Hai, că singurătatea nu e atât de rea

Ieri, mi s-a plâns exhaustiv o amică de faptul că nu mai suportă singurătatea. Aoleu, ce teribil şi ce cumplit. De ce nu o invită nimeni nicăieri? De ce n-o plac oamenii?

Această discuţie mi-a slujit de inspiraţie pentru acest articol.

A) Învaţă să îmbrăţişezi singurătatea

Sincer, când mă uit la căsătoriile unora, pline de toxicitate şi frustrări de varii tipuri, sau la femei părăsite la 40 de ani şi cu doi-trei copii pentru altele mai tinere, mă simt privilegiată să fiu singură. Pe de altă parte, eu mă bucur de o zi petrecută acasă de una singură ca de un cadou valoros. O zi în care fac ce vreau, stau în chiloţi şi-n maieu, scriu la proiecte blocate la jumătate şi mă lăfăi cu pisica în braţe?

E adevărat, ţin dry January, altfel adăugam şi un pahar de vin roşu sec, dar SIGN. ME. UP. Singurătatea e pentru mine cum e prăjitura de cheat day pentru alţii.

Dar asta pentru că mie îmi place mult de mine şi de propriile gânduri. Ieri seara, am făcut un live pe TikTok şi a zis cineva o vorbă mare: unii nu ştiu să fie prieteni nici cu ei înşişi.

Întreabă-te de ce te panichează atât de mult singurătatea, ce anume e atât de groaznic, eventual apelează la terapie, şi vei învăţa, pas cu pas, să fii mai prietenă cu tine.

Nu fi povară emoţională pentru alţii

Un motiv pentru care te evită lumea este văicăreala insistentă, agasantă şi insuportabilă, care dă o energie negativă şi interlocutorului. Nimeni nu vrea aşa ceva.

Pentru victimele profesioniste, simt nevoia să punctez o treabă: pe toţi ne doare periodic capul, toţi ne trezim dimineaţa mohorâţi şi cu o dorinţă de a bate pe oricine ne iese în cale, toţi avem îndoieli legate de calităţile noastre şi de sentimentele altora, etc. Dar pentru asta s-au inventat cafeaua, terapia sau consilierea, şi multe alte instrumente cu care poţi să-ţi tratezi problemele fizice şi emoţionale.

NU ai nici o scuză să deşerţi găleata de aoleu peste seamănul tău, iar seamănul tău nu are de ce să rabde. Prin urmare, seamănul tău te va evita, pentru propria sănătate psihică. Da, pentru el sau ea, e prioritară propria sănătate psihică.

Nu căuta să lungeşti interacţiunile până când celălalt nu ştie cum să scape de tine

Sunt oamenii cu care ai o interacţiune intuitivă. Adică: ambii simţiţi cam cât e durata perfectă pentru o conversaţie şi vă opriţi cumva de comun acord nerostit cu „toate cele bune, mai vorbim”.

Dar sunt și ăia care insistă, și insistă, și insistă mult după ce le-ai dat primele semne finuțe că asta a fost, mulțumesc, ne mai auzim. Am citit ceva despre atașament anxios, și probabil că e una dintre primele cauze.

Dar oamenii nu au timp să stea să analizeze de ce te oploșești tu pe capul lor ca o infestare de păduchi. Dacă orice interacțiune cu tine devine ca o luptă pentru libertate la final, te vor evita, pentru că ain’t nobody got time for that.

Terapie, terapie, terapie. Și înțelegerea ideii că nimeni nu-ți datorează nimic, dacă nu aveți cumva un contract de muncă în care îl remunerezi pentru patru / opt / douăsprezece ore din timpul lui.

Oferă ceva

Cel mai bun mod de a te înconjura de oameni care să își dorească activ să petreacă timp cu tine e să oferi ceva pozitiv, care să-i bucure.

Dacă ai bani, deschide o cârciumă. Mă poți angaja pe mine să o promovez online.

Dacă nu ai bani, fă un grup de dating / zodii și compatibilități / ghicit în bobi / cum slăbim împreună / cum ne îngrășăm împreună / poliamorie / whatever te preocupă. ÎN AFARĂ DE SINGURĂTATE ȘI VĂICĂRELI, că nu vei mai încăpea tu să te vaieți de văietatul altora, și atunci vei înțelege cât e de iritant și de toxic.

Anticii romani înțelegeau rețeta succesului: pâine și circ. Ai bani? Oferă pâine, și nu vei fi niciodată singur. Nu ai bani? Oferă circ, și nu vei fi niciodată singur.

Bine, circ as in veselie, nu circ as in „mă oploșesc pe contul cuiva și încep să descarc frustrări ca o potaie turbată”, pentru că evident că îți vei lua o mu** și un block, și apoi vei chirăi tot tu că uite ce victimă ești. Recapitulăm partea cu înțelegerea noțiunii că nimeni nu-ți datorează nimic, dacă nu aveți cumva un contract de muncă în care îl remunerezi pentru patru / opt / douăsprezece ore din timpul lui.

Dar de ce nu zici ceva de iubire, Lorena?

Pentru că, dacă taberi cu acest tip de disperare și de negativitate pe capul oricui, îți va da block din trei replici, dacă e femeie, sau te va coțăi și te va ghostui, dacă e bărbat.

Poți căuta o relație care să aibă o șansă să funcționeze abia DUPĂ CE ți-ai rezolvat tu psihozele. Pentru că nimeni, în special cineva cunoscut de două zile, NU îți datorează să fie terapeutul tău.

Alte tips and tricks, dragi cititori?

***

Dacă apreciezi acest articol, poți susține la rândul tău site-ul în singurul mod care contează. Aici.

***

***

Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube şi pe TikTok.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading