Îl susţin pe Grasu XXL

Zilele astea, lui Grasu XXL i se întâmplă exact ce mi s-a întâmplat mie acum doi ani. Îşi ia cyberbullying de la toţi p*leţii şomeri puşi pe harţă pe net pentru că a făcut o reclamă pe care respectivii o consideră nedemnă.

Sigur, Grasu XXL nu este femeie. Prin urmare, scandalul nu este susţinut şi promovat de Andi Moisescu, Slăbutzu, Mihai BăşiniCerebrale Bendeac şi alţi vedeţi de carton care vor şi ei zece minute de viralitate din cancellingul altuia. Scandalul rămâne la nivel subteran, pe reddit, 4chan, tiktok. Sigur, asta nu înseamnă că, exact ca pe mine, nu îl hărţuiesc acum mii de neica nimeni care n-ar fi în stare să câştige nici trei lei cu un act de freestyle rap la metrou. Înseamnă doar că, bărbat fiind, hărţuirea nu e promovată şi endorsată de televiziuni publice.

E totuşi mişto să fii bărbat.

Care e problema pârliţilor anonimi sugători de şosete?

Grasu a făcut recent reclamă pentru pariuri sportive. Alt domeniu care, exact ca videochatul, are o grămadă de hateri. Chit că, exact ca videochatul, nu e ca şi cum vine cineva la tine pe stradă şi te ia de mânecă, să te tragă cu sila spre incintă. Mergi pentru că alegi să mergi, ca un adult responsabil, care distinge binele de rău, spre mirajul câştigurilor fabuloase.

Dar exact cum nu eu am adus videochatul în România, ci era un domeniu glorios şi profitabil cu mult înainte să semnez eu contractul cu studioul care m-a angajat – ŞI A PLĂTIT – nici Grasu nu a adus pariurile sportive în România. Ci era un domeniu glorios şi profitabil cu mult înainte ca Grasu să fie angajat şi PLĂTIT să-l promoveze.

Drept care, să îl învinuieşti pe Grasu că corupe tineretul e o aberaţie şi o penibilitate. Tineretul – şi not-so-tineretul – erau corupte bine merci cu mult înainte ca domeniile respective să ne contacteze pe noi.

Apoi, mai e o chestie care mă irită nespus.

Pretenţia tuturor agaricilor ca tu să livrezi forma de entertainment care te defineşte ca performer, să poată grohăi ei în secţiunea de comentarii: OMG, you made my day, inimioare, dar preferabil complet moca, şi să nu beneficiezi cu absolut nimic nici din partea terţilor dispuşi să te plătească decent. Cum a fost un studio de videochat pentru mine sau o casă de pariuri pentru Grasu.

Să fii un fel de Isus martir flămând şi desculţ pe altarul distracţiei lor.

Nici Grasu, nici eu nu am refuza să facem reclamă la chestii nobile. Unde e muştar Tecuci, să ne angajeze ŞI SĂ NE PLĂTEASCĂ pe amândoi, să facem un spot inocent şi nobil care să promoveze valori româneşti?

Numai că valorile româneşti au acest foarte prost obicei, să asume din start că eşti pe moca, dacă spui că nu eşti pe moca, să se agite în sfântă indignare că vrei bani pe munca ta, şi la final, să-ţi arunce trei lei pârliţi cu o superioritate de parcă erai cerşetor la colţ.

De aceea revin şi insist:

CARE E PROBLEMA TUTUROR NIMENILOR DACĂ UN ARTIST PRINDE CONTRACTE UNDE MAI E ŞI PLĂTIT?

De ce ne hărţuiesc tot pe noi, de parcă ar fi vina noastră că numai domeniile cotate drept nedemne plătesc ok?

Da, frate, avem nevoie de bani pentru a crea. Nimic nu e gratis în procesul de producţie muzicală al unei piese la care grohăi cu gratis pe Youtube, iar “omggggggggggg, barosane, cât de cool eşti” nu plăteşte facturile nimănui.

“Vai, dar nu trebuia să-l înjure pe ăla din public”.

Şi aici, mă regăsesc. Pe ăla din public nu-l trăsese nimeni cu arcanul la concertul Grasului. Venise din proprie iniţiativă, şi venise chitit să f***ă spectacolul altuia să-şi câştige el zece minute de faimă online. Cine nu are voinţă de muncă să creeze zi de zi, să bage muncă solidă, constantă şi să crească organic îşi face faimă din a hărţui şi agasa pe alţii. Cam cum a făcut şi gunoiul uman care m-a luat la trei păzeşte în maşină pentru că filmasem reclamă la videochat, iar după ce nu am suportat adjective de genul “c**vă” şi “prostituată” şi mi-am băgat p în toţi morţii mamei lui, a postat filmarea să se dea rănit.

În ambele cazuri, nişte cancere umane anonime, făcătoare de umbră pământului degeaba, proaste de baună şi cu zero pretenţii la notorietate, s-au legat de oameni care îşi făceau liniştiţi treaba. Au insistat până când şi-au luat-o la moo!e. Apoi au început să se smiorcăie adânc lezaţi.

Şi prostimea oligofrenă de pe internet cumpără tot acest smiorc şi empatizează cu jigodiile. Pentru că jigodiile sunt relatable, într-un popor atât de parşiv şi de ticălos.

Grasule, chit că îmi ies bube de la modul cum e tratată femeia în piesele tale, cred că e dreptul tău de artist să beneficiezi de pe urma muncii tale asidue şi susţinute. De pe urma efortului de zi de zi care a făcut să ajungi unde eşti acum. Aşa cum eu mă îmbărbătam pe interior să scriu şi în zilele în care nu aveam nici un chef, tu te ambiţionai să mergi la studio şi în zilele în care nu aveai nici un chef, iar prostimea dormita cu dânsa-n sus pe canapea.

Ai tot dreptul să te bucuri de banii care, pe diverse căi, încununează munca cinstită.

Iar cancerele de pe Reddit, TikTok şi 4chan s-o sugă.

În frunte cu căutătorii de mu!e care vin să agaseze omul aiurea, apoi se dau tot ei victime vulnerabile şi adânc rănite în hemoroizi.

***

Dacă v-a plăcut acest text, puteți susţine activitatea siteului cu o donaţie. Aici.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

8 Responses

 1. Sykophantes says:

  N-am urmarit intamplarea foarte atent. Senzatia mea e ca hecklerul lui Grasu XXL e un idiot, Ca a facut Grasu reclama la Casa Pariurilor e doar un pretext pentru el, putea fi si reclama la teste de sarcina ca tot l-ar fi atacat. Ceilalti, care se baga in seama acum, post-coitum cred, si asta nu e partea pe care nu sunt sigur, nu-l ataca pe GrasuXXL ca a facut reclama aia ci ca nu a stiut sa gestioneze situatia cu heckler-ul. Recunosc, uman e greu sa stai calm cand un imbecil din primul rand te tot bruiaza dar cu multi ani in urma, la balul bobocilor la facultate au venit Mihalea si Malaele. Au fost amandoi atacati de heckleri, nu asa de violent ca acum dar oricum enervant, chiar si pentru restul publicului. Mihalea i-a ignorat complet, Malaele a facut mishto de ei destul de inteligent (pe vremea aia era in forma maxima) – de nu mai stiai sigur daca sunt heckleri sau niste tipi cu care era el inteles sa-i ridice mingi la fileu. Doua abordari pe care daca le folosea si GrasuXXL ar fi evitat flak-ul de acum.

 2. Gogu Pateu says:

  Sunt un prost agresiv şi semnalizez.

  • Lorena Lupu says:

   Iar dacă eu îţi iau morţii în peniss pentru că eşti un prost agresiv şi semnalizezi, vina va fi tot a mea.

   Cum am zis şi în text: nu e gigi random în poziţia să-i facă observaţii unui performer la ce face ăla reclamă. Că n-a venit firma lui tac-su cu contraofertă.
   Iar dacă ai aşa o mare problemă cu domeniul, nu te duci la concert.

 3. Mariana says:

  Tu nu ai văzut de violent a fost Grasu XXL?
  Și nici măcar nu e prima dată, în trecut a mai bătut pe cineva la balul bobocilor.

  Și uită-te acum: ce e mai rău – că Gigel a întrebat cu cine a colaborat Grasu XXL (Casa Pariurilor), sau Grasu XXL că l-a bruscat pe Gigel, că l-a înjurat și că a instigat mulțimea de oameni să îl înjure? Vezi că instigarea la ură e atât de imorală încât e cam pe granița legii până și la noi.

  Nu știu ce busolă morală coruptă trebuie să ai ca să crezi că Grasu XXL a avut dreptate.

  • Lorena Lupu says:

   Nu, Gigel nu doar “a întrebat etc”. Să minimalizezi invazia nesolicitată a lui Gigel e rea-voinţă.

   Gigel s-a dus ca un ţăran prost la concertul unui artist, s-a pus călare pe microfon şi a făcut teoria nesolicitată a virtuţii pentru zece minute de faimă pe TikTok, călcând în picioare munca omului care plătise chirie, salarii, efecte speciale şi promo pentru acel concert.

   Grasu a fost prea blând. Gigel merita bătut până să vomite sânge.

   • Mariana says:

    Și dacă la Gigel e rea voință, la Grasu XXL ce e? Răzbunare de mafiot, nu?

    Dacă nu suporți ca artist să faci față unor critici care contestă decizia de a face reclamă cu cineva, ar trebui să te apuci de altceva.

    Sunt 1 milion de cazuri în care un “fan” contestă artistul de pe scenă. În 0.1% dintre cazuri artistul devine violent, ceilalți pot să gestioneze situația.

    Ești literalmente singura persoană care îi ia apărarea lui Grasu XXL, asta nu îți pune întrebări?

    • Lorena Lupu says:

     Băi, vaco, eşti proastă sau eşti foarte proastă?

     Ăla a futut concertul lui Grasu complet din senin, nemotivat.

     Grasu a răspuns motivat la o provocare infectă care se căca în toată munca lui la acel concert.

     Şi nu, Grasu nu îi datora gunoiului ăluia explicaţii la ce face el reclamă.

     Dacă ai citit articolul ăsta Şi primul meu răspuns, şi mugeşti cu neuronul tău pustiu complet neafectat de ceea ce tocmai ţi-am comunicat, marş în morţii tăi de proasta pulii şi mugeşte în grajdul de unde te-au scăpat.

     Nu, fă, oligofrena curului, nu plăteşti bilet să “critici” artistul şi ăla nu organizează concert să asculte agaricismele tale. Plăteşti bilet să vezi showul la care un om a muncit.

     Şi pentru că pari genul de vacă cu extrem de mult timp liber, orice imbecilitate a ta ulterioară pe acest topic se înlocuieşte din editarea mea cu MUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU.

     Futu-vă-n bot de criticii curului. De sponsorizat showul unui artist nu puteţi, dar dacă el primeşte sponsorizări de la alţii, hopa şi voi cu “criticile”. Poţi oferi suma echivalentă tu din banii tăi? Dacă nu, bagă-ţi critica în curul ăla celulitos şi marş în căcat.
     Vacă proastă.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: