Hai, CNCD, sancționează-l pe Teodosie. Fă-o!

Dacă mă uit la bătrânii de la mine din bloc, remarc același model. Moșul, mai mult sau mai puțin băutor de spirite mai mult sau mai puțin fine, ursuz și sătul de viață. Baba, credincioasă nevoie mare, făcând perpetuu mâncare pentru al nu știu câtelea parastas al nu știu cărei rude, și cicălindu-l pe moș să mai calce și el prin biserică, că altfel, nu se vor întâlni în rai după moarte. Și moșul: E de ajuns că te-am suportat în viața asta, fă!

Dacă Biserica Ortodoxă a supraviețuit și și-a păstrat importanța în viața publică, acest lucru se datorează în primul rând femeilor. Iar cine nu mă crede, să intre de curiozitate în prima biserică duminica viitoare și să numere câte femei sunt prezente, vs. câți bărbați. Și bărbații care sunt acolo, de obicei sunt târâți cu sila de neveste, mame sau bunici care vor să se îngrijească moral de ei.

Femeile frecventează biserica, femeile susțin financiar biserica, femeile promovează biserica.

Și totuși, BOR nu ratează nici o ocazie să umilească femeile, să le îndemne la “ruşine” – ruşine pentru ce? ruşine aşa, în general, pentru faptul că exişti şi că ai avut ghinionul să te alegi cu o păsărică la loteria genetică. Nu ratează să le învinuiască numai pe ele pentru păcat – când realitatea e că majoritatea actelor sexuale sunt iniţiate de bărbaţi. Dar nu eşti bărbat adevărat, dacă, pe lângă faptul că te baţi în piept cât eşti de puternic şi de raţional, nu delegi mereu vina pe femei pentru tot ce faci greşit.

Cam cât de perversă şi de detestabilă e mentalitatea patriarhală? Gigel se dă la tine. Adeseori, insistă lung, luni în şir. De vină eşti tot tu, că “îl ispiteşti cu farmecele tale”, chiar dacă tu nu faci nimic să-l atragi pe Gigel, ba i-ai şi sugerat de câteva ori să se ducă în a doamnei mă-sa. Şi dacă femeia, după lungi insistenţe, cedează, ruşinea e exclusiv a ei, şi păcătoasa este numai ea. Bărbatul e bărbat, are scutire.

Injusteţea profundă a acestui raţionament ar trebui să fie suficientă să te facă să te lepezi de convenţiile patriarhale şi să îţi setezi propriile reguli. Ruşinea e a ăluia care iniţiază, şi marş în morţii voştri cu dublele voastre standarde.

Acum, Teodosie a fost reclamat la Consiliul Naţional de Combatere a Discriminării, după ce social media a bubuit iar de afirmaţiile lui greţoase la adresa naturii păcătoase a femeii. Subiectul lui preferat.

Cum se apără?

„Dacă Sfânta Scriptură aduce discriminări, cei care au această părere trebuie să-l dea pe Dumnezeu în judecată”. 

Falş, monşer.

Nu Dumnezeu a scris biblia, ci, surpriză, nişte bărbaţi. De obicei, bărbaţii de care femeile nu erau interesate şi care, în disperare de cauză, dădeau în fanatism religios. Şi care scriau texte în care îşi defulau frustrările de nef***. De aceea, femeile din biblie se împart în două categorii: sfintele care se sacrifică şi renunţă la tot, şi c***ele care îşi permit să vrea lucruri de la viaţă.

O mentalitate patologică de-a dreptul, derivată dintr-un fapt foarte trist: PE BĂRBAŢII ĂIA NU-I DOREA NICI O FEMEIE.

Nu poţi nega în continuare drepturile femeii în 2021, şi să transferi responsabilitatea pe Dumnezeu. Pur şi simplu, nu poţi.

Observăm cumva un model? Nu bărbatul e de vină pentru păcatul originar, ci femeia. Nu bărbatul e de vină pentru propagarea constantă a acestei idioţenii, ci Dumnezeu. Bărbatul nu e niciodată de vină.

Când colo, soluţia e atât de simplă şi la îndemână.

Alege şi tu capitole din Biblie care nu dau pe dinafară de ură la adresa categoriei de populaţie care îţi umple incinta şi cutia milei în fiecare duminică.

Dragi femei, dacă Biblia pune toate rahaturile întâmplate vreodată în cârca voastră, şi preoţii lui 2021 încă consideră că e normal să împroaşte cu chestia asta, ce ar fi să nu vă mai duceţi? Da, bă, uite, sunt păcătoasă, să-ţi umple cutia milei bărbaţii, că tot îi crezi pe ei miezul. Trei duminici fără femei, şi popa ar ajunge să cânte singur.

Dar să răspundem la un citat din comunicatul de presă al Arhiepiscopiei Tomisului:

Referitor la sesizarea depusă la CNCD de către Asociaţia VeDem Just, cu privire la declaraţiile ÎPS Teodosie, Arhiepiscopia Tomisului se întreabă dacă CNCD va sancţiona, în premieră, un cult oficial recunoscut de către Statul Român. 

Recunoaştem aluzia la influenţă, “da tu ştii cine sunt eu, bă?”.

Faptul că eşti oficial recunoscut de Statul Român nu justifică să continui să propagi discriminare şi ură la adresa femeilor. Şi eu sunt oficial recunoscută de Statul Român, am card de identitate, CNP şi cont la ANAF, dar asta nu mă scuteşte de răspundere, dacă mă duc acum la magazin şi fur un televizor.

Concluzionez: DA, CNCD, sancţionează un cult oficial recunoscut de statul român, te implor. Cultul susţinut, finanţat şi frecventat de femei, care propovăduieşte inferioritatea femeii. Cineva, undeva, trebuie să facă dreptate.

“Dar, Lorena, şi alte religii…” Dacă eram în altă ţară, şi era altă religie oficială care trăgea femeile în jos, mă refeream la ea. Ghinion, pe noi ne încurcă direct şi suntem vizate de asta. Nu poţi reclama violatorul din Cucuieţii de Deal, dacă tu eşti agresată de cel din scara ta.

***

Dacă v-a plăcut acest text, susţineţi activitatea siteului cu o donaţie.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

***

Ascultă Jet pe Spotify, cumpără piesa pe iTunes sau pe Amazon Music.

***

Foto: Agerpres.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

7 Responses

 1. Magdalena says:

  pai astia au fost in stare sa il invinovateasca pe Dumnezeu dupa ce au inecat un copil. ca doar nu a fost vina popii…. nu nu! cred ca mai era putin si dadeau vina pe mama….. ca era la indemana

 2. Hreb says:

  nu ne-a placut textul, deci nu sustin activitatea site-ului

  • Lorena Lupu says:

   Mi se rupe. Începe să-mi pese ce crezi abia din secunda în care o susții, so, bâzâit de muscă plăcut în continuare.

 3. Andrei says:

  Ca să înțelegi ce putere are Bor în Ro, vezi data nașterii a lui Mihai Eminescu, nu contează că în scrisorile lui și ale fraților, părinților lui e trecută o dată comună, el e născut la 6 ianuarie, că așa a greșit o popă în registru

 4. Morbo says:

  whatever, cine e ortodox si-o merita, cine ia in seama ce zic ortodocsii, iar si-o merita. biserica e zero. la fel si aia anti-discriminare. si ei sunt tot zero. daca ar veni extraterestii si i-ar rapi, ce bine ar fi.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: