Despre istericale, extremisme, idei fixe şi alte bazaconii

Orice artist are câţiva parteneri media pe care ştie că se poate baza. Poate că restul lumii are alte priorităţi, poate nu binevoieşte muşchiul lor să ia notă de faptul că tu ai un proiect nou, cert e că, în condiţiile astea de banare pe Facebook deasă, nedreaptă şi pe motive tâmpite, partenerii tăi din media vin şi te susţin la nevoie.

Un astfel de ban idiot am avut eu toamna trecută, exact în buza turneului Trollywood, şi un astfel de partener media mi-a fost, fără ezitare, fără “vai, dar eşti prea chizdoasă pentru noi”, fără alte figuri, băşini, aroganţe şi aere, postul de televiziune clujean NCN. Oamenii m-au ajutat cu interviu scris înainte de plecarea în turneu, cu interviu în studio în ziua lansării, cu tot ce se putea omeneşte – şi mediatic – face, fără senzaţia că îmi fac o imensă favoare. Deşi îmi făceau, că nu avusesem o lună acces la followingul meu.

M-au susţinut, m-au promovat, şi nu mi-au cerut nimic la schimb, pentru că pur şi simplu aşa ajuţi un artist pe care-l apreciezi.

Ieri, NCN a anunţat nişte job openings pe zona Cluj. Mai exact, trei reporteri, doi cameramani şi doi editori video. Detalii, în caz că sunteţi clujeni şi vreţi de muncă, găsiţi aici.

Şi, subit, s-a născut în subsolul meu un scandal total retardat. Un nene a început să ţipe că îşi face DC News, un site de ştiruţe pesediste şi propagandă rusească, televiziune, şi că eu îi fac promovare.
Wait, what?
“Da, că au acelaşi patron!”
Wait, what?
“Da, că Răzvan Dumitrescu de la DC News e patron şi aici.”
A intervenit Victor Lungu, amicul meu de ani buni, şi intervievatorul meu de la numitul NCN, băiat cu care mu*im PSD-ul în cor de dimineaţa până seara, şi avem amândoi ban pe motiv de mu*epsd, să explice: Nope, Răzvan Dumitrescu nu e şef la NCN, e un simplu angajat, pentru că politica televiziunii e să aibă oameni din ambele tabere, şi să-i lase să dezbată.

Ca să existe polaritate de viziuni, nu un consens plicticos, precum vezi la televiziunile trompetă.

Desigur, dacă în loc de isterici psihopaţi #rezistenţi intrau isterici psihopaţi antenişti, puteau să ragă opusul, că oh, vai, televiziunea asta suge sloboz sfânt direct din penisul îmbârligat al lui Soros, că îi are pe oamenii din echipă cu înclinaţie de dreapta.

Apoi, acel cineva mi-a năvălit în mesageria privată şi a avut loc un schimb fascinant de replici, din care citez doar următoarea minunăţie.

 

Deci, stai, cum? Zi mersi că am zis doar DC News, că puteam să fiu necruţător şi să zic Antena 3? Zi mersi că am zis vioara 1, că puteam zice toată orchestra, cu tot cu dirijor şi cu tanti de la bilete? Zi mersi că am zis de mă-ta doar că e o femeie uşoară, şi n-am pretins că ar satisface întreg poporul chinez cu orificiul posterior? Dacă nu mâncam c*cat cu linguriţa de ceai, ci cu polonicul, era mai ok?

Dar potenţiala valoare de adevăr a ce borâm pe gură chiar nu constituie temă de preocupare?

M-a dus cu gândul la o ceartă pe care am avut-o la un moment dat cu un fan adolescent, care mi-a trântit următoarea înţelepciune: “De ce, trebuie să fie adevărat, ca s-o spun?”

Băi, da, într-o lume onestă şi cu sens, ca aia pentru care se presupune că militezi când ţipi jos PSD şi jos penalii, trebuie ca un anumit lucru să fie adevărat, ca să-l spui. Altfel, care e diferenţa între tine şi Dragnea? Amândoi minţiţi senin şi cu aceeaşi convingere. Nici unul nu aveţi vreo urmă vagă de grijă dacă e adevărat ceea ce spuneţi sau nu.

Aşadar, da, Răzvan Dumitrescu este realizator tv la NCN, şi da, Lungu şi o grămadă de alţi #rezistenţi sunt şi ei angajaţi NCN, şi nu, nu îi fac eu lui NCN politica editorială, deci nu mă interesează pe cine angajează şi de ce, dar da, NCN a promovat cartea mea “Trollywood”, care îmi descrie cu supra de măsură viziunile politice, şi, da, există un anumit lucru pe lumea asta care se numeşte recunoştinţă, iar când NCN va mai anunţa joburi, o să le dau share în continuare.

Şi cui nu-i convine asta, e invitat să şi-o cunoască biblic pe mă-sa.

Nu e ca şi cum aş fi sluga lui #rezist, sau #rezist mi-ar dicta ce să fac. Da, eu am folosit platforma acestui blog să promovez dezinteresat valorile #rezist de cum s-a format mişcarea. Invers, nu prea s-a întâmplat nimic.

Iar dacă e să mergem până la capăt cu sinceritatea, e bizar cum ultimul ziar bucureştean care a publicat un articol despre mine a fost, back in the day, chiar Evz, şi ultima televiziune care m-a solicitat a fost Antena 1. Adică oameni “din tabăra cealaltă”. Cei “din tabăra mea” sunt prea ocupaţi să şi înalţe singuri statui.

***

Îţi plac textele Trollywood? Poţi susţine şi tu proiectul.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: