“Icoane de modă”

Aici.

Dragi enoriaşi,

Ne-am adunat azi în acest sfânt aşezământ pentru o întrebare profană: oare patrafirul preacuviosului Pafnutie încalcă sau nu rigorile faşonului. Şi dacă nu – că ştim dară, unde pune faşonul mâna, pune şi Dumnezeu podoaba – să întrebăm altceva – de ce face dumnezeu redactor pe cineva care nu ştie că “icon” din engleză şi “icoană” din română sunt false friends, adică, precum ar zice acelaşi redactor, prietene false? Aşa cum şi rezoluţiile de anul nou pot fi cel mult 1.600 x 1.200, ba, pentru oamenii cu aspiraţii uriaşe, 2.560 x 1.600?

Ne-am adunat în acest locaş al heruvimilor să-i cerem preabunului Dumnezeu un sfat: cum să-i facem pe cei săraci cu duhul să priceapă că a înlocui un termen din engleză cu prietenul lui fals din română e neplăcut ochilor Domnului şi e lucrarea Satanei?

Domnul a făcut cerul şi pământul, păsările şi dobitoacele. Deci e în regulă să fii dobitoc. E în regulă să-mi trimiţi şi newsletter cu asta. Măcar  ne râdem curul pe jos. 

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

No Responses

  1. vichiutz says:

    Speranţa moare ultima, huh? 🙂

  2. dam167 says:

    icon = incoană – orice gugăl traducere și/sau utilizator de Windows știe asta; prin urmare, articolul este profesionist așa de felul lui. Nu văd nimic în neregulă acolo. De notat e că orice Albu la noi e creator de modă, dar bietul Girorgio e dizainăr.

    Aia cu enoriașii e altă poveste (implică furci și topoare) și trebuie tratată ca atare.

    În rest, prieteni falși sunt peste tot, inlusiv printre proiecte.

  3. dadatroll says:

    Ai set faaaaiiiiaaaaaaaaaaaaaar tu da breeeeein

  4. roxana says:

    draguuut! Cat sa ma tina tot weekend-ul. 🙂

  5. Tristan da Cunha says:

    Aş!

    “I shall confess to God when I see him.”

    Pe urma ii cumpar si icoanele. Parol, monşer!

  6. bunulDumnezeu a crea şi dobitoace ,dar cel care se simte în postura dobitocilor este problema lui aşa gîndeşte el săracul nu avem ce să-i facem o fi fost procreiat de DROGAŢi nu de oameni normali cum sîntem noi ceilalţi .

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading