Uneori, răspunsul e un „nu” evident

Citeam un status pe social media al unei amice, care fusese martoră la o ceartă în parc. Cuplu de adolescenți. El făcea o criză de gelozie că de ce ea nu poartă sutien, și că, uite, toți gigeii se uită la ea. Ea încerca să-i explice omenește că, pe caniculă, sutienul e o tortură. Și subscriu, chiar este. E ca și cum îți strânge ceva sânii în clești de fier.

Tipul a făcut ce fac dintotdeauna bărbații care Nu merită păstrați: a continuat să țipe că uite, se uită gigeii. Și fata s-a enervat și l-a băgat în morții lui. Remarcabil de inteligent pentru o adolescentă. Eu am tot văzut situații când fata a cedat și, deși suferea fizic, i-a făcut pe plac boului care își punea propriul ego mai presus de nevoile umane normale ale persoanei de lângă el.

Am văzut inclusiv caz de fată care începuse să crească binișor pe Instagram, deja veneau campaniile plătite, avea un al doilea venit de acolo, până când s-a trezit bovina din dotare să mugească că de ce se postează ademenitoare pentru alți bărbați, și că nu admite ca femeia lui să fie ținta dorinței obștești. Și proasta mea și-a închis Instagramul și a renunțat la un venit agreabil și obținut prin ceva ce-i plăcea să facă, doar pentru că boul își punea propriul ego mai presus de succesul și veniturile persoanei de lângă el. Încă n-am întâlnit femeie combinată cu influencer bărbat care să țipe la el să se dea jos de pe internet și să nu mai facă bani, că sigur se uită alte muieri cu jind.

Bine, dar nici un influencer bărbat n-ar permite vreunei idioate care nu-i apreciază eforturile și rezultatele să îi mănânce energia cu istericale. Asta fac eu, de aici vin bani, dacă îți convine, bine, dacă nu, nu uita să scrii neamurilor.

Adeseori, când sunt întrebată de ce nu m-am măritat, răspund că: dacă un bărbat își ia nevastă, se cam înțelege de la sine că ea îl va susține în tot ce vrea el să realizeze. Dar dacă o femeie își ia bărbat, se cam înțelege de la sine că ea va trebui să renunțe la o grămadă de ambiții personale să fie el ok cu egoul.

Și atunci, nu mai bine îți vezi de ambiții personale și acorzi atenție celor care ți se alătură natural să te susțină, nu să te încurce?

„Da, iubita, luna asta au venit 400 de euro din Instagram. Uite ce putem face ca luna viitoare să vină 500.”

Dacă zice asta, înhață-l, că merită păstrat.

Iar ăla care te pune să porți sutien vara, să nu se uite gigeii la tine? Trimis urgent la coteț, să mediteze lung dacă vreodată în viață îi va mai spune unei femei ce să poarte. Și a doua zi, te duci la școală fără sutien, ȘI cu cel mai obscen decolteu din tot dulapul, să se holbeze gigeii și să facă pariuri dacă se ivește sfârcul până la urmă, sau nu. Și prostul să nu mai poată cârâi nimic, de vreme ce NU mai sunteți împreună.

N-o să citez o feministă, ci un mascul alfa, dar unul trecut prin viața reală, nu doar wankereala de internet. Jordan Peterson: „Dacă nu asculți o femeie când caută să-ți explice ceva, o vei asculta în tribunal, la divorț.”

Fetelor, fiți adolescenta care îl bagă pe prost în morții lui când ăla insistă aiurea și nu ține cont de binele ei, nu fraiera care-și închide contul de influencer să facă pe plac unui idiot nesigur pe el.

În fond, un bărbat care e ok cu sine și cu tot ce face are reacția: „da, mă, gigeilor, holbați-vă. Voi aveți doar holbatul, dar eu am dormitorul. 1 – 0 pentru mine.”

Și ăsta e bărbatul care merită păstrat. Restul sunt un „nu” evident.

***

***

Dacă apreciezi acest articol, poți susține la rândul tău site-ul în singurul mod care contează. Aici. Pentru donații de 50 de euro sau mai mult, îmi poți propune tu un subiect. Pentru donații de 25 de euro sau mai mult, poți propune o poezie pentru cele 365 de zile de poezie.

***

***

Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube şi pe TikTok.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading