, îmi vine să îmi bag adânc în toate mămicuțele lor care nu au căutat să le creeze un spectru de interese mai evoluat și mai complex.

Dar imaginile de ieri, de la finala Euro 2021, au devenit virale și nah. Volens, nolens, au ajuns și în vizorul meu.

Un lucru care mi-a plăcut de fiecare dată în palidele și neconvingătoarele mele tentative de a face sport a fost ideea de sportivitate. Hă? o să facă Gogu, care trecuse pe aici să caute poze cu țâțe.

Sportivitatea e forma aceea de demnitate care spune să respecți mai mult ideea de sport în sine și virtuozitatea acestuia, decât să cauți să te impui cu tot dinadinsul. E o formă de disciplină interioară care duce la câștig pe calea perfecționării tehnice, nu prin abilitatea de a da mai fioros din coate și a face piedică, și care presupune ca, dacă adversarul se dovedește mai bun decât tine în anumite momente, să ai grația și generozitatea să recunoști și să aplauzi.

Pentru că, în definitiv, fără o valoare de acest tip, sportul în sine nu e mare lucru. Mai ales dacă vorbim despre fotbal. 11 hăndrălăi fug după o minge. Când s-o ajungă, îi mai dau un șut, să aibă după ce fugi. Zici că e metafora perfectă pentru viețile lor amoroase.

Faza de ieri, cu englezii care huiduiau imnul național al Italiei, a fost o încălcare flagrantă a ideii de sportivitate și a oricărei forme de generozitate. Și vedeți? Am punctat pe acest blog de mai multe ori cât sunt de toxici bărbații cu femei. Dar, iată. Un prim exemplu de masculinitate toxică față de alți bărbați. Un mod de a călca în picioare valorile altora, complet fără motiv și fără finalitate, doar pentru că ești mitocan și prost.

Ieri, pe Stadionul Wembley, Italia a repurtat două victorii, nu una. Pe de o parte, a câștigat finala Euro 2021. Dar pe de alta, a învins la conduită. Ceea ce, pe plan strict uman, valorează mai mult decât o biată cupă de tinichea.

***

Dacă v-a plăcut acest text, susţineţi activitatea siteului cu o donaţie.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

3 Responses

  1. Morbo says:

    doar barbati huiduiau?

  2. Gigel says:

    Cum te pricepi tu la toate! Dincolo de asta, cum duci tu orice topic catre sex si organe sexuale! Stau, esti libera sa faci ce vrei! Sper ca poti accepta si critici…Esti agresiva, prin urmare, iti umbresti feminitatea!

    • Lorena Lupu says:

      Critica presupune să ai habar ce critici. Când bați câmpii pe lângă, nu critici, ci doar aberezi prost și fără sens. By the way, cine te-a mințit pe tine că feminitatea e ceva relevant pentru mine, sau ceva prin care mă definesc? Ce-ar fi să-ți vezi tu de feminitatea ta, pizdoiule, și să nu-ți mai dai cu părerea despre a altora, mai ales dacă nu te paște vreodată șansa să ajungi în preajma numitei feminități? Dobitoc făcut grămadă.
      De-asta e importantă educația referitoare la identitatea de gen. Să priceapă și gunoaiele proaste ca tine că sexul biologic nu e neapărat totuna cu cel asumat al cuiva. Prin urmare, nu e cazul să aberezi despre feminitate unor oameni pe care nu-i cunoști. Despre logică și intelect ce știi să spui, căcatule? Sau astea ți-s străine cu totul?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading