BOR nu vrea ideologii nocive

Era evident că, o dată pusă pe tapet tema educației sexuale, era obligată și biserica să se bage. Cum altfel?

Astfel că, ieri, BOR a dat prompt un comunicat de presă, în care a vituperat fioros împotriva “disocierea şcolii de orice tip de ideologie”.

Partea ironică ştiţi care e, stimaţi cititori? Că şi religia este tot o ideologie. Iar când a fost vorba să fie eliminată din programa şcolară, au început popii să ţipe ca din gură de şarpe că aoleu, ăvai, blăstămaţilor.

Şi când vorbeşte de ideologie, BOR insistă şi cu adjective dure: “asadar, finalitatea nu este conectarea mintii elevilor la ideologii invariabil nocive, fapt probat constant in istoria contemporana a umanitatii.”

Acum, hai să vă spună sora voastră un exemplu de ideologie nocivă la propriu. Nu doar în istoria contemporană, ci din cele mai vechi timpuri. O ideologie care a dus la sute de mii de victime arse pe rug sau torturate în calitate de eretici, reali sau imaginari. O ideologie care şi-a făcut titlu de glorie din a îi decreta ca itineranţi în rai pe cei care se conformau şi combustibil pentru focul veşnic al ghenei pe cei care nu. O ideologie care dă oricărui dac verde dreptul să se creadă mai bun decât tine, să se oploşească pe capul tău şi să te frece agasant la melodioară.

Exaaaact.

Vorbim de religie.

Mai ţineţi minte print screenurile astea care circulau pe faţăbuci acum câţiva ani, cât nu luai ban pentru simplul fapt că respirai zgomotos?

 

Exact. Exact ăştia s-au trezit să abereze cum că îndoctrinarea cu o ideologie face rău copiilor, Citez din comunicatul lor de presă de ieri:

“Ideologizarea informatiilor transmise elevilor in cadrul scolar, care trebuie sa ramana unul curat si neutru ideologic, inclusiv pe teme legate de sexualitate, este in totala contradictie cu scopul real si ultim al educatiei.”

Sau:

“Constitutia Romaniei prevede: “parintii sau tutorii au dreptul de a asigura, potrivit propriilor convingeri, educatia copiilor minori a caror raspundere le revine” (art. 29, alin. 6); de asemenea, “libertatea gandirii si a opiniilor, precum si libertatea credintelor religioase nu pot fi ingradite sub nicio forma. Nimeni nu poate fi constrans sa adopte o opinie ori sa adere la o credinta religioasa, contrare convingerilor sale” (art. 29, alin. 1); asadar, nu exista niciun temei obiectiv pentru ca Statul sa impuna un model ideologic in educatia copiilor, peste acordul si convingerile parintilor.”

Acum să revedem, dragi cititori, exhibit 1 de mai sus. Remarcăm mica discrepanţă între ce vrea muşchiul nostru şi ce vrea muşchiul altuia?

OK.

Dar ironia nu se opreşte aici.

Reprezentanţii unui cult destinat adorării unei fiinţe imaginare zic aşa: “Biserica este favorabila oricarui tip de educatie cu adevarat (nu imaginar), utila si autentic formatoare pentru copii si tineri.”

Din nou. Nu trebuie să ai detractori când, din ceea ce emani, te demontezi tu singur.

Apoi, taichii continuă să ne spună cum decizia legată de educaţia tinerilor ar trebui să fie după bunul plac al părinţilor, şi ce nasol că acest lucru ar fi preluat de şcoală. “Consideram ca pregatirea pentru viata intima si de familie trebuie sa fie lasata in primul rand in sarcina familiei care poate aprecia corect si obiectiv stadiul de dezvoltare psiho-fizic, intelectual si emotional al copilului.”

Ştiaţi că… Ăăă… Educaţia a fost după bunul plac al părinţilor şi până acum? Şi dacă în continuare există atâtea mame minore şi infecţii cu boli venerice, e taman dovada faptului că o proporţie semnificativă a părinţilor nu sunt foarte buni la a-şi educa corect copiii?

Apoi, BOR trece la a abera despre cum scopul educaţiei sexuale e să înveţe copiii de 4 ani să se masturbeze. LOL. Sunt atâtea ţări, multe din vestul decadent, care au ore de educaţie sexuală, şi niciuna, niciuna nu include astfel de elemente în programă. Dimpotrivă. Sub 18 ani, nu poţi nici măcar să te uiţi lung la un minor că vine potera să te salte şi da, treaba asta e luată în serios, nu ca în Românica, unde dobitoci de 40 de ani corup minore de 12 şi judecătorul zice că minora a consimţit.

Un element care lipseşte din comunicatul lor de presă de acum, dar a fost în precedentele (link aici), e următorul sâmbure de înţelepciune:

“Conștienți fiind de importanța educației tinerilor pentru a răspunde provocărilor societății actuale, considerăm că identitatea și viața persoanei umane nu se epuizează într-o realitate exclusiv biologică sau socio-culturală.”

Suuperb. BRAVO; BOR! Forzaaaa!

Dacă datul exclusiv biologic NU defineşte persoana, înseamnă că

A) De mâine, BOR ar trebui să oprească discriminarea la adresa femeilor şi să ungă femei popi

B) De mâine, BOR ar trebui să recunoască şi să accepte persoanele transgender şi nonbinary. Adică exact cele a căror identitate şi viaţă nu se epuizează într-o realitate exclusiv biologică”.

De ce era în comunicatul lor din aprilie, dar nu şi în cel de ieri?

Poate pentru că cineva binevoitor le-a atras atenţia că tocmai şi-au dat masiv cu p**a peste ochi?

Dar există şi un lucru pozitiv în comunicatul de presă BOR, şi sora voastră e un om corect, care vede şi latura pozitivă.

Măcar BOR nu încearcă, ca boul naţiunii Daniel Funeriu, să ne prezinte mamele minore drept un lucru pozitiv şi lăudabil. 

***

Dacă v-a plăcut acest text, susţineţi activitatea siteului cu o donaţie.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

2 Responses

  1. cvbnxdfsg says:

    ref. mesaj eroare: da, tot apare. si tot ca pana acum, un refresh deschide pagina corect.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: