Toată lumea din familia noastră urlă!

Apără-mă de familie, că de străini mă apăr şi singur.

Degeaba vrem o ţară ca afară, dacă nu învăţăm să comunicăm, să ascultăm şi să înţelegem, pare a spune Radu Jude, în Toată lumea din familia noastră, noul lui atac glorios la adresa stilului românesc de a interacţiona cu oamenii pe care se presupune că ar trebui să-i iubim şi să-i protejăm. Izul de Românie este dat de mitocănia crâncenă, detestabilă, insuportabilă, care zace în fiecare dintre noi şi pe care, prin puterea exemplului personal, îl inducem copiilor noştri.

Restul cronicii, pe Tabu.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

No Responses

  1. andriespaul says:

    da, f adevărat. în alte locuri cu alţi oameni părem altceva, dar acasă suntem naturali !

    • Lorena Lupu says:

      cu atât mai trist dacă “naturalul” cuiva este mitocănesc şi scârbos.

      • andriespaul says:

        sunt de părere că a accepta pe cineva cu toate neajunsurile sale, cu greşeli, cu tot felul de ciudăţenii, cu toate fisurile de caracter înseamnă a’l iubi.

        • Lorena Lupu says:

          sunt de părere că a iubi pe cineva presupune să te porţi cu suficient tact încât să nu-l supui cu sila fisurilor tale de caracter. nici un om nu e dator să ignore din iubire lipsa de iubire a altuia.

  2. andriespaul says:

    U’re right dar fiecare trăieşte cu ce a primit SAU NU A PRIMIT. ai primit dragoste, dai dragoste, ai fost respins, vei respinge şi aşa mai departe. 🙂 am pus măna pe o carte fascinantă numită ”de la respingere la acceptare” de charles richard solomon..el explică mai bine decât mine. 🙂

    • Lorena Lupu says:

      n-am răbdare să-mi domesticesc familia şi s-o-nvăţ prin puterea exemplului chestii. prefer să-mi văd de viaţă.

      • andriespaul says:

        nici nu trebuie. fii naturală şi dacă cei din jur cred că eşti o persoană de la care au ce învăţa te vor urma ! puterea exemplului e colosală ! foarte puţin la sută suntem originali 🙂

  3. thecreatrix says:

    @andries paul: ai dreptate insa sunt si exceptii. poate copilul ala se desteapta intr-o zi si prin caracterul sau, face ca familia sa il urmeze. copilul poate deveni declick-ul intr-o familie (destul de) disfunctionala. dar sunt cazuri foarte rare iar copilul ala de obicei se lupta mult timp sa schimbe ceva (in sine) si sa ajunga sa se iubeasca (pe el) inainte de puterea exemplului.

    • andriespaul says:

      da sunt excepţii, dar copilul dacă nu se descotoroseşte de trecutul său şi de vechile percepţii, sentimente etc. poate să încerce el toată viaţa să se schimbe că încearcă degeaba. Noi fiind un duh, având un suflet şi locuind într’un trup îţi dai seama că subiectul cu discuţia e vast !

  4. thecreatrix says:

    *its a maze (for us) to try- Placebo.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading