They see me rollin’

Nu vă luați după poza de intro. Masajul facial cu rollerul de cuarț se face când ești demachiat și cu pielea proaspăt curăţată. Fotografia e strict cu titlu de prezentare.

Când vorbim de îngrijirea pielii la vârsta matură (vârsta la care începe în realitate să te intereseze îngrijirea pielii, pentru că la 20 de ani vii abţiguită de la club la 4 dimineaţa şi te culci direct machiată, în ideea că oricum zicea reclama că fondul de ten are şi acid hialuronic), se scriu tone de texte despre componenta antirid.

Dar prea puţine despre partea de tonifiere, deşi, în realitate, momentul în care o faţă începe să arate “bătrână” e când muşchii îşi pierd fermitatea şi lasă pielea şi grăsimea feţei să se ducă în jos.

Poţi masca riduri fine cu o bază de makeup îmbogăţită cu silicon. Dar o faţă care atârnă ca aceea de shar pei nu o poţi masca cu nimic.

Despre masajul facial se scrie mult prea puţin în România, dar cum eu ţin la frumuseţea cititorilor mei (da, gigel, şi ţie poate să-ţi pese cum arăţi, în loc să râzi de bărbaţii care merg să se penseze, ai face mai bine să te ocupi de monosprânceana ta), o să deschid subiectul.

Cu un instrument deopotrivă util, plăcut şi atractiv estetic.

Şi anume, rollerul de cuarţ.

Multă lume colectează pietroaie colorate (bucăţi de cuarţ) pentru energii pozitive şi chestii. Eu, după cum ştiţi, nu sunt genul ăla, nu ard beţigaşe, nu îl invoc pe zeul curăţeniei spirituale, nu îmi fac clismă cu uleiuri esenţiale şi nu îmi pompez karma, zenul şi feng shuiul. Dacă vreau energie pozitivă, pun o piesă de Gogol Bordello şi am rezolvat.

Dar realitatea e că masajul gentil pe care îl oferă rollerul de cuarţ îţi dă o stare de linişte şi de concentrare pe care, să zicem, nu ţi-o dă un aparat modern de masaj pe baterii. Contactul cu piatra răcoroasă e blând şi alinător. Două-trei minute de masaj şi te cuprinde o relaxare profundă.

Sigur, acest lucru poate fi atribuit energiilor şi puterilor supranaturale, dar, în realitate, ţine mai degrabă de componenta naturală de detensionare a oricărei forme de masaj. Multe cazuri de dureri de cap apar din cauza muşchilor încordaţi ai frunţii şi ai capului, reacţie viscerală provocată de stres şi presiune. De aceea, de exemplu, multă lume spune că, după ce a început să-şi injecteze botox în frunte, a încetat să-i mai doară capul.

Dar tratamentul cu botox costă câteva sute de euro şi trebuie repetat la şase luni, rollerul de cuarţ costă câteva zeci de lei, până în 100, şi asta dacă eşti o împătimită a brandurilor, şi îl ai pe tot restul vieţii.

Există mai multe moduri de a utiliza rollerul de cuarţ. Unii îl folosesc după demachiere, pentru o şedinţă de masaj facial. Partea mai mare se foloseşte pentru pielea feţei, cea mai mică de la capătul opus, pentru zona ochilor.

Alţii îl folosesc în timpul tratamentului cosmetic, pentru absorbţia mai bună a produselor de îngrijire.

Şi alţii îl ţin în frigider, să fie foarte rece, şi îl folosesc după finalizarea tratamentului cosmetic, pentru închiderea porilor.

Aşa cum exerciţiul regulat face muşchii corpului să fie fermi, tonifiaţi şi plini de vitalitate, masajul regulat al feţei face ca muşchii acesteia să îşi menţină energia, fermitatea şi elasticitatea tinerească. E, practic, fitness pentru aceşti nenumăraţi muşchi minusculi care îţi fac faţa să se mişte şi să capete diverse expresii. În paranteză fie spus, motivul pentru care unele operaţii estetice creează impresia vizuală de deformat şi de nenatural e modul în care paralizează sau chiar secţionează o parte dintre aceşti muşchi, care în timp îşi pierd şi forţa, iar stricăciunea devine în unele cazuri ireversibilă.

OK.

Aşadar, rollerul cu cuarţ este bicicleta de cameră a feţei tale.

Un alt rol extrem de util pe care îl joacă masajul facial cu rollerul este drenajul limfatic la nivelul ganglionilor localizaţi pe faţă şi gât. Activând circulaţia limfatică (şi pe cea sangvină, evident, pentru că masajul nu face discriminări de culoare şi gen), se stimulează eliminarea toxinelor şi regenerarea.

Tot prin stimularea circulaţiei sangvine în zonă, în special după aplicarea cremelor, serurilor, ampulelor (nu râde, gigele, chiar aşa se numesc), se stimulează absorbţia mai promptă şi mai eficientă a substanţelor nutritive, hidratante, revigorante, vitaminizante şi colagenizante pentru tenul tău stresat de provocările zilnice, poluare, degenerarea specifică trecerii timpului, eventuale oscilaţii în greutate şi eventual opt ore de machiaj la muncă.

Dacă, însă, ai în program o seară de destrăbălare, clubăreală şi golăneală, şi vrei să arăţi ca o divă, poţi folosi rollerul răcorit pe la frigider să îţi închizi porii după ce te-ai cremuit, hidratat, îngrijit, şi, înainte să treci la tencuială. Închiderea porilor creează un machiaj mai rezistent, cu un aspect mai uniform şi mai fin. Şi da, poţi ascunde porii cu o bază de machiaj de ultimă generaţie, dar parcă e mai sănătos pentru pielea ta să ai grijă de ei înainte, în mod natural.

Efectele rolei de cuarţ în timp, după câteva săptămâni de utilizare zilnică?

Vine lumea la tine să te întrebe dacă ai slăbit. Muşchii tăi faciali antrenaţi şi tonifiaţi cu rollerul încep să lupte cu atracţia gravitaţională şi să susţină altfel depozitele de grăsime de la nivelul feţei, iar asta, ca în cazul gimnasticii, se vede cu ochiul liber.

Vine lumea să te întrebe ce ai făcut, de arăţi atât de bine.

Şi tu, în glumă:

-Duş.

Am avut dintotdeauna roller de cuarţ şi mi-a decorat foarte frumos biblioteca, până acum, de pandemie, când, cu purtarea zilnică a măştii, am remarcat că făcusem fălci de coana Chiva. Şi nu doar eu. Cosmeticiana mi-a confirmat că pandemia fălcilor de coana Chiva îi dă ore suplimentare de muncă de la toate vanitoasele obsedate de aspectul lor fizic. Sau, cum a formulat-o ea: într-adevăr, presiunea asupra jumătăţii inferioare a feţei a dus la o pierdere de tonus pentru noi toţi.

Putem noi să tolerăm fălci de coana Chiva pe feţele noastre de Afrodite?

Noup.

Când am văzut că scoate un roller de cuarţ şi îmi recomandă să-l caut prin magazinele de cosmetice, am început să râd.

-Doamnă, suntem între noi, cunoscătorii. Am roller de cuarţ acasă.

-Atunci, ai putea să-l şi foloseşti, a zâmbit ea ironic.

Zis şi făcut.

Şi mă uit la poze de acum zece ani, când eram eu ileană cosânzeană. Am faţa mai zveltă acum. Nu, nu e lifting, nu, nu sunt fire de suspensie, nu e liposucţie. E un banal obiect pe care îl găseşti la orice magazin de cosmetice care se respectă.

Enjoy!

Iar care te apuci să ragi că acesta ar fi un advertorial: mă vezi cumva recomandând un brand anume? Cum, nu? OK. Nimeni nu te plăteşte când promovezi detergentul obişnuit.

***

Dacă ţi-a plăcut acest articol, susţine site-ul cu o donaţie.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: