Gabriela Firea vrea bărbaţi puternici

Zilele trecute, pe wallul de Facebook al Gabrielei Firea, acum în plină campanie electorală, a apărut următoarea aberaţie.

Trecând peste faptul că Immanuel Kant a fost “omul complet” de unul singur, dat fiind că a trăit celibatar până în secunda obştescului sfârşit şi era celebru pentru indisponibilitatea emoţională – lol, Fireo, la cât eşti de proastă, ţi-ai găsit să citezi exact un om care NU era interesat de familia tradiţională nici cât negru sub unghie şi care a rămas în istoria culturii pentru cu totul alte idei. Mai gugăleşte-le şi tu înainte să le dai aşa, gogonate şi cu smântână deasupra. E gratis.

Dar să trecem peste aberaţia culturală şi să ne concentrăm pe demersul în sine.

Ce încearcă Firea să facă aici?

Să pupe în zona umbroasă bărbatul puternic şi să plaseze femeia în spatele lui.

Ceea ce e, în primul rând, o minciună şi o ipocrizie. 

Firea nu e genul de femeie care să stea în spatele unui bărbat. Nu a fost şi nu va fi. Firea e genul de femeie care vrea poziţia nmărul 1, şefa mare, #bossbitch. Bărbatu-su, Pandele, e doar primar pe Voluntari. Firea e primăriţa capitalei.

În PSD, principalul oponent al lui Dragnea în perioada când părea de neclintit, omul care a contribuit cel mai mult la şubrezirea autorităţii lui a fost Firea. A şi avut nişte interviuri în care întreba ceva de genul “Când o să ne asumăm cât rău ne face omul ăsta?”

Nu poţi spune altor femei să stea în spatele bărbatului când tu ai vrut toată viaţa să fii alfa superfemale şi ai sacrificat prietenii şi loialităţi fără să eziţi pentru asta. E ca şi cum eu aş candida la primărie cu sloganul “Femeia la cratiţă”, când eu jumătate din săptămână comand online şi cealaltă jumătate îmi fac legume congelate cu piept de pui gata dezosat, peste care presar seminţe gata decojite şi amestec de brânză gata rasă, because lazy b** is lazy.

Dacă Firea ar fi femeia de la spate care pretinde în acest slogan mincinos că este, mâine şi-ar da demisia de la primărie şi s-ar duce acasă să-i facă ciorbă şi sarmale lui Pandele şi să-i calce cămăşile, şi să-i pună sandvişuri cu salam la pachet, să aibă omul ce să mănânce în pauza de muncă. Şi s-ar bucura ca găina când ar scoate-o el în weekend la cumpărături, în Kauflandul din vecini, şi pe lângă cele necesare casei, şi-ar permite şi ea un şpreiuţ şi cea mai ieftină cremă de faţă din tot magazinul, să nu-i facă pagubă omului.

Singurul mod în care Firea e femeia de la spatele cuiva e când îşi leagă de şolduri un strap.. ok, mă opresc aici.

În al doilea rând, e un act de trădare. 

Pentru mandatul ei la primărie, pe Firea au votat-o femei. Multe, multe femei. Ştiu femei care nici măcar nu erau pesediste şi au ales s-o voteze pe Firea, să fie o femeie la putere, pentru că s-au săturat ca de mere acre să fie tratate ca cetăţeni secunzi. Ca persoanele de la spatele cuiva. Ca locul doi în propriile vieţi.

Alegerea Firei drept primar general al capitalei a fost văzută, în acel moment, de toate votantele ei, drept un act de empowerment feminin.

Ca acum această imbecilă cu clopoţei să se întoarcă împotriva lor şi să le spună să stea la spatele bărbatului.

E ca şi cum Donald Trump, ajuns preşedinte pentru că a recomandat mârlanilor să apuce de p***y femeile, ar începe de mâine campania “Şi femeia e om”.

Dar mai grav. Pentru că mârlanii au deja siguranţa de sine conferită de clişeele sociale care le-au insuflat de mici ideea că, pentru simplă deţinere de cocoşel, ei sunt cadoul lui Dumnezeu pe galaxie, iar femeile caută şi ele, prin muncă, studiu, efort, să îşi creeze un locşor perpetuu lătrat, contestat, săpat şi negat de toată lumea.

Din acest unghi, să te p*** cu jet pe voturile femeilor care te-au susţinut în ideea că vrem un model de femeie puternică e cea mai abjectă, odioasă şi sinistră trădare.

Şi ştiţi care e poanta, oameni buni?

Pe lângă faptul că e o minciună, şi că e o trădare, mai e şi o eroare de calcul strategic. 

E eroarea de calcul a tuturor femeilor care cred că traseul spre putere e să calci pe alte femei şi să cauţi complicitate la bărbaţi.

Atenţia masculină destinată femeilor e în general scurtă, volatilă, şi numai când iese ceva la aşternut. Taman de aceea, complicii femei nu doar că sapă statutul altor femei, dar nici nu obţin mare lucru la schimb.

Şi nu trebuie să mă dau peste cap să dovedesc eroarea de calcul strategic.

Mergeţi pe link şi intraţi pe pagina Firei.

Cine o comentează apreciativ?

Alte femei.

Puţinii bărbaţi care trec pe acolo o fac să spună ceva insultător sau denigrator.

Crezi că îi îndupleci cu slogane mincinoase de genul?

NU, PENTRU CĂ EI VĂD EXACT CINE EŞTI. O FEMEIE ÎNSETATĂ DE PUTERE, CARE AR FACE ORICE SĂ O OBŢINĂ.

Dar ce izbuteşti cu astfel de slogane e să tragi în jos femeile care te-au ridicat.

Ruşine, Gabriela Firea. Nici măcar nu ţi-o spun din unghiul vreunei simpatii politice, ci strict ca femeie. Ruşine!

***

Dacă v-a plăcut acest text, puteți fi susținători de nădejde.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

***

Ascultă Jet pe Spotify, cumpără piesa pe iTunes sau pe Amazon Music.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

3 Responses

  1. Anonim says:

    Mi-a plăcut maxim, bravo!
    În general nu comentez din astea, dar având în vedere că nu este nici un alt comentariu, am zis ca de data asta să exprim respectul meu și în scris, nu doar în gând. Ai o minte sclipitoare, și îți mulțumesc mult pentru texte. O zi frumoasă!

  1. August 6, 2020

    […] măsura în care deţinerea unui vagin te face să fii femeie.) Cu ce discurs vine ea în campanie. Cu un discurs care calcă în picioare demnitatea femeii, şi o plasează “în spatele bărbatului […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading